070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Kgalagadi Transfrontier Park in Zuid-Afrika: adembenemend mooi

Waar de rode zandduinen en het struikgewas vervagen aan de horizon en kuddes gemsbokken, springbokken, elanden en blauwe wildebeesten met de seizoenen mee trekken, waar indrukwekkende kameeldoornbomen schaduw bieden aan grote zwart gemaande leeuwen en een mooi uitzichtpunt zijn voor luipaarden en andere roofdieren…..daar ligt het Kgalagadi Transfrontier Park.

Het grensoverschrijdende park is een samenvoeging van het Zuid-Afrikaanse Kalahari Gemsbok National Park en het Botswaanse Gemsbok National Park. U bezoekt het onder meer met deze rondreis Zuid-Afrika: de Onbekende Kaap. Er is ook een luxe versie va.

Het park beslaat nu een gebied van meer dan 3,6 miljoen hectare, bijna tweemaal de oppervlakte van het Krugerpark. De rode zandduinen, de schaarse vegetatie en de droge rivierbeddingen van de Nossob en Auob (waar antilopen en roofdieren te vinden zijn) zorgen voor prachtige foto’s en filmopnames. Kgalagadi is ook een paradijs voor vogelliefhebbers, vooral voor diegenen die geïnteresseerd zijn in roofvogels.

Dorstig land
De naam ‘Kgalagadi’ of ‘Kalahari’ komt uit de San-taal en betekent zoveel als ‘dorstig land’. Er valt dan ook niet meer dan 200 mm water per jaar in dit gebied. In het Zuid-Afrikaanse deel van het park liggen zes overnachtingskampen, variërend in grootte, faciliteiten en prijs. Drie traditionele restcamps beschikken over een winkel en een benzinepomp. Het grootste kamp en administratieve basis is Twee Rivieren, gelegen bij de ingang in het zuiden. De weg naar de ingang van het park is verhard en per ‘gewone’ auto te berijden, maar zodra u op safari gaat in het park heeft u een auto met vierwielaandrijving nodig, aangezien de wegen in het park onverhard zijn. Indien u in !Xaus Lodge verblijft, de enige lodge in het park, verzorgen wij voor u een transfer naar de lodge.

Lees ook:
Dagenlang je ogen uitkijken in Krugerpark
St Lucia en Hluhluwe game reserve
Timbavati Game reserve, deel van Krugerpark
Addo Elephant National Park 

Bel of mail mij terug