070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Wandelen Schotland, een prachtige belevenis

Schotland is met name een prachtig vakantieland door zijn natuurlijke omgeving met een geheel eigen karakter. Schotland is met name geschikt voor een aantal specifieke activiteiten, waaronder wandelen. Tijdens uw vakantie Schotland of uw rondreis Schotland kunt u door te wandelen dan ook de prachtige omgeving verkennen, zoals de Schotland highlands.

Afhankelijk van de afstand die u wilt gaan wandelen leent Schotland zich voor zowel korte dagtrips, tochten over het platteland, ruige strandwandelingen als lange afstandswandelingen langs de dalen en het bijbehorende berglandschap. Een uitdaging voor iedere wandelaar en natuurliefhebber! De leukste bezienswaardigheden Schotland die u tijdens deze actieve wandelingen kunt tegen komen zijn; de Mugdock country park, de Ben Nevis bij Fort William, Grampian Mountains, Cairngorm National Park, Loch Ness en het Urquhart Castle.

Door het prachtige landschap dat Schotland kent is het niet alleen geschikt voor korte wandelingen, maar ook voor lange afstandswandelingen. De vier bekendste lange afstandsroutes die Schotland kent zijn;

  • West Highland Way, deze route loopt vanaf Milganie, één van de noordelijke buitenwijken van Glasgow naar de voet van de Ben Nevis bij Fort William. Deze route bedraagt 154 km en is de eerste officiële lange afstandsroute.
  • Speyside Way, deze route verbindt de kust van Moray met de rand van de Grampian Mountains via de vallei van de rivier de Spey. Deze route ligt in het noorden van Schotland en doet tevens Aviemore en de Cairngorm Mountains aan.
  • Southern Upland Way, deze veelzijdige langeafstandsroute is de eerste officiële route van Schotland die vanaf Britse kust naar kust loopt. De route heeft een totale lengte van 340 km en loopt van Portpatrick naar aan de zuidwest kust van Schotland naar Cockburnspath aan de oostelijke kust.
  • Great Glen Way, deze route loopt via een geologische breuklijn langs de Great Glen via het westelijke Fort William naar het oostelijke Inverness. Deze prachtige route door de Schotland highlands kent enkele mooie bezienswaardigheden zoals Loch Ness en het Urquhart Castle.

Wanneer u door te wandelen Schotland nader wilt gaan verkennen, kunt u bij AmbianceTravel terecht voor sfeervolle accommodaties. Tevens kunnen wij ook vliegtickets, autohuur en verzekeringen voor u regelen. Wanneer u hier interesse in heeft kunt u contact opnemen met ons.

Bel of mail mij terug