070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Bisate Lodge – Ruhengeri, Rwanda

Vanuit je unieke, koepelvormige suite op de hellingen van een vulkanische krater, ontworpen in de tradities van de Rwandese royalty, kijk je uit op twee uitgedoofde vulkanen: Bisoke en Karisimbi. Hier op deze plek leidde primatoloog Dian Fossey haar onderzoeksstation, Karisoke, dat zich toelegde op het redden van berggorilla's, een missie waarin zij ruimschoots geslaagd is: het aantal Rwandese berggorilla’s breidt zich door de jaren heen steeds meer uit. Beneden bij Bisate Lodge is een klein museum waarin haar verhaal verteld wordt.
Omdat Bisate Lodge op de helling ligt moet je wel wat trappen nemen. Maar als je dan in de bijzondere suites arriveert, ingericht met Rwandese kleuren en materialen, of naar het restaurant en lounge gaat voor een drankje en een diner of lunch op topniveau, geniet je van het uitzicht en de uitzonderlijke sfeer van deze topaccommodatie.
Bisate Lodge is een utstekende uitvalsbasis voor de gorilla trekking, uitmondend in één van de meest verbazingwekkende ontmoetingen van uw leven. Je kunt ook een wandeling maken door het groene regenwoud, tot bijna 3000 meter hoog, om het graf van Fossey te bezoeken, waar ze ligt naast haar geliefde gorilla Digit.
Gorillatrekking is de topattractie, maar het nabijgelegen Volcanoes National Park biedt andere avonturen: een Golden Monkey trekking, een Fossey-wandeling; verken op het terrein van de lodge natuurpaden en bewonder de vogels. Een cameraval had onlangs de primeur: een zilverruggorilla die langs het pad sjokt.

Kamers
Sinds de opening in 2017 heeft Bisate Lodge vele tientallen prijzen. Zes en-suite Forest Villas belichamen de rijke cultuur van Rwanda, en zijn van alle gemakken voorzien. Drink een goed glas wijn op het terras van uw suite en geniet van het uitzicht.

Bel of mail mij terug