070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 • vanaf € 14700,- per persoon
Prijzen en aanvragen

De gorilla’s en chimpansees van Rwanda (Luxe, 11 dagen met chauffeur)

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-2 Serena Kigali – Kigali, Rwanda 1
2 2-4 Magashi Camp – Akagera NP, Rwanda 2
3 4-6 Retreat by Heaven – Kigali, Rwanda 2
4 6-8 One&Only Nyungwe House – Nyungwe, Rwanda 2
5 8-11 Bisate Lodge – Ruhengeri, Rwanda 3
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Welkom in Rwanda
 • Rwanda, land van de duizend heuvels
 • Rwanda, onderweg
 • Kigali Rwanda

Dag 1.

U vertrekt vanuit Amsterdam met een rechtstreeks vlucht naar Kigali, waar u vroeg in de avond aankomt. U wordt opgehaald en naar het hotel gebracht.
U verblijft in het comfortabele Serena Kigali hotel (5*) op basis van logies en ontbijt.

1 Serena Kigali – Kigali, Rwanda
Serena Kigali – Kigali, Rwanda
 • Akagera olifanten, Rwanda
 • Olifant Akakera, Rwanda
 • Leeuw in Akagera NP Rwanda
 • Akegera
 • Akegera NP
 • Leeuwen Akagera
 • Akagera giraffen
 • Akagera National Park

Dag 2 en 3. Akagera National Park

Na het ontbijt reist u door naar het Akagera National Park. Via de zuidelijke ingang reist naar het noordelijke deel. Vanaf de gate tot het hotel is het al één lange game drive. Het is niet meer dan circa 150 km maar reken wel op minimaal drie tot vijf uur uur rijden. In Magashi Tented Lodge geniet u van de lunch en kunt u relaxen en aan het einde van de middag desgewenst een boottocht maken over het meer, op zoek naar nijlpaarden (komt u zeker tegen), drinkende olifanten en krokodillen. Het gebrul van de nijlpaarden is nooit ver weg.

De volgende dag maakt u een safari door het park, met uw eigen chauffeur en in een ook voor game drives zeer geschikte wagen: het dak kan omhoog zodat u ook staand kunt kijken, filmen en fotografen. Op zoek naar groter en kleiner wild, dat u meer in het savanna landschap van het noorden zult tegenkomen dan in het zuiden. De ‘packed lunch’ gebruikt u onderweg. ’s Middags bent u op tijd terug om te relaxen. ’s Avonds wordt het diner geserveerd onder glinsterende sterren en met het geluid van de wilde dieren op de achtergrond.

U slaapt twee nachten in Magashi Camp, incl alle maaltijden en excursies

2 Magashi Camp – Akagera NP, Rwanda
Magashi Camp – Akagera NP, Rwanda
 • Kigali Rwanda
 • Rwanda onderweg
 • Rwanda, land van de duizend heuvels
 • Rwanda, Genocide Memorial
 • Genocide Memorial Rwanda
 • Rwanda - voetbal

Dag 4. Terug naar Kigali

Na het ontbijt vertrekt u voor een tocht door het noorden van het park. U verlaat het park door de North Gate en reist terug naar Kigali. U komt daar in de loop van de middag aan. Er is onderweg een stop voor een lunch, of u krijgt een ‘packed lunch’ mee.

Dag 5. Kigali,

U verblijft nu twee nachten in Kigali. Na het relaxte ontbijt bezoekt u het Genocide Memorial, zowel museum als aandenken aan de afgrijselijke gebeurtenissen die zich in 1994 afspeelden. In drie maanden tijd werden naar schatting 800.000 tot misschien wel een miljoen mensen gedood, met name van de Tutsi minderheid, maar ook gematigden Hutu’s werden het slachtoffer. Het museum is ter herdenking van de slachtoffers maar ook een waarschuwing: dat dit nooit meer mag gebeuren. Aansluitend is er een city tour en u luncht in een lokaal restaurant.

Vul de rest van de dag in naar eigen keuze: bezoek bijvoorbeeld één van de markten, uitstekende shopping centra of de Niyo Art Gallery. Gewoon relaxen bij het zwembad van het hotel kan natuurlijk ook. Als u niet in het hotel wilt eten: laat u adviseren over een van de restaurants in de buurt, soms een culinaire hotspot, soms meer lokaal. Maar in het hotel heeft u ook de keuze uit twee uitstekende restaurants.

Verblijf in het hotel is inclusief ontbijt en diner.

3 Retreat by Heaven – Kigali, Rwanda
Retreat by Heaven – Kigali, Rwanda
 • Chimpansee trekking Rwanda
 • Canopy Bridge Nyungwe
 • Chimpansees in Nyungwe
 • De gidsen zijn vaak jonge vrouwen uit de dorpen in de buurt.
 • Gorilla trekking

Dag 6. Tocht naar Nyungwe National Park

Vandaag is het de langste reisdag, van Kigali naar het Nyungwe National Park, aan de zuidpunt van Lake Kivu, bij de grens met Congo. Het is 300 km maar de tocht duurt circa zes uur, met onderweg een stop voor een lunch en bezoek aan het Kings Place Museum. Onderweg kunt desgewenst een trekking maken naar de Canopy Walkway Experience, smal, beweeglijk, 90 meter lang en 60 meter boven de grond, ter hoogte van de boomtoppen. Een bijzondere ervaring. Veilig maar niettemin goed voor wat verhoogde adrenaline in het lijf.

Dag 7. Chimpansee trekking

Vandaag is het vroeg op, reken op half zes, voor een vroeg ontbijt en tijdig vertrek naar het Nyungwe National Park, tropisch regenwoud, dus kijk niet op van een buitje onderweg. Stevige wandelschoenen aan, regenjack met capuchon mee. Vandaag maakt u een trekking naar de chimpansees. De vaak gillende dieren slingeren zich van boom tot boom, duikelen naar beneden maar kunnen ook zomaar langs u heen lopen over het pad waarop u staat, met de camera in de aanslag. De gids en haar/zijn helpers helpen u naar de beste plek om de beesten te zien. Zij zijn eerder al gespot door de trekkers, die zich op hun rubberen laarzen verbazingwekkend gemakkelijk snel bewegen op de niet zelden steile en glibberige hellinkjes.

Bezoek in overleg met de gids/chauffeur desgewenst in de middag nog de Colobus Monkeys.

U verblijft twee nachten in het zeer fraaie en relaxte One&Only Nyungwe House, inclusief alle maaltijden.

4 One&Only Nyungwe House – Nyungwe, Rwanda
One&Only Nyungwe House – Nyungwe, Rwanda
 • Bezoek aan gorilla's Rwanda
 • Gorilla Rwanda
 • Rwanda
 • Gorilla's
 • Gorilla trekking Rwanda
 • Gorilla familie
 • Coffee plantage Rwanda

Dag 8. Naar Vulcanoes National Park

Neem de tijd voor het ontbijt. U maakt eerst weer een trekking, nu naar de Ndambarare Water Fall. Opnieuw wandelschoenen aan en regenjack mee. Reken op circa een uurtje of twee, naar beneden en weer naar boven. Badkleding mee om een duik te nemen in het water onder aan de waterval kan ook.

We plannen desgewenst een extra overnachting in aan het meer, met ook de gelegenheid om een coffee experience te beleven. Vanaf het hotel gaat u met de boot naar de koffieplantage. Onderweg komt u wellicht de ‘swimming cows,  tegen. Op de plantage maakt u kennis met het volledige traject van plukken tot inpakken van de koffiebonen – en natuurlijk proeven. Een mooie manier ook om een ontmoeting te hebben met de lokale bevolking.

Of u reist in één keer door naar de omgeving van Vulcanoes National Park.

Dag 9. Vulcanoes National Park, Gorilla’s en Golden Monkeys

Vandaag (of morgen) staat vermoedelijk hét hoogtepunt van de reis op het programma: bezoek aan het Vulcanoes National Park. Aan de Rwanda kant wonen twaalf familie, een aantal dat zich langzaam uitbreidt. Elke familie bestaat uit één ‘Silverback’ volwassen mannetje, enkele dames en een stel kinderen. Met een gids en ter plekke ingeschakelde helpers – u mag zelf laten weten of u een helpende hand op prijs stelt, doen! – en een wandelstok loopt u door de akkers waarop de lokale boeren aan het werk zijn, naar de rand van het oerwoud. Daar wachten trackers, die dan al hebben gekeken waar ongeveer de familie zich bevindt die u vandaag gaat bezoeken. Elke familie krijgt maar bezoek van één klein groepje, max zes tot acht personen, de helpers en trackers niet meegerekend. Ons wachtte toen nog een pittige stuk, want de Muhoza familie (één man, 11 vrouwtjes en elf baby’s en kleuters), had zich inmiddels weer verder weg genesteld dan gedacht. Maar toen we ze hadden gevonden hebben we op slechts enkele meters afstand ruim een uur zitten kijken naar de rustende Silverback en de, al dan niet met hun moeder, spelende kleintjes. Kijken, foto’s maken, filmen. Vergeet vooral niet te kíjken was ons aangeraden. Beleef dit niet alleen maar van achter je camera.

Na een uur vond de Silverback het welletjes. Hij stapte hij kalm op en liep van ons weg, de hele groep rustig achter hem aan. We volgden nog even en toen zat het erop.

Wat een ervaring!

U bent rond lunchtijd terug in het hotel. De lunch is inclusief. De middag kunt u naar eigen keuze besteden.

Dag 10. De volgende dag is er opnieuw een trekking, deze keer naar de Golden Monkeys, zo genoemd vanwege hun goudkleurige huid. Kleiner en beweeglijker, maar ze klimmen, klauteren ook zonder zich iets van de toeschouwers, opnieuw een kleine groepje, aan te trekken.

’s Middags is er tijd om Gorilla Guardians Village te bezoeken, een cultureel bezoek dat zeker de moeite waard is.

U overnacht drie nachten in Five Vulcanoes Boutique Lodge.

Dag 11. Tijd voor de terugreis

Het is tijd om Rwanda te verlaten. U heeft alle tijd om rustig te ontbijten uit te checken. De reis naar de luchthaven duurt zo’n drie uur. U vertrekt ’s avonds. Een mooie dag om bij te komen van alle indrukken en de foto’s en filmpjes nog eens te bekijken. De volgende dag komt u aan in Nederland. Vroeg in de ochtend.

 

5 Bisate Lodge – Ruhengeri, Rwanda
Bisate Lodge – Ruhengeri, Rwanda

Serena Kigali – Kigali, Rwanda

Aan brede boulevard in het hart van Kigali en in een veilige omgevng, ligt Kigali Serena Hotel. Een opvallend rijke mix van Rwandees erfgoed, kunst en cultuur met hedendaags 5-sterrencomfort in 148 verfijnde kamers en suites. Serena Kigali is ook voor de toerist een prettige plek voor een verblijf in Kigali, comfortabel en zonder dat het de sfeer van grote zakenhotels heeft. De kamers zijn groot m...

Dag 1-2
Bekijk hotel

Magashi Camp – Akagera NP, Rwanda

Met slechts zes zeer luxe tenten en een uitmuntende service is het Magashi Camp één van de topaccommodaties in Rwanda. Het Magashi Camp is onderdeel van Wilderness Safari’s en ligt het noordoosten van het Akagera Nationaal Park aan het meer van Rwanyakazinga. Staande aan de rand van het zwembad zagen we een stukje verder een flinke kudde olifanten drinken en spelen in het water. De zes ruim...

Dag 2-4
Bekijk hotel

Retreat by Heaven – Kigali, Rwanda

The Retreat by Heaven is het luxe zusje van Heaven Boutique hotel: het telt slechts twintig ruime en comfortabele suites, ontworpen door Italiaanse architecten. Dit uitmuntende boetiekhotel en spa ligt in het  hart van Kigali. Als een van de top 5-sterrenhotels van Kigali biedt het de perfecte combinatie van groene rust en Rwandese flair. U kunt dineren in de twee ‘Heaven’ restaurants: het Fu...

Dag 4-6
Bekijk hotel

One&Only Nyungwe House – Nyungwe, Rwanda

Er zijn van die plekken, waar bij aankomst direct gevoelens van vrede, ontspanning en weldadigheid de overhand krijgen. Waar ruimte en natuur worden gecombineerd met comfort en service, een plek die je af en toe wel moet verlaten omdat een chimpansee trekking op het programma staat, maar waar je eigenlijk wilt blijven voor een wellness behandeling of een ‘tea experience’. Zo’n plek is One&am...

Dag 6-8
Bekijk hotel

Bisate Lodge – Ruhengeri, Rwanda

Vanuit je unieke, koepelvormige suite op de hellingen van een vulkanische krater, ontworpen in de tradities van de Rwandese royalty, kijk je uit op twee uitgedoofde vulkanen: Bisoke en Karisimbi. Hier op deze plek leidde primatoloog Dian Fossey haar onderzoeksstation, Karisoke, dat zich toelegde op het redden van berggorilla's, een missie waarin zij ruimschoots geslaagd is: het aantal Rwandese ber...

Dag 8-11
Bekijk hotel
Onderstaande vanaf-prijzen zijn per persoon en indicatief. Als u wilt weten hoe hoog de prijs exact is voor uw gewenste reisdatum, nodigen we u uit om een voorstel aan te vragen.

De gorilla’s en chimpansees van Rwanda (Luxe, 11 dagen met chauffeur)

Bel of mail mij terug