070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Rondreis Zuid-Afrika: kies voor maatwerk en ‘ambiance’

Kaapstad, de wijnlanden, de tuinroute? Krugerpark, de vele andere wildparken – ook in malariavrije gebieden – de walvissen bij Hermanus: het samenstellen van je rondreis Zuid-Afrika valt niet mee want de keuze is enorm. Liefhebbers van goed eten en drinken willen er een culinair tintje aan geven, golfers misschien ook spelen op de prachtige banen die je daar hebt en mensen met jongere of oudere kinderen zoeken een reis die juist ook voor hun geschikt is. Wil je weten welke rondreis Zuid-Afrika het beste bij je past? Kijk dan rond op de site van AmbianceTravel, of nog beter: neem contact op. Wij maken de reis geheel op maat! Rondreis Zuid-Afrika: maatwerk en ambiance.

De reizen op onze website zijn niet meer of minder dan een inspiratiebron. Steevast overleggen wij met onze (potentiële) klanten om te weten te komen waar hun voorkeur vooral naar uitgaat. We geven aan welke mogelijkheden in welk seizoen er juist wel en niet zijn, overleggen over routes en afstanden, en voegen er onze persoonlijke tips aan toe.

Eén ding staat vast: in onze rondreizen nemen wij accommodaties op met ‘ambiance’. Mooi gelegen, sfeervol ingericht, karakteristiek en authentiek of meer boutique & design. Kleinere, intieme accommodaties, waar de gast niet alleen aandacht krijgt maar ook met raad en daad wordt bijgestaan. Waar zit het leuke restaurantje? Wat is juist morgen leuk om te doen? Soms zijn ze duurder, vaak ook niet. Maar elke keer als u bij een nieuwe accommodatie aankomt hopen we dat u denkt: wéér zo’n leuk hotelletje of guest house!

Het samenstellen van de rondreis

Wat speelt een rol bij het samenstellen van de rondreis? We zetten een paar aspecten op een rij.

De duur van de reis
Het aantal weken dat u weg wilt is een belangrijk aspect. Heeft u drie weken, dan is de Hoogtepunten van Zuid-Afrika reis wel haalbaar? Twee weken de tijd? Kies dan voor bijvoorbeeld het noorden met De Drakensbergen, Krugerpark en de Panoramaroute óf voor de Westkaap met Kaapstad, de wijnlanden, Klein Karoo en de Tuinroute.
Al eerder in Zuid-Afrika geweest? Overweeg dan Kgalagadi Frontier Park en Tswalu Game Reserve, het grootste privé reservaat van Zuid-Afrika.

Het seizoen
De walvissen bij Hermanus (maar bijvoorbeeld ook bij Plettenberg) vormen een populaire bezienswaardigheid. En het ís ook bijzonder om vlakbij die indrukwekkende grote beesten te varen. Ze zijn er echter alleen in het najaar. Soms al juli en augustus, soms nog in december maar september-november is de meest zekere periode. Zo heeft ook elk seizoen zijn voors- en tegens voor het bezoeken van een wildpark: hoe dichter begroeid, hoe lastiger de dieren zijn te zien. Hoe warmer en natter, hoe meer zij zich verstoppen.

Eten en drinken
Houdt u erg van goed eten en drinken? Dan selecteren guesthouses met een eigen, uitstekend restaurant of we adviseren over logies op wine estates. Los daarvan geven we ook graag tips voor andere, goede restaurants.

Met de kinderen op reis?

Kinderen in de leeftijd van bijvoorbeeld 4 tot 8 jaar of van 12 tot 16 jaar hebben andere wensen. In het zuiden zijn vele, vaak kleinere safariparken, die uitermate geschikt zijn om met kleinere kinderen te verblijven, zoals het mooie Garden Route Game Reserve. Bij Buffelsdrift maakt je met grotere kinderen Meerkatsafari (dan moet je lang stil kunnen zijn) maar met kleintjes een Bush Safari: met leeuwen, olifanten, buffels en vele andere dieren. In sommige Private Game Reserves richten lodges zich vooral op verblijf met kinderen, in andere mogen ze niet jonger dan bijvoorbeeld 10 jaar zijn. Laat ons adviseren. Voor kinderen van álle leeftijden is Kololo Game Reseve bijvoorbeeld erg leuk: daar leeft alleen veilig wild op het eigen reservaat dus kunnen kinderen er vrij fietsen en lopen. In het aangrenzende Welgevonden vind je niettemin de Big Five. Lees ook ons blog: Tips voor een rondreis Zuid-Afrika met kinderen.  Of kijk eens naar de rondreis Met de kinderen op safari in Zuid-Afrika.

Op basis van deze en vele andere aspecten zoeken we samen naar de beste rondreis Zuid-Afrika: maatwerk en ambiance.

Hier vindt u een overzicht van al onze rondreizen Zuid-Afrika. Of bekijk onze tientallen blogs over onder meer Kaapstad, Kruger, de Tuinroute en Stellenbosch. 

 

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug