070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Bezienswaardigheden Gibraltar

Bezienswaardigheden Gibraltar

Bij een rondreis door Andalusië mag je Gibraltar niet overslaan. Dit stukje Verenigd Koninkrijk ver van huis ligt op en om een grote rots midden in de baai van Algeciras. Door die strategische ligging speelde Gibraltar een belangrijke rol in diverse territoriale geschillen. Spanje maakt er nog steeds aanspraak op. De belangrijkste bezienswaardigheden Gibraltar zijn De rots (the Rock). Maar ook de typische berberaapjes en de Great Siege tunnels moeten genoemd worden. 

Een bezoek aan Gibraltar is niet alleen boeiend vanwege die geschiedenis. Je begeeft je in een Engels aandoende omgeving. Hier zie je dubbeldekbussen, rode telefooncellen en heuse Bobby’s die het verkeer regelen. Maar de lucht is er wel vrijwel altijd blauw. En de temperatuur meer dan aangenaam. Op straat ruikt het naar fish ’n chips. Je eten bestel je in het Spaans, terwijl je het betaalt met ponden.

Wat moet je zien tijdens een bezoek aan Gibraltar?

Dan is er De Rots. Hier ligt het beschermde natuurgebied Upper Rock Nature Reserve waar Berberapen in het wild leven. Met deze dieren zul je tijdens je bezoek uitgebreid kennis kunnen maken. Dat is meestal erg leuk, maar pas op, als je iets van hun gading bij je hebt, kunnen ze agressief worden. Je vindt er verder de fraaie grot van San Miguel en kunt je verderop onderdompelen in de recente geschiedenis met een bezoek aan de Great Siege Tunnels. Tot slot komen mensen van heinde en verre naar Gibraltar om er te winkelen in Main Street. Hier worden dankzij lage accijnzen en invoerrechten voornamelijk goedkope drank, elektronica, camera’s, sieraden en tabak verkocht.

Wil je lang wachten bij de grens voorkomen, parkeer dan je auto in de Spaanse grensgemeente La Linea de la Concepción en ga te voet de grens over. Dat is een leuke ervaring, want je wandelt over de startbaan van het vliegveld. Vertrekt of landt daar een vlucht, dan staat het stoplicht op rood en kun je voor even je een vliegtuigspotter wanen

Bezienswaardigheden van Gibraltar zoals de Rots

Direct bij de grens, maar ook in het centrum van het stadje kun je een tour door Gibraltar reserveren bij verschillende bedrijven. Deze tours brengen je naar Main Street en leiden je over de Rots. Een kaartje kost tussen 35 en 40 euro per persoon en duurt anderhalf tot twee uur. In die tijd bezoek je de Saint Michaëls Cave, het hoogste punt van de rots, Ape’s Den en The Great Siege Tunnels. Dat is niet heel veel tijd per bezienswaardigheid dus als je alles wat meer op je gemak wilt zien, kun je beter zelf op pad. Neem dan de stadsbus naar het begin van de kabelbaan en koop daar een kaartje. Voor 35 euro is dat inclusief een retourtje kabelbaan, natuurpark, grot en tunnels. Een enkeltje kost 16 euro want je kunt immers ook zelf weer naar beneden wandelen.

Andalusië Gibraltar strand Spanje
Bel of mail mij terug