070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 •   15 dagen
 • Vanaf AMS,RTM,EIN,BRU,DUS,NRN,CRL
 •   Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 1399,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Toscane & Elba, een geweldige combinatie

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-4 Lucca Ilaria & Residenza dell Alba 3
2 4-7 San Casciano Val di Pesa Villa Il Poggiale 3
3 7-10 Asciano Castello di Leonina 3
4 10-12 San Gimignano La Cappuccina 2
5 12-15 Elba Tenuta delle Ripalte – Capoliveri 3
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Italië Toscane Lucca Ponte della Maddalena
 • Rivier Serchio Lucca Toscane
 • Plein Toren van Pisa Toscane
 • Toren van Pisa Toscane

Lucca

Lucca maakt als stad indruk op Napoleon. De ommuurde stad vlakbij de kust leek een veilige plek voor zijn zus, Elisa die hij na zijn overwinning direct aanstelde als controleur van de stad. Hij kreeg gelijk. Niet dat de stad door vijandelijkheden werd bedreigd maar het waterniveau uit de rivier Serchio bereikte tijdens haar aanwezigheid een hoogtepunt en om terug te komen in de stad werd ze door haar troepen over de muur getild waar ze veilig was voor het water. Tegenwoordig zijn de dikke muren uitermate geschikt voor een panoramawandeling.

Op nog geen 20 kilometer van de stad ligt Pisa en op 30 km liggen uitgestrekte zandstranden. De versteviging van de scheve toren in Pisa op Piazza dei Miracoli heeft inmiddels miljoenen gekost maar is nu veilig. De toren begon tijdens de bouw van de derde verdieping in 1178 al scheef te zakken. De bouw heeft 100 jaar stilgelegen en om het hellen tegen te gaan, heeft men geprobeerd de toren recht de lucht in te bouwen. Waardoor de toren niet alleen scheef staat maar ook nog krom is. Het is opmerkelijk dat zo’n gebouw is blijven staan in de veldslagen die de stad geteisterd hebben. In 1964 vroeg de Italiaanse regering versterking om de toren voor maar liefst 28 miljoen te verstevigen en rechterop te zetten. Nu helt de toren nog “maar” 4 meter over net als in 1700. De werkzaamheden zijn in 2013 afgerond en nu kan men de zeven loges van de toren bezichtigen. U overnacht in San Luca Palace, Lucca en omgeving.

1 Ilaria & Residenza dell Alba
 • Museum Bargello Florence Toscane
 • Italië Toscane Florence Palazzo Vecchio
 • Florence Toscane Sinagoga
 • Florence Kathedraal Santa Maria del Fiore
 • Kerk Santa Croce Florence Toscane
 • Italië Toscane Florence Campanile Giotto

San Casciano Val di Pesa

De mooiste stad van Toscane is Florence, slechts weinigen zullen de stelling betwisten. De stad heeft een schier eindeloos aantal bijzondere gebouwen. Heeft Frankrijk invloed gehad op de ontwikkeling van Florence? De royalties in de landen hadden wederzijds respect naar elkaars kunstenaars. De Franse architectuur met bijvoorbeeld het paleis in Versailles werd door Italiaanse adel als voorbeeld gebruikt. Andersom waren het de Italiaanse kunstenaars die door de Franse adel werden ingehuurd om gebouwen te beschilderen.

Florence is een groot eerbetoon aan de Renaissance kunst. Het betekent ‘wedergeboorte’ in het Frans. Het Italiaanse woord is ‘rinascita’. Geen stad is een beter eerbetoon aan Renaissance. Staat deze kunstvorm gelijk aan de gouden eeuw? Ook dit is geen feit voor kunsthistorici, maar de periode tussen 1200 en 1300 is zeer invloedrijk geweest. Interessante gegevens voor uw wandeling door deze interessante cultuurstad. U verblijft in Villa Il Poggiale.

2 Villa Il Poggiale
 • Museum Palazzo Corboli Toscane
 • Museum Palazzo Corboli Toscane
 • Italië Toscane Castellina in Chianti
 • Wijn Chianti Toscane Italië

Asciano

Door de Chianti streek rijden we naar Siena. Bij het binnenlopen van de stad denk ik aan operazangers. Terwijl eigenlijk klaterende paardenhoeven en snel galopperende paarden door de nauwe straten meer op zijn plek zouden zijn. De stad is een groot hoog opgetrokken openlucht theater. De ringen van de zitplaatsen zijn de drie verdiepingen tellende gebouwen met leuke winkels, theaters en basilieken. De straten die de ringen doorkruisen komen allemaal uit op het centrale schelpvormige plein waar het gemeentehuis staat en de fontein van de vreugde zich bevindt. Eigenlijk is dit het echte openlucht theater waar twee keer per jaar de Palio delle contrade worden gehouden op 2 juli en 16 augustus. Dit zijn paardenraces die voor de stad grote waarde hebben.

U verblijft in Ascieno iets buiten Siena.

3 Castello di Leonina
 • Italië Toscane Volterra Romeins Theater
 • Toren San Gimignano Toscane
 • Plein Piazza delle Erbe San Gimignano
 • San Gimignano Toscane
 • Italië Toscane Volterra Fortezza Medicea

San Gimignano

Middenin Toscane bevinden zich de plaatjes San Gimignano en Volterra. San Gimignano is bekend om zijn veertien torens die het silhouet van de stad domineren. Deze zijn tussen de 12e en 14e eeuw door rijke families opgetrokken. De torens deden dienst als woning en versterking, maar vooral als prestigeobject. Tijdens de strijd tussen rivaliserende families, ofwel tussen aanhangers van enerzijds Welfen en anderzijds Ghibellijnen, verschanste men zich tussen de torens en vocht men daar de vaak bloedige vetes uit. Op haar hoogtepunt had de stad 72 torens. Heel gek als je bedenkt dat men elkaar waarschijnlijk via ladders belaagde.

De stad ligt op een heuvel. Het museum met de oude miniatuurstad is geweldig en brengt de Middeleeuwen tot leven. Volterra heeft een heel ander karakter. Ook hier parkeert u de auto in de parkeergarage van de stad en dwaalt u gezellig door de nauwe straatjes. In de anti-pastibarretjes worden de lokale specialiteiten geserveerd en de wijnkaart biedt een keuze uit de vele wijnhuizen die de regio rijk is. Vanaf de lage muur die de stad omringd, heeft u een fenomenaal uitzicht over het Toscaanse landschap. Een heerlijke stad. U overnacht bij San Gimignano.

4 La Cappuccina
 • Elba baai Toscane Italië
 • Elba Toscane Kasteel Volterraio
 • Strand Cavoli Elba
 • Elba Golf van Stella Toscane
 • Berg Monte Stello Elba

Elba

Wat een rust en ruimte biedt Elba. Twee massieve forten uit de tijd van Napoleon domineren de haven. Via de Porte a Terra is het oude stadsdeel bereikbaar met onder meer het door bomen omzoomde Piazza della Republica. Via een steil straatje omhoog komt men bij de kerk Santissima Misericorde, die met heel veel marmer is gedecoreerd. Hier bevindt zich een gedenkplaat voor Napoleon en een kopie van de sarcofaag die in de Dome des Invalides te Parijs staat.

Op het eiland zijn drie musea aan Napoleon gewijd. In één ervan ligt onder andere een gezichtsmasker van Napoleon. De andere twee musea zijn de twee huizen waarin Napoleon verbleef tijdens zijn periode op Elba. Zelf ben ik bijna niet van het strand Fetovaia af te slaan, maar de baaien van Marina di Campo en Lacona zijn ook adembenemend. Wat een fantastisch eiland! U verblijft in Tenuta delle Ripalte.

5 Tenuta delle Ripalte – Capoliveri
Tenuta delle Ripalte – Capoliveri

Ilaria & Residenza dell Alba

Hotel Ilaria & Residenza Dell'Alba ligt in het centrum van Lucca, binnen muren die stammen uit de tijd van de Renaissance. Met zijn spectaculaire architectonische setting biedt dit hotel, dat is ontstaan uit de oude stallen van Villa Bottini, de ideale gelegenheid voor een rustig verblijf. De kersenrode, gouden en blauwe tinten in het hotel wekken een ontspannen sfeer, waaraan ook het professi...

Dag 1-4
Bekijk hotel

Villa Il Poggiale

Bij aankomst in Villa Il Poggiale valt direct de charme van deze historische en elegante villa op. Er wordt alles aan gedaan om u zich hier direct als thuis te laten voelen. In het zorgvuldig gerestaureerde landhuis vindt u legendarische Italiaanse gastvrijheid. De villa biedt B&B accommodatie, ideaal voor diegenen die willen ontspannen op het rustige Toscaanse platteland en genieten van de p...

Dag 4-7
Bekijk hotel

Castello di Leonina

Dit 13e eeuwse herenhuis ligt tussen Asciano en Siena en biedt een prachtig uitzicht over de heuvels. Dit kleinschalige hotel (21 kamers) ademt nog steeds de rijke historie waaruit het is voortgekomen. Het was ooit de  zomerresidentie van kardinaal Fabio Chigi die later Paus Alexander de 7e werd. In 2003 is het hotel een aantal jaren gesloten geweest voor een totale renovatie en is toen terugge...

Dag 7-10
Bekijk hotel

La Cappuccina

Dit karakteristieke hotel biedt door een combinatie van twee verschillende stijlen, authentiek en modern, een comfortabele en relaxte sfeer. Relais Cappuccina is een perfect hotel voor wie van het Toscaanse landschap in de Chianti-streek houdt. Vanuit het restaurant - met gerechten variërend van klassiek Toscaans tot verse vis - heeft u prachtig uitzicht op San Gimignano. Naast het hotel ligt...

Dag 10-12
Bekijk hotel

Tenuta delle Ripalte – Capoliveri

Het Tenuta delle Ripalte Resort bestaat uit een hotel, vijftien villa’s, luxe tenten en een boerderij en een privéstrand. Het resort beslaat 450 hectare grond met allerhande faciliteiten. Tenuta delle Ripalte is gelegen in heuvelachtig gebied op het eiland Elba. Het resort is zeer groen met bloemen, wijnranken en naaldbomen. Vrijwel het gehele resort biedt prachtig uitzicht op zee.&nb...

Dag 12-15
Bekijk hotel

Toscane & Elba, een geweldige combinatie

Bel of mail mij terug