070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Luxe reis Zuid-Afrika: de mogelijkheden zijn legio

Wie naar een luxe reis Zuid-Afrika zoekt, zal zien dat de mogelijkheden legio zijn. Er zijn prachtige hotelkamers – ruim maar kleinschalig – op mooie wine estates. Voor een goed glas wijn hoef je niet ver te rijden. In en rondom Kaapstad vind je zeer goede 5-sterren hotels met uitstekende restaurants, vaak ook aangenaam kleinschalig. En uiteraard zijn er de mooiste lodges in de wildparken. In en rondom Kruger National Park maar ook in het zuiden, en malariavrij.

Luxe rondreis Zuid-Afrika

Zuid-Afrika behoort tot de beste bestemmingen voor een luxe rondreis. De afstanden zijn overzichtelijk, het eten en drinken zeer goed (en verrassend betaalbaar) en er is een keur aan guesthouses, hotels en lodges, zeker ook voor diegenen die graag kiezen voor een luxer verblijf.

Kaapstad

Kaapstad is vermoedelijk de meest populaire stad van heel Afrika. En dat is niet verbazingwekkend: de stad is zowel Afrikaans als mediterraan, zeker overdag kun je gemakkelijk van de ene naar de andere attractie lopen en voor de avond zijn taxi’s zeer betaalbaar. Cultuurliefhebbers gaan in Kaapstad tegenwoordige ook naar het nog relatief nieuwe Zeitz Museum met hedendaagse kunst, ver van het V&A Waterfront. Het museum wordt zowel geroemd om de kunst, het gebouw als het concept. Wie gevoel wil krijgen bij de apartheid kan naar District Six museum, over hoe de zwarte bevolking werd verjaagd om de wijk vrij te maken voor de blanken.

Luxe hotels Kaapstad

We slaan hier de vele attracties over – al willen we de foodmarket op zaterdagmorgen bij de Old Biscuit Mill niet onvermeld laten – en noemen nog graag enkele hotels in het luxe segment, waar wij graag mee werken.
Vineyard hotel, een beetje buiten de binnenstad (er is een shuttle service), mooie kamers en twee zeer uitstekende restaurants. Het ligt op een voormalige wijngoed en grenst aan de Kirstenbosch Botanische tuinen.
In de binnenstad ligt het zeer karakteristieke 5 sterren Cape Heritage hotel. Restaurants pal in de buurt, geen zwembad maar veel sfeer en comfort. En alles op loopafstand.
Buiten Kaapstad, in Constantia, het oudste wijngebied van Zuid-Afrika, ligt Alphen Boutique hotel. Stijl, comfort, zeer goede restaurant en nog veel meer goede restaurants in de buurt. Vooral een aanrader voor mensen die al een keer in Kaapstad zijn geweest (want het kan zomaar een half uur duren voor je in de stad bent).

Luxe reis maken door Zuid-Afrika?

Van een luxe luxe rondreis Zuid-Afrika maak je natuurlijk al snel een luxe rondreis. Kijk dus ook eens naar de mogelijkheden in Stellenbosch, Franschhoek en Hermanus, waarover we in een ander blog schrijven. En lees onze blog over de mooie lodges in Zuid-Afrika.

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug