070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Het Schotse landschap, de Schotland highlands

Wanneer u een rondreis Schotland gaat maken, zult u overspoeld worden door de prachtige natuur die Schotland u te bieden heeft. Dit geldt ook voor het gebied de Schotland highlands welke geografisch gezien uit twee delen bestaat. De Grampians Mountains liggen in het zuidoosten van de Schotland highlands en worden gescheiden van de Northwest highlands door de Great Glen in het noordwesten.

Dit bergachtige, maar dunbevolkte gebied ligt in het noorden van Schotland. Het landschap van de Schotland highlands verschilt met name qua landschap en cultuur met het meer zuidelijker gelegen Schotland lowlands. De streek van de Schotland highlands staat met name bekend om zijn whisky en het muziekinstrument de doedelzak. Wanneer u een rondreis Schotland gaat maken of een vakantie Schotland onderneemt, zult u hier dan ook zeker mee in aanraking komen.

Zoals hierboven vermeld loopt midden door de Schotland highlands de Great Glen. Dit dal is ontstaan door de uitsnijding van gletsjers in vroegere ijstijden die Schotland gekend heeft. De bergen zoals wij die nu kennen in dit gebied van Schotland zijn al vele duizenden jaren geleden ontstaan. Dit bergachtig gebied vol talloze valleien en meren, waaronder het beroemde meer Loch Ness, is uitermate geschikt voor de avontuurlijke wandelaar. Tevens bevindt zich hier ook de grootste berg van de Schotland highlands; de Ben Nevis. Deze is tegelijkertijd ook de grootste berg van Groot-Brittannië is.

Naast de Schotland highlands kent Schotland ook nog andere gebieden. Denk eens aan de Schotland lowlands, maar vergeet ook de eilandjes niet. Zo kent Schotland 790 eilandjes die onder te verdelen zijn in vier eilandengroepen; de Shetlandeilanden, de Orkneyeilanden, de Binnen-Hebriden en de Buiten-Hebriden.

Wanneer u graag een bezoekje wilt brengen aan één of meerdere van deze eilandengroepen van Schotland kunt u deze combineren met een rondreis Schotland of een vakantie Schotland.

Bel of mail mij terug