070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
  • 7 dagen
  • Vanaf Amsterdam
  • Incl. huurauto
  • Accommodaties geregeld
  • vanaf € 870,- per persoon
Prijzen en aanvragen

De steden van Schotland

Genieten van de architectuur & cultuur, een glaasje whisky, een partijtje golf en een lekker diner. Dit zijn de kenmerken van deze veelzijdige rondreis Steden van Schotland. Deze individuele rondreis van 7 dagen neemt u mee op een korte ontdekkingsreis door Schotland naar de steden Edinburgh, Inverness en Glasgow. Deze steden kennen stuk voor stuk een eigen karakter. Onderweg geniet u van het prachtige Schotse landschap en heeft u tijd om te lunchen in een dorps pub.

Gedurende deze rondreis verblijft u in kleinschalige sfeervolle hotels met “ambiance”.

Edinburg en Glasgow

In het zuiden liggen de twee meest bruisende steden van Schotland, Edinburgh en Glasgow. De afstand tussen deze bezienswaardige plaatsen is niet al te groot. In Zuid-Schotland ligt een van de vijf whisky producerende regio’s en her en der kun je verschillende soorten whisky proeven in oude stokerijen en distilleerderijen. Vanuit de verschillende overnachtingslocaties zijn ook diverse beschermde natuurgebieden goed bereikbaar, waaronder het uitgestrekte Trossachs & Loch Lomond National Park met glooiende heuvels, riviermondingen, grote wouden, watervallen, beken en meren om in te vissen, een keur aan wandel- en fietsroutes en historische dorpjes. Ook Galloway Forest Park is de moeite waard en beroemd vanwege de spectaculaire mountainbike-mogelijkheden.

Deze rondreis steden van Schotland is, net als al onze andere rondreizen, te verlengen, in te korten, om te draaien, samen te voegen met een van onze andere rondreizen. Er kunnen ook persoonlijke elementen toegevoegd worden, we passen ons graag aan aan uw wensen. Informeer naar de mogelijkheden.

Bekijk ook een van de andere rondreizen Schotland, met vele andere thema’s.

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-3 Edinburgh Parliament House Hotel 2
2 3-5 Tain Mansfield Castle Hotel 2
3 5-7 Glasgow Gleddoch House & Country Estate 2
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft

Edinburgh

Wanneer u bent gearriveerd in Schotland, moet u minimaal een bezoek brengen aan de hoofdstad Edinburgh. De Schotse hoofdstad Edinburgh is een veelzijdige stad. Verrassend groen en zelfs in het hart van deze stad bevindt u zich snel weer in de uitgestrektheid van het landschap. Tegenwoordig bestaat het centrum van Edinburgh uit de Old Town en de New Town. Wanneer u geïnteresseerd bent in kastelen kunt u een kijkje nemen bij het Edinburgh Castle. Dit kasteel bestaat voornamelijk uit 17e eeuwse gebouwen. Tevens kunt u hier de Schotse kroonjuwelen en de Stone of Scone bezichtigen. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het Royal Botanic Garden Edinburgh. Ook op culinair gebied kunt u zeker genieten in deze prachtige stad. Zo kunt u een bezoekje brengen aan het “Scotch Whisky Heritage Center” in Edinburgh. Hier kunt u een nagebouwde whiskydistilleerderij bezoeken waar u het proces van whisky brouwen kunt aanschouwen.

1 Parliament House Hotel

Tain

U reist vanaf Edinburgh verder in noordwestelijke richting naar het plaatsje Inverness. Prachtig gelegen in de Schotse Hooglanden aan de noordzijde van de Great Glen wordt Inverness vaak beschouwd als de hoofdstad van dit gebied. De bruisende stad Inverness heeft veel te bieden aan de nieuwsgierige bezoeker. Tevens kan er ook gewinkeld worden op de Victorian Market of in de Eastgate II. In Edinburgh heeft u al kennis kunnen maken met de Schotse single malt whisky, Inverness geeft u de mogelijkheid te golfen. Zo beschikt deze stad over drie golfbanen en liggen er in de omgeving ook nog een aantal golfbanen. Het bruisende stadje Inverness staat op culinair gebied bekent om haar zalm, wild en de zeevruchten. De restaurants bieden naast de typisch Schotse keuken ook internationale gerechten aan. Tevens zijn er verscheidene whiskydistilleerderijen te vinden waar u kunt zien hoe de typisch Schotse whisky wordt gebrouwen.

2 Mansfield Castle Hotel
Mansfield Castle Hotel

Glasgow

Glasgow is de volgende stop. In de loop der jaren zijn er vele investeringen geweest op het gebied van cultuur en architectuur. Hierdoor is de stad in 1990 uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa en in 199 tot Britse stad van Architectuur en Design. Wanneer u Glasgow gaat verkennen is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de volgende bezienswaardigheden: de grote scheepswerven, the Gallery of Modern Art of de Art Gallery and Museum, het Glasgow Science Center en natuurliefhebbers kunnen terecht in de Botanische tuinen van Glasgow.
Deze prachtige stad wordt tevens beschouwd als de op één na beste winkelstad in het Verenigd Koninkrijk. De belangrijkste winkelstraat is Buchanan Street.

3 Gleddoch House & Country Estate
Gleddoch House & Country Estate

Parliament House Hotel

Bij het elegante Het Parliament House geniet u in het hart van Edinburgh van een stijlvol verblijf in een sfeer die het karakter en de geschiedenis van de stad ademt. Edinburgh heeft een grote historie die zich weerspiegelt in het erfgoed, dat u ook in het Parliament House terugvindt: onder meer in de architectuur en de inrichting van het hotel. Bezienswaardigheden in de buurt zijn het Edinburgh C...

Dag 1-3
Bekijk hotel

Mansfield Castle Hotel

Het Mansfield Castle hotel is omgeven door ruim 1,5 hectare natuurgebied in het hart van de Schotse Hooglanden. Het hotel ligt in Tain. Dit pittoreske dorpje heeft voor ieder wat wils. U kunt er golfen, fietsen, wandelen, vissen, musea en galeries bezoeken, winkelen en zelfs dolfijnen spotten en whisky proeven in een van de whisky distilleries. Het prachtige Victoriaanse Mansfield Castle Hotel lig...

Dag 3-5
Bekijk hotel

Gleddoch House & Country Estate

Gleddoch House Hotel & Golf Spa ligt op een terrein van 360 hectare met een panoramisch uitzicht op de rivier de Clyde, de Ben Lomond en de heuvels van Refrewshire. Het beschikt over een verwarmd binnenzwembad en heeft een eigen 18-holes golfbaan. Andere activiteiten in de omgeving zijn kleiduif schieten en off-road adventure driving. Voor afwisseling met de rust van Langbank, kunt u Glasgow b...

Dag 5-7
Bekijk hotel

De steden van Schotland

Bel of mail mij terug