070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Tswalu Kalahari Reserve, grootste prive reservaat van Zuid-Afrika

Tswalu Kalahari is het grootste privé wildreservaat van Zuid-Afrika, met een oppervlakte van meer dan 100.000 hectare. Het reservaat is eigendom van de familie Oppenheimer, die zich enorm inzet voor de bescherming van de natuur en de kwetsbare Kalahariwoestijn in het bijzonder. Tswalu ligt in het zuidelijk deel van de Kalahari, ook wel de ‘groene Kalahari’ genoemd, omdat er in dit gedeelte gemiddeld meer regen valt dan in het centrale deel.

Malariavrij Tswalu Kalahari

Tswalu Kalahari is een malariavrij wildpark, waar u zwarte woestijnneushoorns, zwart gemaande leeuwen, meerkatten (stokstaartjes), cheeta’s en bijzondere antilopesoorten zoals roan, tsessebe en sabelantiloop kunt tegenkomen. Als de duisternis valt komen bijzondere dieren als de pangolin, aardvark, aardwolf en stekelvarken tevoorschijn.

Paardrijden

In Tswalu kunt u ook paardrijden, of u nu een beginnende of gevorderde rijder bent. Een prachtige ervaring om te paard op safari te gaan; u gaat volledig op in de omgeving en u zult merken dat de dieren anders reageren dan wanneer u in een terreinwagen op safari gaat.

Sleep out: slapen onder de sterren

Een onvergetelijke ervaring beleeft u door een nacht onder de sterren te slapen in The Malori Sleep Out. Middenin de natuur, ver weg van de lodge, is een verhoogd platform gebouwd met een bed en sanitaire voorzieningen. Hier wordt u door uw gids achtergelaten met drankjes en een heerlijke maaltijd, waarna u van een mooie zonsondergang geniet en in totale privacy de nacht doorbrengt, met de geluiden uit de natuur op de achtergrond.

U bezoekt het gebied onder meer met deze rondreis Zuid-Afrika door de Onbekende Kaap. Niet ver van Tswalu, en onderdeel van dezelfde reis, bevindt zich ook het Kgalagadi Transfontier Park, onderdeel van de Zuid-Afrikaanse Kalahari.

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug