070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Hazyview en de Panoramaroute, toppers in Zuid-Afrika

Hazyview is een subtropisch paradijsje in de provincie Mpumalanga, aan de rand van het Krugerpark. Het dankt zijn naam aan de laaghangende mist die hier opkomt wanneer de temperatuur hoog is. Hazyview is een centraal punt van waaruit u tijdens uw rondreis Zuid-Afrika enerzijds op safari kunt gaan in het Krugerpark of private game reserves zoals Timbavati en het Sabi Sand Game Reserve, anderzijds een bezoek kunt brengen aan de bezienswaardigheden aan de Panorama Route, zoals Blyd River Canyon. Hazyview en de Panoramaroute: een mooie combinatie.

Blyde River Canyon

Deze toeristische route volgt grotendeels weg R532 door de Blyde River Canyon en voert vanuit Graskop naar watervallen, het uitzichtpunt God’s Window, Bourke’s Luck Potholes (indrukwekkende kolkgaten die door de rivieren Blyde en Treur zijn uitgeslepen) en de rotsformatie Drie Rondavels. Maar ook de andere kant op, richting Sabie, is de route uitzonderlijk mooi. Blyde River Canyon is niet alleen één van de grootste canyons van Afrika maar ook één van de groenste.  U heeft zeker een dag nodig om dit gebied te ontdekken.

Graskop

Ten westen van Graskop ligt het historische goudmijnstadje Pilgrims Rest, dat gesticht is aan het einde van de 19e eeuw toen hier een ware goudkoorts uitbrak. Het stadje is inmiddels een soort openluchtmuseum geworden. In de omgeving van Hazyview worden diverse activiteiten aangeboden, zoals paardrijden, mountain biken, quad biken, ballontochten, helikoptervluchten en microlight vluchten. De omgeving is bosrijk en leent zich uitstekend voor lange wandelingen. Hazyview is uitgegroeid tot een toeristisch centrum in de regio en kent vele overnachtingsmogelijkheden, winkels en restaurants. U kunt ook een bezoek brengen aan het Shangana Cultural Village, waar u kennismaakt met de cultuur van de Shangaan, de grootste bevolkingsgroep in deze omgeving.

Potluck Boskombuis

Mogen we nog een tip geven over Hazview en de Panoramaroute? Voor bij Graskop aan de Panoramaroute ligt het geweldige open luchtrestaurantje Potluck Boskombuis.Je mag het gewoon niet overslaan.

Meer weten over een individuele Zuid-Afrika rondreis?

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug