070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Luxe vakantie Zuid-Afrika: mooie en nog mooiere lodges

Vanaf het terras van onze lodge kijken we naar een groepje olifanten, aan de overkant van de droge rivierbedding, niet meer dan 30 meter van ons vandaan. Opeens horen we rechts van het terras gekraak en een grote mannetjes olifant – een bull – banjert door het struikgewas het zand van de rivierbedding in. Hij en de andere olifanten kijken elkaar vervolgens zeker een minuut stilstaand aan. Daarna loopt het mannetje langzaam naar de waterhole, links van het groepje. Geen gedoe. Alle dieren gaan over tot de orde van de dag. Het kan zomaar gebeuren tijdens je Luxe vakantie Zuid-Afrika in mooie lodges.

Een dag later: hebben jullie vannacht de leeuwen gehoord? Die liepen tussen de chalets door van de lodge. Gewoon, omdat het kon. Dat is dan ook de reden dat in deze – zoals in de meeste andere lodges –  de regel is: verlaat ’s nachts niet je kamer. Vaak wordt je er ’s avonds na het diner ook naar toe begeleid. Veiligheid voor alles. ‘Wildlife’ is het zeker.

Luxe en luxere lodges in Zuid-Afrika

Je hebt lodges in alle soorten en maten. Van meer eenvoudig tot luxe en luxer. Voor het spotten van wild maakt dat vaak niet uit. Leeuwen en olifanten laten zich niet leiden door de sterren van kwalificaties, hooguit door die in de lucht. De luxere bieden een nog mooiere vrijstaande suite, steevast met aangename buitendouche en uitzicht op het landschap. Het eten, de wijn en de service is van net een wat hoger niveau. De safari’s vaak met iets kleinere groepjes. Alle waar naar zijn geld.

Private Game Reserves in Zuid-Afrika
Een verblijf in een lodge tijdens je (eerste) luxe reis Zuid-Afrika mag eigenlijk niet ontbreken. Vrijwel alle lodges waarmee AmbianceTravel samenwerkt liggen in private game reserves. Die zijn er onder meer grenzend aan of in (Greater) Kruger National Park. Het grootste voordeel: de game drives worden alleen gemaakt in open safari wagens, dus je hebt geen last van een stoet gewone auto’s, allemaal in de rij voor een paar olifanten. En in de meeste private game reserves gaan ze voor het spotten van de Big Five ook off road. Waardoor je nóg dichter bij de wilde dieren kunt komen. We hadden leeuwen kunnen aanraken die vlak langs onze auto liepen (handig is: armen binnenboord houden), hyena’s kwamen buurten bij onze safariwagen.


Grote kans op Big Five

Eén van de meeste populaire lodges en tegelijkertijd bepaald niet de goedkoopste is Mala Mala in het private game reserve Sabi Sands. Eén van de grote voordelen: de kans op het spotten van de Big Five is enorm, naar zeggen 90 procent kans tijdens elke game drive. En dat alleen maar omdat de Mala Mala lodges (er zijn er drie) een unieke ligging hebben, waardoor er zich hier enorme veel wild bevindt.

Timbavati Private Game Reserve Een populair Private Game Reserve is ook Timbavati. Er zijn hier tientallen lodges. Simbavati River Lodge is populair vanwege de (relatieve) betaalbaarheid,  de sfeervolle safaritenten maar ook omdat wild vaak voor het terras staat te drinken in de Waterhole. Een duurder zusje is Simbavati Hilltop Lodge (grote, luxe tenten, aparte badkamer ‘tent’, dubbele buitendouche ertussen) en Machaton Private Camp is de meest bijzondere: slechts drie luxe suites, dus klein intiem – luxe en een bijzondere jungleervaring gecombineerd.

Voor veel mensen is het enige nadeel hier: Kruger is Malariagebied. Maar wees gerust. Er zin talloze andere prachtige Big 5-wildparken met de mooiste lodges. Zoals Madikwe in het noord bij de grens met Botswana, Phinda Game Reserve ten noorden van St Lucia en er zijn er diverse, zoals Shawmari in de buurt van Port Elizabeth. Prima te combineren met een luxe reis Kaapstad, wijnlanden en Tuinroute. Een luxe vakantie Zuid-Afrika in mooie lodges: keuze te over.

Lees trouwens ook ons blog over luxe reizen in Zuid-Afrika. En over Stellenbosch en Franschhoek.

Bekijk al onze rondreizen in Zuid-Afrika.

Bel of mail mij terug