070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Tickets Alhambra regelt AmbianceTravel voor al zijn rondreis klanten naar Andalusie

Alhambra is het meest bezochte monument van Spanje. Op ongrijpbare wijze domineert het de stad Granada tegen het decor van de machtige pieken van de Sierra Nevada. Een bezoek aan het sprookjesachtige paleizencomplex Alhambra is eigenlijk een must tijdens je rondreis door Andalusie wanneer je in de buurt bent van Granada. Voor al onze rondreizen door Andalusie kan AmbianceTravel de entree voor het Alhambra regelen. 

Vorig jaar gingen ruim drie miljoen mensen je voor. Natuurlijk is het er altijd druk op deze wereldberoemde plek in Zuid-Spanje. Echter omdat het complex zowel het Alcazaba fort bevat, de Nasriden-paleizen, het zomerpaleis Generalife en de Medina, is het prima mogelijk je even alleen te wanen temidden van deze pracht, ergens in de uitgestrekte tuinen, omgeven van het klaterende water in de talloze waterstroompjes, vijvers en fonteinen.

Rode paleis

Het Alhambra dankt zijn naam aan de kleur van de steen. De rode klei vermengd met steen neemt met name in het fraaie avondlicht een dieprode kleur aan. Alhambra betekent rood in het Arabisch en het ‘rode paleis’ of de ‘rode vesting’ staat vanwege de uiterst al decennia op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Sindsdien is het aan te bevelen tijdig je tickets te boeken omdat er elke dag duizenden andere toeristen met jou zijn, die het Alhambra ook met een bezoek willen vereren.

De verhalen van het Alhambra

Washington Irving spendeerde ooit enige tijd in het Alhambra en schreef er zijn fameuze boek ‘De verhalen van het Alhambra’. Het verscheen in 1832 en trok bezoekers uit alle windstreken van de hele wereld. Overal in Granada vind je dit boek in vele talen, ook in het Nederlads. Na zijn eerste blik op de stad noemde Irving Granada ‘de meest pittoreske en mooie stad gesitueerd in het mooiste landschap dat ik ooit heb gezien’. Het boek geeft een romantische en toch ook realistische omschrijving van het leven in het Alhambra toen het nog een stad op zichzelf was.

Militair fort Alcazaba

Het grote terrein op de met pijnbomen bedekte heuvel is omringd door dubbele muren en versterkt met machtige torens. Het Alhambra als geheel omvat verschillende gebouwencomplexen. Het superstrategisch gelegen Alcazaba, de militaire vesting aan de westzijde is het oudste gedeelte en stamt uit de 13e eeuw. Vanaf de hoogste Torre de la Vela is het uitzicht over de stad, de ertegenover liggende wijk het Albaícin en het hooggebergte aan de andere kant adembenemend. Naast de ingang tot het Nasridenpaleis vindt je het renaissancekasteel van Karel de Vijfde.

Palacios Nazaríes

Het juweel van het Alhambra wordt zonder twijfel gevormd door de Nasridenpaleizen. De ruimtes hierin vormen stuk voor stuk een prachtige voorbeelden van de hoogstaande Islamitische kunst. Waar je ook kijkt zie je uiterst fraaie decoraties van marmer die vaak zo gedetailleerd zijn dat het van een afstandje wel kantwerk lijkt in plaats van steen en je je afvraagt hoe zoiets gemaakt kan worden. Deuren zijn verrijkt met inlegwerk en de plafonds zijn soms gewoonweg duizelingwekkend. Je komt eerst door de Mexuar (audiëntiezaal), dan de Cuarto Dorado (gouden kamer), de mirtenhof bij de Patio de los Arrayanes, de Torre de Comares, de ontvangstzaal Sala de la Barca en de troonzaal Salón del Trono. Op de Patio de los Leones zie je het wellicht meest gefotografeerde pronkstuk van het Alhambra, de Leeuwenfontein.

Generalife

Boven de paleizen ligt het Generalife. Dit was het zomerpaleis van de sultans, omringd van uitgestrekte tuinen waar water eeuwig voor een rustgevend achtergrondgeluid zorgt terwijl het omlaag stroomt door de vele goten en omhoog spuit uit de vele fonteinen. Hier zorgden grote moestuinen ooit voor de voedselvoorziening van de bewoners van het Alhambra dat eeuwenlang een stad op zich vormde. Rozenperkjes, cypressengalerijen en een lucht die geurt naar rozemarijn, mirte, tijm en jasmijn maken het gevoel je in een klein paradijs op aarde te bevinden compleet.

Parador-hotel

Naast het gebouwencomplex ligt een hotel van de Spaanse Parador-keten. Dit was ooit een franciscanenklooster en tegenwoordig vormt het een van de parels van de in totaal ruim 90 hotels van deze keten, die allen zijn gehuisvest in monumentale gebouwen, kastelen, kloosters en paleizen. Als je budget het toelaat kamerprijzen te betalen vanaf 350 euro per nacht dien je lang van tevoren te reserveren. Je kunt er ook voor kiezen om – iets economischer – er enkel een lunch te nuttigen tijdens je bezoek aan het Alhambra.

Reserveer kaarten voor het Alhambra

Plan je tijdens je Andalusie rondreis een bezoek aan het Alhambra in Granada, houd er dan rekening mee dat je het beste tijdig kaarten kunt reserveren. Per dag wordt er maar een beperkt aantal bezoekers toegelaten. Op feestdagen en in het hoogseizoen kan het voorkomen dat er aan de kassa helemaal geen losse entreekaarten meer verkrijgbaar zijn. Of je komt wel het Alhambra binnen, maar krijgt geen toegang meer tot de Nasridenpaleizen. Hier worden namelijk elk half uur maar 300 bezoekers toegelaten. Kijk na het reserveren van een ticket voor het Alhambra goed naar welk tijdsslot je hebt voor het paleis
AmbianceTravel is de enige reisorganisatie in Nederland die rechtstreeks tickets van het Alhambra kan afnemen. Informeer naar de mogelijkheden. Houd er rekening mee dat je gemakkelijk een hele dag in het Alhambra door kunt brengen. Wil je nog meer zien van de stad Granada dan het Alhambra, blijf er dan minimaal twee nachten.

Let op!  wij bieden deze service alleen als u via ons een pakketreis boekt. Wij leveren geen losse kaartjes.

Bereikbaarheid van het Alhambra

Het Alhambra is goed bereikbaar te voet, per auto of per openbaar vervoer vanaf diverse punten in de stad. Parkeren bij de ingang is vrij duur. Een wandeling vanuit het centrum duurt tussen de 20 minuten tot een half uur. Vanaf Plaza neem je de Cuesta Gomérez. Of volg de rivier de Darro tot de Paseo de los Tristes en ga daar rechts de brug over en volg daar de borden Cuesta de los Chinos. De derde route vanuit de wijk Realejo op het plein met dezelfde naam beklim je de trappen van de Cuesta del Realejo. Buslijnen 30 en 32 zetten je af bij de ingang.

Bel of mail ons voor uw Rondreis Andalusie!

Bel of mail mij terug