070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 •   14 dagen
 • Vanaf Amsterdam
 •   Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 2850,- per persoon
Prijzen en aanvragen

De onbekende Kaap – Comfort

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-5 Kaapstad Molo Lolo Lodge 4
2 5-6 Langebaan, westkust At the Rocks 1
3 6-7 Clanwilliam Saint du Barrys Country Lodge 1
4 7-8 Franschhoek Klein Waterval Riverside Lodge 1
5 8-9 Upington Le Must Residence 1
6 9-11 Kalahari Game Reserve Tswalu Kalahari Game Reserve 2
7 11-12 Johannesburg African Rock Hotel 1
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Mountain Walk Tafelberg
 • Constantia Wine Route

Kaapstad

Kaapstad – dag 1 – 5

In het kort
We hebben een paar dagen de tijd in Kaapstad en dat is fijn. Er is namelijk heel veel te doen in de stad. Robbeneiland, de Tafelberg en de Kaap zijn ‘musts’. Uiteraard slenteren we door het centrum, bezoeken we V&A Waterfront, spenderen tijd in Camps Bay en op zaterdagmorgen is de Old Bisquit Mill Market een must.

Uitgebreid
Na onze aankomst op de luchthaven van Kaapstad worden we verwelkomd door onze privéchauffeur, die de transfer naar ons eerste adres in de stad brengt. In onze luxe reismap die we van onze chauffeur ontvangen, staan het programma en de routebeschrijvingen voor de komende dagen uitgebreid vermeld. We hebben drie volle dagen om de stad en de omgeving te verkennen. Zo gaan we beslist een wandeling maken door het oude centrum van Kaapstad, waar enkele historische bezienswaardigheden uit de tijd van de V.O.C. te vinden zijn, maar ook tal van bijzondere winkels, gezellige pleintjes en leuke restaurants. Ook staat een bezoek aan het Victoria & Alfred Waterfront op het programma. Dit semi-overdekte winkelcentrum is tevens het vertrekpunt van de boot naar Robbeneiland, het gevangeniseiland waar we onder andere de cel van Nelson Mandela willen bekijken. Als het helder weer is, willen we graag ook met de kabelbaan naar de top van de Tafelberg om van een prachtig uitzicht te genieten. We trekken ook nog een hele dag uit om het schiereiland te verkennen, met de mooie kustweg Chapman’s Peak, het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop, de pinguïnkolonie op Boulders Beach en het oudste wijnhuis van Zuid-Afrika, Groot Constantia. We kunnen de komende dagen kiezen uit een groot aantal uitstekende restaurants voor de lunch en het diner. Ook op het dakterras van ons boetiekhotel kunnen we terecht voor een diner met heerlijke Kaap-Maleise invloeden. Kortom, we gaan de komende dagen volop genieten! Op zaterdagmorgen is de Old Bisquit Mill Market een must. Hier bevindt zich ook de Test Kitchen: weken zo niet maanden vantevoren reserveren!

U slaapt in Molo Lolo Lodge in een deluxe kamer inclusief ontbijt.

1 Molo Lolo Lodge
 • rondreis Zuid-Afrika Natuurgebied Langebaan Paternoster
 • Strand Paternoster
 • Rondreis Zuid-Afrika Paternoster witte huisjes
 • Rondreis Zuid-Afrika Paternoster
 • Natuurgebied Langebaan bij Paternoster
 • Rondreis Zuid-Afrika Paternoster

Langebaan, westkust

Langebaan – dag 5 – 6

In het kort
De meeste toeristen gaan niet waar wij naar toe gaan: het noorden. We rijden door het West Coast National Park, komen uit bij Langebaan en uiteindelijk bij het wit-blauwe vissersplaatsje Paternoster. Wij hebben goed gekozen.

Uitgebreid
We rijden vandaag naar het West Coast National Park, dat op slechts anderhalf uur ten noorden van Kaapstad is gelegen. We nemen de zuidelijke ingang bij Yzerfontein en rijden dwars door het park naar het Geelbek restaurant voor een kopje koffie met appeltaart van het huis. Even later vervolgen we onze weg langs de lagune, waar we bijzondere vogels en ook nog wat dieren spotten. We verlaten het park in het noorden bij het plaatsje Langebaan en rijden nog even door naar het vissersdorpje Paternoster. In het Voorstrand restaurant, dat met zijn rode dak goed herkenbaar is tussen alle witte huizen, laten we ons de vers gevangen kreeft goed smaken. Op het strand zien we de kleurrijke vissersbootjes liggen die ook morgenochtend vroeg weer zullen uitvaren. Na de lunch keren we terug naar Langebaan en gaan we op zoek naar ons guesthouse. Voor vanavond hebben we een tafel gereserveerd in restaurant Die Strandloper; een absolute noodzaak gezien de populariteit van het restaurant!

U slaapt in At the Rocks in een luxe kamer inclusief ontbijt.

2 At the Rocks
At the Rocks
 • Rondreis Zuid-Afrika Cederbergen
 • Wupperthal, Cederbergen
 • Rondreis Zuid-Afrika Cederbergen
 • Wupperthal, Cederbergen

Clanwilliam

Cederbergen – dag 6 – 8

In het kort
Het is van Paternoster niet ver naar de Cederbergen. Minder bekend maar niet minder mooi. Bezoek de enige theplantage waar Rooibus wordt gebouwd. Misschien gaan we ook naar het charmante Wupperthal, mindden in de Cederbergen. Mandela ging ons voor.

Uitgebreid
De komende twee dagen brengen we door in een minder bekend, maar zeker niet minder mooi natuurgebied ten noorden van Kaapstad: de Cederbergen. Dit ruim 70.000 hectare grote natuurgebied is bekend om zijn zandstenen rotsformaties en grote hoeveelheid San-rotstekeningen en is vernoemd naar de cederbomen die er volop te zien zijn. We kunnen kiezen uit diverse wandelroutes in de Cederbergen, maar we kunnen ook een kijkje nemen op een theeplantage: dit is immers de enige plek in Zuid-Afrika waar rooibos wordt verbouwd. Of we gaan een tocht maken naar het charmante Wupperthal midden in de Cederbergen. Een mooie toer, wel over een onverharde weg. Mandela ging ons voor. Op loopafstand van ons guesthouse in Clanwilliam vinden we restaurants waar we kunnen dineren.

U slaapt in Saint du Barrys Country Lodge in een standaard kamer inclusief ontbijt.

3 Saint du Barrys Country Lodge
Saint du Barrys Country Lodge
 • Franschhoek, terras Grande Provence
 • Wijnlanden Stellenbosch en Franschhoek
 • rondreis Zuid-Afrika Franschhoek, wine tram
 • Franschhoek
 • rondreis Zuid-Afrika Franschhoek wine tram in landschap
 • Wijn proeven Franschhoek

Franschhoek

Franschhoek – dag 8 – 9

In het kort
We komen weer – letterlijk – op bekend terrein, nadat we eerste nog het mooie Tulbagh bebben bezocht, een ‘food & wine pairing’ hebben gedaan, arriveren we bij ons guesthouse, tussen Paarl en Franschhoek, midden in de wijnvelden.

Uitgebreid
We rijden terug in zuidelijke richting naar het wijngebied rond Paarl en Franschhoek. Onderweg brengen we een kort bezoek aan het dorpje Tulbagh en bestellen we een lichte lunch op het terras van het wijnhuis Rijk’s. In Paarl nemen we deel aan een rondleiding bij het KWV Emporium. De enorme houten wijnvaten zijn het pronkstuk in de Cathedral kelder en zijn mooi versierd met een familiewapen. De gids vertelt ons alles over het proces van het maken van wijn en na afloop proeven we een paar bijzondere wijnen. Onze volgende stop is bij het bekende wijnhuis Nederburg, waar we een ‘food & wine pairing’ arrangement hebben gereserveerd met vier wijnen en geitenkazen. Daarna is het tijd om ons hotel op te zoeken. Klein Waterval Riverside Lodge ligt tussen Paarl en Franschhoek, middenin de wijngaarden. Het centrum van Franschhoek, waar we de keuze hebben uit tal van restaurants voor ons diner, ligt op slechts 10 minuten rijden. We schenken eerst maar eens een drankje in en zien de zon langzaam achter de bergen verdwijnen.

U slaapt in Klein Waterval Riverside Lodge in een suite inclusief ontbijt.

4 Klein Waterval Riverside Lodge
 • Augrabies Falls National Park

Upington

Upington – dag 9 – 10

In het kort
We gaan met een vliegtuig naar Upington in het uiterste noorden van het land. We hebben tijd om de stad te ontdekken en het Kalahari Orange Museum te bezoeken. Kalahari – onthoud die naam!

Uitgebreid
’s Morgens vroeg rijden we naar de luchthaven van Kaapstad, waar we de huurauto inleveren en inchecken voor onze binnenlandse vlucht naar Upington, de kleine stad aan de oevers van de Oranjerivier in het uiterste noorden van het land. Na aankomst staat onze volgende huurauto al voor ons klaar en rijden we naar ons overnachtingsadres. ’s Middags verkennen we de stad en bezoeken we het Kalahari Orange Museum waar we alles te weten komen over de geschiedenis van deze regio. In de tuin van ons guesthouse vleien we ons daarna neer op één van de ligbedden en dommelen even weg bij het geluid van de rivier en het tjilpen van de vogels, voordat we plannen maken voor het diner.

U slaapt in Le Must Residence in een standaard kamer inclusief ontbijt.

5 Le Must Residence

Kalahari Game Reserve

Kgalagadi Transfrontier Park – dag 10 – 12

In het kort
Kalahari – daar is de naam: de Kalahari leeuw leeft in de Kalahari woestijn en steekt fraai af tegen het rode Kalahari zand. De laatste 30 km gaan we per 4×4 naar onze accommodatie. We ontmoeten locals, gaan op safari en leren en passant in de woenstijn te overleven. Bij wijze van spreken. Alles is hier inclusief.

Uitgebreid
Na het ontbijt gaan we op weg naar het wildpark Kgalagadi, dat op circa 265 kilometer ten noorden van Upington is gelegen. In dit wildpark maken we kennis met de flora en fauna van de Kalahariwoestijn. Geen Big Five, maar daardoor niet minder interessant. Dieren als giraffen, elanden, koedoes en antilopen die endemisch zijn voor deze regio worden nauwlettend in de gaten gehouden door de imposante Kalahari-leeuw, wiens zwarte manen prachtig afsteken tegen het rode Kahalari-zand. ’s Morgens vroeg kunnen we de grappige stokstaartjes (die in het Afrikaans ‘meerkatten’ worden genoemd) uit hun holen tevoorschijn zien komen en op zoek gaan naar voedsel.

We rijden het park binnen bij het hoofdkwartier Twee Rivieren. Hier halen we nog even snel iets te drinken voordat we nog zo’n 64 kilometer verder rijden naar de Kamqua picknickplaats, waar we om 14.30 uur worden verwacht. We laten de auto achter en stappen over in de 4×4 terreinwagen van onze lodge voor de laatste dertig kilometer door de zandduinen. We maken kennis met de eigenaren van de lodge, die tot de lokale ‡Khomani San en Mier gemeenschappen behoren. Zij zijn afstammelingen van de Bosjesmannen, die hier in vroeger tijden leefden. Tijdens de game drives en de wandelingen die we de komende dagen gaan maken, zullen we en passant een lesje overleven in de woestijn krijgen. Schone lucht en een gebrek aan lichtvervuiling (vooral bij een nieuwe maan) zorgen ervoor dat we ’s avonds een fenomenaal zicht hebben op de sterren en we doen al snel een wedstrijdje wie het eerst het Zuiderkruis heeft gevonden.

U slaapt in !Xaus Lodge in een chalet inclusief volpension en safari’s.

6 Tswalu Kalahari Game Reserve
 • rondreis zuid-afrika Johannesburg Apartheidmusem
 • rondreis zuid-afrika Johannesburg soweto dansers
 • Rondreis Zuid-Afrika Sowete Hector Pieterson museum
 • Mandela House, Soweto
 • rondreis zuid-afrika Johannesburg Soweto
 • rondreis zuid-afrika Johannesburg food market

Johannesburg

Johannesburg – dag 12 – 13 In het kort Vandaag weer een vlucht, nu van Upington naar Johannesburg. Is dit het slot van de reis, met nog een dag om een bezoek te brengen aan Soweto en het Apartheidsmuseum om het moderne Zuid-Afrika beter te leren begrijpen? Of doen we nog een paar dagen strand in Maputaland? Uitgebreid We nemen afscheid van de bush en rijden terug naar Upington. We leveren de huurauto in op de luchthaven en vliegen aan het einde van de middag naar Johannesburg. Na aankomst worden we opgewacht door onze chauffeur, die ons in een kwartiertje naar ons boetiekhotel brengt. Hier genieten we ’s avonds van een uitstekend diner, waarna we vroeg onder de wol gaan, want morgen vertrekken we alweer vroeg naar onze laatste bestemming van deze reis. U slaapt in African Rock Hotel in een suite inclusief ontbijt. Als we hebben gekozen voor een strandverlenging vertrekken we de volgende dag alweer vroeg naar onze accommodatie in het mooie en rustige iSimangaliso Wetland Park in Kwazulu Natal, met uitgestrekte stranden en een boeiende onderwaterwereld. Of we maken ons op voor de terugreis naar Amsterdam. Onze vlucht vertrekt pas vanavond dus we hebben nog de tijd om het indrukwekkende Apartheidsmuseum te bezoeken of een toer door Soweto te maken. Kijk voor een mogelijke strandverlenging bij Rocktail Camp in Maputaland.

Kijk trouwens voor ons volledige aanbod aan autoreizen door Zuid-Afrika op onze overzichtspagina met individuele rondreizen Zuid-Afrika.

7 African Rock Hotel

Molo Lolo Lodge

Deze lodge ligt in de moderne en trendy wijk De Waterkant. Fairtrade en duurzaamheid staan hier hoog in het vaandel. U loopt gemakkelijk naar het centrum van Kaapstad. Vanaf het dakterras kijkt u uit over de hele stad en heeft u zicht op de Tafelberg, de stad en de haven. De kamers zijn met warme kleuren en design Afrikaans ingericht. Faciliteiten Bar, bibliotheek, lounge met open haard, buit...

Dag 1-5
Bekijk hotel

At the Rocks

Bent u een natuurliefhebber? Dan is dit de ideale B&B voor u, met prachtig uitzicht op het Langebaan natuurresercaat en de Langebaan Lagune. Deze familiegedreven accommodatie heeft slechts vijf (4 sterren) kamers. Dit is een plek om tot rust te komen en te genieten van de service en het comfort. Langebaan heeft diverse prima restaurants voor het diner. Ook culinair komt u aan uw trekken. Fa...

Dag 5-6
Bekijk hotel

Saint du Barrys Country Lodge

Deze bijzondere B&B ligt in het historische plaatsje Clanwilliam aan de voet van het Cedergebergte. De kust is - op ca 50 km- makkelijk bereikbaar, de andere kant op komt u direct in de ruige Cedergeberg Wilderness. Bezoek hier het kleine, bijzondere plaatsje Wupperthal: er is een weg heen en dezelfde weg terug. De eigenaren van deze B&B- Zwitsers en Schots - staan zich voor op hun service...

Dag 6-7
Bekijk hotel

Klein Waterval Riverside Lodge

In de prachtige Franschhoek Vallei aan de oever van de Berg Rivier ligt deze sublieme B&B, met wijngaarden omgeven en op slechts tien minuten rijden van het plaatsje Franschhoek. Stellenbosch en Paarl zijn 20 minuten rijden. In de buurt vindt u de mooiste wijngaarden en de beste restaurants. Klein Waterval Riverside Lodge biedt een zeer relaxte sfeer en warme gastvrijheid in een landelijke omg...

Dag 7-8
Bekijk hotel

Le Must Residence

Bezoekers zijn zeer enthousiast over deze B&B, op loopafstand van het centrum van Upington en met uitzicht op de Oranjerivier: een oase van rust, met onder andere een prachtige tropische tuin met dadelpalmen en bananenbomen. Le Must is is sfeervol ingericht, met oog voor de detail. De slaapkamers zijn zeer comfortabel. Faciliteiten Zwembad, weelderige tuin, terras, uitgebreid ontbijt. ...

Dag 8-9
Bekijk hotel

Tswalu Kalahari Game Reserve

Sommige accommodaties weet je je jaren later nog tot in detail te herinneren. !Xaus Lodge bij Kgalagadi Transfrontier Park is er zo een. De lodge bestaat uit een centraal gebouw waarin de receptie, het restaurant en een lounge zijn ondergebracht. Daarnaast zijn er twaalf chalets die uitzicht bieden over de zoutpannen en een drinkplaats voor de dieren. De chalets zijn gebouwd op de wijze van de wo...

Dag 9-11
Bekijk hotel

African Rock Hotel

Dit boetiekhotel ligt in Kempton Park, een rustige buitenwijk van Johannesburg. Het winkelcentrum Festival Mall bevindt zich op 5 km van het hotel. De dierentuin van Johannesburg is bereikbaar in 35 minuten rijden. Het buitenzwembad ligt in de begroeide tropische tuinen van het African Rock Hotel. U kunt ontspannen op de grote patio of op uw kamer genieten van een wellnessbehandeling. Faciliteite...

Dag 11-12
Bekijk hotel

De onbekende Kaap – Comfort

Bel of mail mij terug