070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Bezienswaardigheden van Schotland

Een rondreis Schotland, een vakantie Schotland of wellicht een weekend Schotland. Tijdens deze ontspanningsmomenten wilt u natuurlijk Schotland beter leren kennen, maar tevens even heerlijk bijkomen. Om uw reis nog beter te kunnen laten slagen, hebben wij een aantal bezienswaardigheden van Schotland voor u uitgelicht.

Steden Schotland:
1. Edinburgh, Deze bruisende en levendige hoofdstad van Schotland heeft voor ieder wat wils, maar staat met name bekend om haar culturele erfgoed. Met name in de lente en zomer zijn er vele leuke festivals in deze stad. Tevens kan hier heerlijk gedineerd worden in één van de vele restaurantjes.

2. Aberdeen, Deze moderne stad in het noordoosten van Schotland staat met name bekend om haar grote hoeveelheden exclusieve winkels, bars, restaurants en musea. Tevens ligt deze bruisende stad in de omgeving van de Grampian Mountains.

Natuurparken Schotland:
3. Cairngorm National Park, Dit prachtige nationale park staat met name bekend om haar unieke aspecten zoals het natuurlijke milieu, het culturele erfgoed en de lokale gemeenschappen.

4. Loch Lomond & The Trossachs National park, Dit nationale park is een prachtig gebied met diverse landschappen. Dwars door het park loopt de Highland Boundery Fault, welke de verdeling vormt tussen de zogenaamde Lowlands en de Schotland highlands. Verder is het park verdeeld in de volgende vier gebieden; Loch Lomond, The Trossachs, Breadelbane en het Argyll Forest.

Kasteel Schotland:
5. Edinburgh Castle, Schotland staat bekend om zijn rijke verzameling aan kastelen, burchten en ruïnes. Deze gebouwen variëren in grootte en inrichting, zo zijn er grote residenties tot grote militaire kastelen met vele kamers. Edinburgh Castle is tegenwoordig een nationaal symbool en behoort tot zowel de Old Town als de New Town van Edinburgh.

6. Inverness Castle, Wanneer u Inverness bezoekt tijdens uw reis, moet u zeker een bezoekje brengen aan het Inverness Castle. Dit rode zandstenen kasteel ligt op een klif met uitzicht op de rivier de Ness.

Whisky Schotland:
7. Scotch Whisky Heritage Centre, Deze attractie laat u kennis maken met hét levenswater van Schotland, whisky! U bezoekt niet alleen een nagemaakte distilleerderij, maar u wordt tevens onderdeel van het distilleerproces van de Schotse whisky. Wanneer u Edinburgh gaat bezoeken, mag u deze attractie zeker niet overslaan.

Golf Schotland:
8. Golfbanen St. Andrews, St Andrews is hét golfparadijs van Schotland en bevindt zich aan de oostkust van Schotland. Iedere golfliefhebber moet ooit in zijn leven op deze golfbanen gespeeld hebben. Tevens wordt hier in de maand april het jaarlijkse event “St. Andrews Golfweek” gehouden.

Festivals Schotland:
9. Highland Games, Dit jaarlijkse evenement is een 19e eeuwse voortzetting van het traditionele clanspelen uit de Hooglanden van Schotland. Tijdens deze Highland Games worden verscheidene zware atletische wedstrijdonderdelen gespeeld. Denk hierbij aan boomwerpen, hamerslingeren en touwtrekken.

10. Military Tattoo, Aan deze taptoe nemen ieder jaar weer diverse leger onderdelen uit de hele wereld deel. Dit festival wordt meerdere keren per jaar gehouden, maar vindt ieder jaar ook in augustus plaats.

Bel of mail mij terug