070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Paradores rondreis door Spanje

Hieronder beantwoorden we 10 veelgestelde vragen over een rondreis Spanje langs Paradores:

Paradores Spanje 

  1. Wat zijn Paradores in Spanje? Tijdens uw Paradores rondreis, zal u direct al iets opvallen: er zijn namelijk moderne en klassieke Paradores. De klassieke paradores Spanje zijn meestal gevestigd in beschermde monumenten zoals kastelen, kloosters, paleizen en oude landhuizen. Ze liggen meestal in het centrum van de steden. De moderne paradores Spanje liggen wat vaker buiten de stadskern en ook wel in de natuur, aan de golfbaan etc. Veel Paradores zijn levende musea met veel kunst, houtsnijwerk, glas-in-lood en antiek op de gangen en in de kamers. Als u dus juist in de bijzondere paradores tijdens uw rondreis wilt verblijven, moet u dat meegeven in het verzoek aan ons.
  2. Waar vindt u in Spanje Paradores? Verspreid over heel Spanje vindt u de maar liefst 92 Paradores-hotels. U vindt ze van Galicie tot Andalusie en van Extramadura tot Catalunya. Ook op de Canarische eilanden is een aantal paradores te vinden. Alleen op de Balearen zijn (nog) geen Paradores. Doordat ze verspreid liggen over het hele land, zijn ze uitstekend te combineren tot een rondreis paradores.

Paradores: Bijzondere hotels

  1. Wat is het bijzondere aan die Paradores? Doordat ze zijn ondergebracht in kastelen, oude kloosters of landhuizen – altijd in een karakteristiek gebouw, zijn paradores bijzondere hotels. Paradores lenen zich uitstekend om te combineren tot een rondreis Paradores. Omdat ze min of meer een gelijke kwaliteit hebben en ook qua prijs elkaar niet veel ontlopen, komt u niet voor verrassingen te staan en zult u zich snel thuis voelen als u een rondreis of fly-drive maakt langs paradores in Spanje. Elke parador heeft een restaurant waar vaak streekgerechten op de kaart staan. Tevens is er een goede wijnkaart. Dus u hoeft ‘s avonds het hotel niet uit als u daar geen zin in heeft. We hebben voor u de meest gewaardeerde Hotel Paradores in Spanje op een rij gezet. Ze liggen verspreid over heel Spanje, welke streek u ook wil bezoeken, een van deze Paradores is dan zeker in de buurt en de moeite waard iom in te overnachten.
  2. Wat kost een overnachting in een parador? Dat is afhankelijk van het seizoen en van de populariteit van een bepaalde streek. De Paradores in het noorden van Spanje kennen een relatief kort hoogseizoen terwijl het hoogseizoen in Andalusië maar liefst 7 maanden duurt. In het hoogseizoen zijn er al paradores te boeken voor ca. € 100 per nacht inclusief ontbijt terwijl de prijs in het hoogseizoen oploopt tot € 170 – 200 per nacht voor een 2-persoonskamer. Er is alleen een aantal zeer bijzondere paradores waar de prijzen fors hoger liggen. Denk hierbij aan de Parador van Granada en de Parador van Santiago de Compostela. Als u van plan bent een rondreis langs Paradores te maken en u wilt persé in deze hotels logeren, zult u flexibel in uw reisschema moeten zijn zodat u met de reis kunt schuiven naar een datum waarop deze populaire paradores beschikbaar zijn.

Kortingen en arrangementen

  1. Zijn er ook speciale kortingen? Afhankelijk van het seizoen waarin u uw paradores rondreis wilt maken, zijn er kortingen. Zo zijn er seniorenkortingen, jongerenkortingen, halfpensionskortingen, 5-nachten-kortingen etc. Helaas is het systeem uiterst ondoorzichtig zodat wij u aanraden om u goed vooraf te laten adviseren om niet voor onaangename verrassingen te komen staan. Een goede reisorganisatie kan u adviseren om maximaal te kunnen profiteren van de dan geldende kortingen. AmbianceTravel biedt ook speciale arrangementen met verblijf in een parador.
  2. Moet ik de Paradores in Spanje vooraf reserveren? Dat hangt ervan af wanneer u reist en hoe graag u in een bepaald hotel wilt overnachten. De echt bijzondere paradores zijn in het hoogseizoen soms al maanden van te voren volgeboekt zodat u niet op de bonnefooi op reis kunt gaan. Reist u echter in de maanden november tot en met februari, dan is het veel minder druk en zou u het risico kunnen lopen. Maar om teleurstellingen te voorkomen raden wij u toch aan om deze van te voren te reserveren. Een andere mogelijkheid is om een rondreis met de auto te reserveren waarbij de Paradores al zijn ingebegrepen. Wilt u naar het zuiden van Spanje dan hebben we de Paradores rondreis ‘Klassiek Andalusië’ en in het noorden van Spanje de Paradores rondreis: De schoonheid van Noord-Spanje. Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Bereikbaarheid Paradores

  1. Kan ik met mijn auto bij die hotels komen, zijn er ook kamers voor mindervaliden? Omdat de paradores in Spanje ook een oudere doelgroep aantrekken, is het van belang om te weten of de hotels ook per auto bereikt kunnen worden. Ze liggen immers vaak in het hartje van de centra, niet zelden in het voetgangersgebied. Toch zijn alle Paradores goed bereikbaar per auto en bovendien uitstekend aangegeven. Al vanaf de rand van de steden staat door middel van blauwe borden met een P aangegeven hoe u er moet komen.Alle Paradores hebben een aantal kamers die geschikt zijn voor mindervaliden. In het algemeen zijn er voorzieningen om met rolstoelen het hotel binnen te kunnen komen en zich te kunnen verplaatsen binnen de hotels. Een goede reisorganisatie zal u hier nader over kunnen adviseren.
  2. Kan ik dagelijks aankomen in een parador, geldt er een minimum verblijfsduur? U kunt dagelijks aankomen en in het algemeen geldt er geen minimum verblijfsduur. Slechts een beperkt aantal paradores in het oosten van Spanje aan de kust, hanteert in het hoogseizoen een minimum verblijfsduur van 2 nachten. Bij de samenstelling van een rondreis langs paradores in Spanje zullen wij altijd rekening houden met deze minimum verblijfsduren.

Rondreis Paradores

  1. Kan ik een rondreis door Spanje langs Paradores maken? De Paradores lenen zich uitstekend om te combineren in een rondreis of Fly Drive. Bij een goede reisorganisatie kunt u zich kosteloos laten adviseren over een mooie route en een op maat gemaakt voorstel ontvangen waarin al uw wensen verwerkt zijn. De paradores liggen vaak niet meer dan 100 – 200 km van elkaar zodat u ontspannen van het ene naar het andere hotel kunt reizen.
  2. Waar kan ik die paradores in Nederland en België reserveren? Er is slechts één partij in de Benelux die een online verbinding heeft met het centrale reserveringssysteem van de paradores in Spanje. Daardoor is AmbianceTravel in staat om u direct op de site beschikbaarheid en prijs te kunnen tonen en desgewenst kunt u ook boeken. Maar u kunt uiteraard ook telefonisch of per mail contact opnemen met uw wensen waarna AmbianceTravel een op maat gemaakt voorstel voor u uitwerkt. Neem nu contact op voor uw Paradores rondreis of Rondreis Spanje.
Rondreis Parador de Alcaniz

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug