070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Luxe rondreis Zuid-Afrika: Stellenbosch en Franschhoek

Bij een luxe rondreis Zuid-Afrika mogen Franschhoek en Stellenbosch niet ontbreken? Daar hoeft je voor luxe niet ver voor te zoeken. Is dit gebied de culinaire hotspot van heel Afrika? Het zou zomaar kunnen. Hier vind je de beste wijngaarden, er zijn honderden wijnboerderijen waar je de wijn kunt proeven, vaak zijn het van die prachtige Kaapse boerderijen, betoverend gelegen in groene wijngaarden met bergmassieven op de achtergrond.

Luxe hotels en lodges in Stellenbosch en Franschhoek

Luxe hotels zijn er in de wijnvelden in soorten en maten. Grotere hotels, meer intieme boutige hotels of mooi gelegen lodges. We noemen er enkele. Angala Boutique hotel in Franschhoek is zo’n kleiner hotel, intiem, met een prachtige tuin en een subliem restaurant. Een hotel voor de wijnproevers. Maar wat ook te denken van Grande Provence Owners Cottage, niet ver van het dorp van Franschhoek. Gastvrijheid, twee restaurants en toch klein en intiem. In alles kwaliteit. Op veel plaatsen kun je overnachten in mooie lodges. Boschendal heeft diverse categorieën, maar wat te denken van Aaldering Luxury Lodges, uiteraard op het wijngoed van Aaldering wijnen. Meer tussen de wijnranken kun je niet logeren. Op de prachtige kamers staan diverse Aaldering wijnen klaar om aan het einde van de middag eens goed mee te gaan zitten. Twee nachten is zeker tekort.

Zo’n 20 km van Stellenbosch ligt Somerset West. Niet zo bekend als wijnstadje, maar je hebt hier enkele van de meeste bijzondere wine estates. Over Waterkloof Wine Estate schreef onze culinaire blogger Sonja van de Rhoer al eens en laaiend enthousiast. In de buurt kun je olijfolie proeven en culinaire picknicken bij Vergelegen vindt zij ook al niet te versmaden. Voor de golfliefhebbers: Erinvale bij Siomerset is wel een van de beste banen in de regio.

Hermanus is als wijnstadje niet zo bekend, maar je hebt hier de mooie Hemel en Aarde Vallei – alleen vanwege de naam eigenlijk al een must. Wijnproeven en dineren bij Newton Johnson – u kent de wijnen? – of breng een bezoek aan Creation wines. U wilt voor het gemak ook een beetje luxe slapen in Hermanus? Vanaf uit de luxe appartementen bij Schulphoek kijkt u in het seizoen zo op de baai waar de walvissen niet zelden baren. Maar Birkenhead House en The Marine zijn een zeer goede keuze voor de ware fijnproevers onder ons.

Interesse in een luxe individuele rondreis door Zuid-Afrika? Lees ook ons blog over de luxe lodges in Zuid-Afrika. En onze blog over luxe reizen in Zuid-Afrika. Lees ook dit artikel over een individuele rondreis Zuid-Afrika.

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug