070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
  • 13 dagen
  • Vanaf Amsterdam
  • Incl. huurauto
  • Accommodaties geregeld
  • vanaf € 1799,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Toscane & Elba, een geweldige combinatie

Deze rondreis biedt u een geweldige combinatie tussen Toscane en Elba. Een van de eerste veldtochten van Napoleon ging naar Italië. Via Piemonte zakte hij af langs de Liguriaanse kust naar Lucca. Later, toen hij zich zelf al tot keizer had gekroond, werd hij verbannen naar Elba, waar hij 10 maanden verbleef. In die periode zat de kleine baas niet stil. Hij was naar het eiland verbannen met een leger van 600 man. Hij reorganiseerde het eiland, liet residenties bouwen en verbeterde de economie sterk. Sindsdien is het eiland een exclusief vakantieparadijs met helder blauw water, magistrale stranden en prachtige gebouwen. De combinatie met het glooiende Toscaanse achterland maakt dit tot een zeer indrukwekkende relax vakantie. Tijdens deze 13 daagse rondreis tussen Toscane en Elba, verblijft u in bijzondere en luxe accommodaties.

Alle rondreizen door Italië bieden wij aan in drie categorieën: luxe, comfort en authentiek. In alle gevallen gaat het om sfeervolle en bijzondere accommodaties, zoals villa’s, voormalige landhuizen, boerderijen en B&B’s. Dit is de luxe versie van de rondreis Toscane en Elba. Bekijk ook de comfort of de authentiek versie van deze rondreis. Staat uw categorie er niet bij? Vraag het aan!

Bekijk onze andere Toscane rondreizen en over de natuur en cultuur van Elba. Interesse? bel of mail ons voor de mogelijkheden.

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-4 San Giuliano Bagni di Pisa – San Giuliano Terme 3
2 4-6 Bagno a Ripoli MGallery Villa Olmi 2
3 6-8 Vagliagli di Castelnuevo Borgo Scopeto 2
4 8-10 San Gimignano Villa San Paolo 2
5 10-13 Procchio Desiree 3

San Giuliano

Lucca maakt als stad indruk op Napoleon. De ommuurde stad vlakbij de kust leek een veilige plek voor zijn zus, Elisa die hij na zijn overwinning direct aanstelde als controleur van de stad. Hij kreeg gelijk. Niet dat de stad door vijandelijkheden werrd bedreigd maar het waterniveau uit de rivier Serchio bereikte tijdens haar aanwezigheid een hoogtepunt en om terug te komen in de stad werd ze door haar troepen over de muur getild waar ze veilig was voor het water. Tegenwoordig zijn de dikke muren uitermate geschikt voor een panoramawandeling.

Op nog geen 20 kilometer van de stad ligt Pisa en op 30 km liggen uitgestrekte zandstranden. De versteviging van de scheve toren in Pisa op Piazza dei Miracoli heeft inmiddels miljoenen gekost maar is nu veilig. De toren begon tijdens de bouw van de derde verdieping in 1178 al scheef te zakken. De bouw heeft 100 jaar stilgelegen en om het hellen tegen te gaan, heeft men geprobeerd de toren recht de lucht in te bouwen. Waardoor de toren niet alleen scheef staat maar ook nog krom is. Het is opmerkelijk dat zo’n gebouw is blijven staan in de veldslagen die de stad geteisterd hebben. In 1964 vroeg de Italiaanse regering versterking om de toren voor maar liefst 28 miljoen te verstevigen en rechterop te zetten. Nu helt de toren nog “maar” 4 meter over net als in 1700. De werkzaamheden zijn in 2013 afgerond en nu kan men de zeven loges van de toren bezichtigen. U overnacht in Bagni di Pisa.

1 Bagni di Pisa – San Giuliano Terme

Bagno a Ripoli

De mooiste stad van Toscane is Florence, slechts weinigen zullen de stelling betwisten. De stad heeft een schier eindeloos aantal bijzondere gebouwen. Heeft Frankrijk invloed gehad op de ontwikkeling van Florence? De royalties in de landen hadden wederzijds respect naar elkaars kunstenaars. De Franse architectuur met bijvoorbeeld het paleis in Versailles werd door Italiaanse adel als voorbeeld gebruikt. Andersom waren het de Italiaanse kunstenaars die door de Franse adel werden ingehuurd om gebouwen te beschilderen. Florence is een groot eerbetoon aan de Renaissance kunst. Het betekent ‘wedergeboorte’ in het Frans. Het Italiaanse woord is ‘rinascita’. Geen stad is een beter eerbetoon aan Renaissance. Staat deze kunstvorm gelijk aan de gouden eeuw? Ook dit is geen feit voor kunsthistorici, maar de periode tussen 1200 en 1300 is zeer invloedrijk geweest. Interessante gegevens voor uw wandeling door deze interessante cultuurstad.

U verblijft in Villa Olmi Resort.

2 MGallery Villa Olmi

Vagliagli di Castelnuevo

Door de Chianti streek rijden we naar Siena. Bij het binnenlopen van de stad denk ik aan operazangers. Terwijl eigenlijk klaterende paardenhoeven en snel galopperende paarden door de nauwe straten meer op zijn plek zouden zijn. De stad is een groot hoog opgetrokken openlucht theater. De ringen van de zitplaatsen zijn de drie verdiepingen tellende gebouwen met leuke winkels, theaters en basilieken. De straten die de ringen doorkruisen komen allemaal uit op het centrale schelpvormige plein waar het gemeentehuis staat en de fontein van de vreugde zich bevindt. Eigenlijk is dit het echte openlucht theater waar twee keer per jaar de Palio delle contrade worden gehouden op 2 juli en 16 augustus. Dit zijn paardenraces die voor de stad grote waarde hebben.

U verblijft in Borgo Scopeto.

3 Borgo Scopeto

San Gimignano

Middenin Toscane bevinden zich de plaatjes San Gimignano en Volterra. San Gimignano is bekend om zijn veertien torens die het silhouet van de stad domineren. Deze zijn tussen de 12e en 14e eeuw door rijke families opgetrokken. De torens deden dienst als woning en versterking, maar vooral als prestigeobject. Tijdens de strijd tussen rivaliserende families, ofwel tussen aanhangers van enerzijds Welfen en anderzijds Ghibellijnen, verschanste men zich tussen de torens en vocht men daar de vaak bloedige vetes uit. Op haar hoogtepunt had de stad 72 torens. Heel gek als je bedenkt dat men elkaar waarschijnlijk via ladders belaagde.

De stad ligt op een heuvel. Het museum met de oude miniatuurstad is geweldig en brengt de Middeleeuwen tot leven. Volterra heeft een heel ander karakter. Ook hier parkeert u de auto in de parkeergarage van de stad en dwaalt u gezellig door de nauwe straatjes. In de anti-pastibarretjes worden de lokale specialiteiten geserveerd en de wijnkaart biedt een keuze uit de vele wijnhuizen die de regio rijk is. Vanaf de lage muur die de stad omringd, heeft u een fenomenaal uitzicht over het Toscaanse landschap. Een heerlijke stad. U overnacht in Villa San Paolo.

4 Villa San Paolo

Procchio

Wat een rust en ruimte biedt Elba. Twee massieve forten uit de tijd van Napoleon domineren de haven. Via de Porte a Terra is het oude stadsdeel bereikbaar met onder meer het door bomen omzoomde Piazza della Republica. Via een steil straatje omhoog komt men bij de kerk Santissima Misericorde, die met heel veel marmer is gedecoreerd. Hier bevindt zich een gedenkplaat voor Napoleon en een kopie van de sarcofaag die in de Dome des Invalides te Parijs staat. Op het eiland zijn drie musea aan Napoleon gewijd. In één ervan ligt onder andere een gezichtsmasker van Napoleon. De andere twee musea zijn de twee huizen waarin Napoleon verbleef tijdens zijn periode op Elba. Zelf ben ik bijna niet van het strand Fetovaia af te slaan, maar de baaien van Marina di Campo en Lacona zijn ook adembenemend. Wat een fantastisch eiland!

U verblijft in hotel Desiree.

5 Desiree

Bagni di Pisa – San Giuliano Terme

Hotel Bagni di Pisa, Italiaans voor “baden van Pisa”, is een combinatie van hotel en spa. Het hotel staat op een plek die is omgeven door kunst, geschiedenis en natuur. Omgetoverd tot hotel, biedt dit oude herenhuis waar de hertog van Toscane in de 18e eeuw zijn residentie vond, haar gasten een ideale verblijfplaats.

Faciliteiten
Bij binnenkomst van Bagni di Pis...

Dag 1-4
Bekijk hotel

MGallery Villa Olmi

Dit hotel is verder ook bekend als 'Villa Olmi Firenze'. Prachtig hotel in een oude hoeve uit de 8e eeuw in de Florentijnse voorstad Bagni a Ripoli. Het kleinschalige hotel (62 kamers) biedt rust en ruimte want het wordt omgeven door een prachtige Italiaanse tuin met zwembad. In het hotel vindt u een gourmet restaurant, een wijnkelder met historische gewelven en elegante kamers met jacuzzi. ...

Dag 4-6
Bekijk hotel

Borgo Scopeto

Authentiek Toscaans wijngoed gelegen in de heuvels bij Siena en omringd door wijn- en olifgaarden. De grote tuinen bieden weidse uitzichten, de ligging is om van te smullen zo mooi. Het hotel is verleidelijk en geraffineerd als een elegante, moderne Chianti.

Faciliteiten
In het restaurant worden uitsluitend lokale specialiteiten geserveerd en aan de bar kunt u genieten van een h...

Dag 6-8
Bekijk hotel

Villa San Paolo

Het ****- hotel Villa San Paolo ligt op een heuvel in het Toscaanse landschap, op slechts 2 km buiten het stadje San Gimignano in het centrum van Toscane. Het hotel bestaat uit een modern gebouw en in de tuin staat een tweetal Toscaanse villa’s waar ook kamers in zijn ondergebracht. Het geheel ligt in een prachtige tuin met een mooi zwembad en ligterras en is omgeven door olijfbomen.
<...

Dag 8-10
Bekijk hotel

Desiree

Hotel Desiree is gelegen op het Italiaanse eiland Elba in de Spartaia-baai. Het hotel bestaat sinds 1957 en is reeds gerenoveerd. Procchio ligt op 1km afstand van de acccommodatie. Kom helemaal tot rust en geniet bij het privé zandstrand van de accommodatie. Let op: Hotel Desiree is gesloten van oktober t/m mei. Faciliteiten Privéstrand, ligstoelen, parasols, buitenzwembad (zeewater, seizoen...

Dag 10-13
Bekijk hotel

Toscane & Elba, een geweldige combinatie

Bel of mail mij terug