070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Rondreis Schotland

Golf, whisky, landgoederen, kastelen, een fascinerend en afwisselend landschap – en bovenal vriendelijke mensen: een rondreis Schotland is één van de beste manieren om die fascinerende land te ontdekken. AmbianceTravel biedt u diverse thematische rondreizen door Schotland.

Rondreis Schotland
Voor velen is Schotland het land van de whisky; dit 'uisge beatha', levenswater op z'n gaelisch, smaakt hier op één of andere manier ook altijd (nog) beter dan elders. En Schotland is het land waar golf is uitgevonden en je het dus ook minimaal één keer in je leven hoort te spelen. Maar het is ook het land van de prachtige natuur met prachtige wandelmogelijkheden, met meren en 'highlands', en van een rijke cultuur die wordt gekenmerkt door kastelen, gezellige pubs, uitstekend eten en drinken – en vooral: een zeer vriendelijke en gastvrije bevolking. Kortom: een heerlijk vakantieland.

Bij Ambiance Travel vindt u de rondreizen waarmee op comfortabele manier kennis kunt maken met deze fascinerend aspecten van Schotland.

Rondreizen door Schotland
Ambiance Travel biedt u vier Schotland rondreizen. In de ene staat whisky centraal, met bezoeken aan en proeven in whisky distilleerderijen en andere whisky attracties zoals de whisky trail. Tijdens een andere rondreis speelt u op de mooiste golfbanen van het land en gedurende een derde reis bezoekt u kastelen en botanische tuinen. Tijdens de vierde reis maakt u vooral kennis met de steden van Schotland.

Whisky reis Schotland
Nergens kun je beter whisky proeven als in Schotland. In de pubs kun je al kiezen uit een breed scala aan single malts en blended whisky's, en dat geldt nog meer voor de goede restaurants. Echt kennismaken met een specifieke whisky doe je in de vele distilleerderijen die u tijdens onze rondreis door Schotland kunt bezoeken: zie en hoor hoe de whisky hier wordt bereid, proef en -als je 'm echt lekker vindt- koop. Tijdens onze Rondreis Ontdek de whisky bezoekt u dagelijks andere distilleerderijen en -indien gewenst- meer op één dag. Op het lijstje staan vermaarde single malts als Glengoyne whisky, Dalwhinnie whisky, Glenlivit whisky en de vermaarde Glefiddich whisky.

Whisky trail Schotland
U bent echter ook in de gelegenheid om (delen van) de whisky trail te volgen voor nog meer whisky historie, in Edinburgh staat een bezoek aan het Schotch Whisky Heritage Center gepland en in het idyllische dorpje Craigellachie staat de Speyside Cooperage, waar nog steeds whisky vaten worden geproduceerd. Leerzaam zonder direct wat te drinken! U verblijft tijdens deze reis in kleinschalige maar steeds sfeervolle hotels met een bijzonder karakter.

Golfreis Schotland
Schotland en met name St. Andrews is de 'The home of golf'. Hier is golf uitgevonden en als The Open, het Engelse Britse golfkampioenschap waaraan 's werelds beste golfers meedoen, op the Old Course van St. Andrews wordt gespeeld, kijkt de golfwereld met extra veel belangstelling toe. Tijdens de 14-daagse rondreis Schotland 'Genieten van golf in de Schotse natuur' speelt u op enkele van de mooiste banen, inclusief die van St. Andrews. U slaapt in golfhotels of luxe hotels met of bij fraai banen. U ontdekt tijdens deze reis niet alleen hoe fraai het Schotse landschap is (en hou rekening met hier en daar een klimmetje…) maar ook hoe golf onderdeel uitmaakt van de Schotse samenleving: elk dorp heeft zijn baan en ingewikkelde dingen als GVB's kennen ze hier niet. Golf is een spel dat bijna iedereen speelt en waar je vooral van moet genieten. De Schotse natuur helpt daar een flink handje bij.

Old course St Andrews
Behalve op The Old Course (of één van de andere banen) van St. Andrews, bezoekt u plaatsen als Fort William, 'the outdoor village', ook zeer geschikt voor prachtige wandelingen, u speelt in de schaduw van de hoogste berg van Schotland, Ben Nevis en u komt onder meer in Aberdeen en Inverness. Geniet ondertussen ook van de gezellige pubs, de uitstekende restaurants en de fraaie kastelen en landgoederen.

Kasteel Schotland
Schotland is ook het land van de magische kastelen en botanische tuinen. Die staan centraal in onze 14-daagse rondreis Magische kastelen & Botanische tuinen in Schotland. U bezoekt tijdens deze rondreis Schotland niet alleen de vele bijzondere kastelen, waarbij zich vaak ook de prachtigste tuinen bevinden, maar slaapt er veelal ook in. Dit is dan ook een rondreis die met de trefwoorden natuur, historie en romantisch kan worden omschreven. UIteraard is er alle gelegenheid om mensen te ontmoeten en bij te komen in een lokale pub. Een aanrader van de liefhebbers van natuur en historie.

Edinburgh Castle
Enkele van de kastelen die u bezoek zijn Edinburgh Castle, tegenwoordig een nationaal symbool dat behoort tot zowel de Old Town als de New Town van Edinburgh en Inverness Castle, een rode zandstenen kasteel ligt op een klif met uitzicht op de rivier de Ness.

Bel of mail mij terug