070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Bezienswaardigheden Malaga

Hartje zomer is het er wellicht te warm maar in voor- en najaar én in de winter is Málaga in het zuiden van Spanje een heerlijke stad om te verblijven en de bezienswaardigheden van Malaga te bezoeken. Qua klimaat, qua bezienswaardigheden in combinatie met de ligging aan de kust maar zeker ook voor wat betreft de levenstijl. Hier geniet je van vele restaurants en barretjes waarvan de terrassen het hele jaar open zien. Drink je lokale wijn en eet je Andalusische specialiteiten.

Vliegveld Málaga
Het vliegveld van Málaga, door de ligging van de stad aan de kust van de Costa del Sol, één van de populairste in Zuid-Spanje. Veel rondreizen door Andalusië beginnen en eindigen hier. Een paar dagen bijboeken om bij te komen in een comfortabel hotel in de buurt van de stad is dan ook een voor de hand liggende aanrader.

Costa de Sol
Málaga wordt ook wel ‘de hoofdstad van de Costa del Sol’ genoemd. Er wonen een miljoen inwoners en daarmee is het de vijfde stad van Spanje. Zij ligt niet alleen aan de kust maar ook nog eens in de vallei Guadalhorce en is omringd door heuvels. Malága is voor veel rondreizen door het zuiden van Spanje het begin en/of eindpunt: omdat het aan de kust ligt zijn er veel vliegverbindingen naar de luchthaven van de stad. Maar sla Malaga niet over, de bezienswaardigheden van deze stad zijn zeer de moeite waard.

Alcazaba Málaga
In Málaga herinnert -als veel andere steden in Andalusië- nog veel aan acht eeuwen durende Moorse overheersing. Het Alcazaba – de vesting – en het kasteel van Gibralfaro zijn de best bewaard gebleven Arabische monumenten. Het kasteel staat op de hoogste heuvel van de stad en diende ter bescherming van de stad. Het Alcazaba was zowel het paleis als ook de vesting van de machthebbers in diverse perioden van de stad.

Kathedraal van Málaga
Een wandeling over de Calle Alcazabilla haar zijstraten, langs cipressen en bougainvilleas, voert onder meer naar de kathedraal van de stad.
De Katholieke Koningen veroverden de stad definitief in 1487 en begonnen in 1528 met de bouw van deze imposante kathedraal. Daar werd wel een tijdje over gedaan, een kleine 300 jaar, maar nu staat er dan ook wat: een bouwwerk waarin, als gevolg van de lange bouwperiode, diverse bouwstijlen herkenbaar zijn. Gotisch, barok en uit de tijd van de renaissance. Wie deze bezienswaardigheid bezoekt koppelt daar direct een bezoek aan het ernaast gelegen Bisschoppelijk Paleis aan vast. In dit paleis is nu het Diocesaan Museum gevestigd.

Geboortehuis Picasso
De stadswandeling door het centrum van de stad kan afgerond worden met een bezoek aan het Paleis van de Graven van Buenavista en het geboortehuis van Pablo Picasso, op het plein de la Merced. In zijn geboortehuis s nu een museum ondergebracht met ook enkele van zijn werken. Een bezoek is gratis.

Málaga havenstad
Alle bezienswaardigheden van Malaga vormen een perfect alibi om minstens een paar dagen in de stad te verblijven. Want wie er gevoelig voor is zal vooral genieten van de sfeer in deze levendige studenten- en havenstad, met kleine straten en volle pleinen in een overduidelijk Arabische sfeer.

Hotels in Málaga
U kunt Málaga bezoeken als onderdeel van één van de vele individuele rondreizen die AmbianceTravel heeft samengesteld. Maar daarnaast bied en wij ook diverse sfeervolle en karakteristieke hotels aan in Málaga, zowel in als net buiten de stad. Uiteraard zit daar ook een paradores bij. Bekijk ons aanbod

Malaga haven Andalusië Spanje
Bel of mail mij terug