070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 •   8 dagen
 • Vanaf AMS,RTM,EIN,BRU,DUS,NRN
 •   Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 850,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Tutti Sicilië comfort

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-4 Cefalu, Palermo Alberi del Paradiso 3
2 4-6 Castelmola Villa Sonia 2
3 6-8 Agrigento Della Valle 2
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Museum Tripisciano Sicilië
 • Theater Massimo Palermo Sicilië
 • Strand Sicilië Cegalu
 • Cefalu kust Sicilië
 • Sicilië Cefalu haven
 • Museum Tripisciano Sicilië

Cefalu, Palermo

Palermo, de hoofdstad van Sicilië, is chaotisch gebouwd op een schitterende plek. In de Tweede Wereldoorlog werd de stad zwaar getroffen en na de oorlog was de toestroom van inwoners gigantisch door de vruchtbare gronden rondom de stad. Grote nieuwbouwwijken herrezen en de stad werd beheerst door de Cosa Nostra, de Siciliaanse maffia. De angst was enorm en om de haverklap werd de stad opgeschrikt door moord en brand. Sinds 1985 werd onder de anti-maffia burgemeester Leoluca Orlando de stad opgebouwd en verlost van de terreur.

Gebouwen als Massimo Theatro herrezen en de stad herwon haar glans. Nu is het de bruisende hoofdstad van een schitterend eiland. Nabij Palermo verblijven we in Cefalu, de hoed. Vanwege haar ligging zo genoemd. Het is een schilderachtige vissersplaats gebouwd in Arabisch-Normandische stijl. De heldere zee, veilige stranden, de schitterende kustlijn en de rijke cultuur maken dit de ideale uitvalsbasis voor de komende dagen.

Of u er nu voor kiest om lekker te luieren of bijvoorbeeld Corleone of Caltanissetta te bezoeken. Beide plaatsjes lijken amper gewend aan toeristen. Het centrum van Caltanissetta heeft prachtige historische panden en hele nauwe straatjes waar auto’s zich niet altijd door heen weten te wurmen. De stad biedt een panoramisch uitzicht over de omgeving. Niet snel zal ik het beeld vergeten bij het uitrijden van de stad tegen de invallende duisternis. Het was alsof je een groot kasteel op een heuvel verliet waar de fakkels trots branden. Een machtig gezicht wat met mijn cameraniet goed was vast te leggen. U verblijft in Albere dels Paradiso.

1 Alberi del Paradiso
 • Teatro Greco Taormina Sicilië
 • Strand Taormina Messina Sicilië
 • Strand Isola Bella Taormina Sicilië
 • Cinque Terre Manarola Italië
 • Strand Isola Bella Taormina Sicilië
 • Strand Messina Taormina Sicilië

Castelmola

Langs de prachtige noordkust rijden we door de trotse badplaats Messina naar het filmische Taormina. Een lange rit als we op de kleine kustweg willen blijven. De tolweg biedt uitkomst. Bij Messina heb je het gevoel zo naar het Italiaanse vaste land te kunnen zwemmen. De haven en het centrum zijn klein en als u tegen het middaguur de stad bereikt, doet u er goed aan om op de noordelijke strandboulevard te lunchen. Daar liggen kilometerslang diverse strandtentjes verbonden met privé-stranden met aan de andere kant van de drukke straat prachtige landhuizen en vakantiepaleizen van de rijke adel uit de 19de eeuw. In de stad zijn van 12-14 uur alle winkels en toeristische attracties dicht. Dit heeft het voordeel dat men gratis kan parkeren op de meeste plekken maar dat er in het centrum buiten het wandelen langs de toeristische trekpleister weinig te doen is.

Hoe Taormina ooit is ontstaan, lijkt een wereldwonder. Het plaatsje torent hoog boven op een berg en is bereikbaar via tien haarspeldbochten of een kabelbaan. Het heeft één winkelstraat, de Corso Umberto en het Teatro Greco. Dit openlucht theater is groot en wordt vandaag de dag nog gebruikt voor het internationaal filmfestival van Taormina. Zeker de moeite waard om te bezoeken. Smaken verschillen maar dit is wel een beeldschoon plaatsje met diverse chique winkels en fantastische restaurants. De uitzichten vanaf het plein bij de Duomo zijn adembenemend. U kunt de kustlijn van Sicilië afspeuren en ziet de Etna op de achtergrond.

Opvallend is ook het uiterlijk van de meeste inwoners – en ook wel van veel toeristen. Men is hier niet vies van plastische ingrepen dus leeftijden zijn lastig te schatten. Er lijkt een cultuurverandering te hebben plaatsgevonden. Als u in de winkelstraat het restaurantje met dakterras uitkijkend over Duomo kunt vinden, gelijk een tafel buiten reserveren. Het trappetje naar boven tussen de twee muren lijkt benauwend maar het eten is heerlijk.

Uiteraard weten ze in dit filmsterrenoord van prijzen maar goed, dat nemen we voor een keertje op de koop toe en we bestellen de Siciliaanse Nero d’Avolo. Aan de voet van de berg ligt Isola Bella, waar u met laag water zo naar toe loopt. De omringende kiezelstranden hebben diverse originele Italiaanse barretjes en restaurants en de sfeer is meer dan aangenaam. U verblijft in de omgeving van Taormina.

2 Villa Sonia
 • Italië Sicilië Agrigento strand Scala dei Turchi
 • Museum Aci castello Catania Sicilië
 • Strand Eraclea Minoa Agrigento Sicilië
 • Valle dei Templi Agrigento Sicilië
 • Italië Sicilië Argrigento strand
 • Valle dei Templi Agrigento Sicilië

Agrigento

We verlaten Taormina voor het Griekse Agrigento. Onderweg plannen we een stop in het kustplaatsje Aci Castello, zeker de moeite waard. Mocht u onderweg een afgebrande ruïne zien dan zijn dit veelal maffia afrekeningen geweest. We rijden dwars over het eiland, zien de rijke landbouwgronden. Voor de shopper is er onderweg een mega outlet met alle Italiaanse designer merken.

Agrigento is met name interessant vanwege haar Griekse tempels, Valle dei Templi. Een totaal andere sfeer dan de twee andere kusten die we gezien hebben. Wat u zeker moet zien is het strand van Eraclea Minoa – Scala dei Turchi. Vijf kilometer zandstrand, vlak, schoon, gevormd door de golven van de zee. Opvallend is haar ligging aan de voet van een kalkrichel die Zwart Hoofd wordt genoemd. Hier boven ligt het archeologische gebied met de resten van een Hellenistische stad. Daar is een klein theater dat een spectaculair uitzicht biedt over de zee en over het prachtige strand dat zich uitstrekt zover het oog reikt.

Langs het strand, om het te beschermen, zijn er pijnboombossen en duinen, bedekt met Mediterraanse vegetatie. Het strand kan worden bereikt vanaf het archeologische gebied door een pad te volgen langs de plooien van de witte rots, of via de SS115 (volg de verkeersborden, de gemeente is Cattolica Eraclea). We vliegen vanaf Palermo weer terug naar huis. Uitgerust en voldaan. U verblijft in de omgeving van Agrigento.

3 Della Valle

Alberi del Paradiso

In het noorden van Sicilië ligt het plaatsje Cefalù. In de heuvels vlak buiten dit stadje ligt Alberi del Paradiso, een 4**** hotel gevestigd in een oud herenhuis. Het huis is omring door prachtige tuinen waar een riviertje doorheen stroomt. In dat riviertje zijn ook enkele oude watermolens aan het werk. Het management van het hotel is in handen van de keten Charme e Relax. . In d...

Dag 1-4
Bekijk hotel

Villa Sonia

Hotel Villa Sonia ligt boven Taormina met een werkelijk fantastisch panoramisch uitzicht over de vallei, de vulkaan Etna en de Middellandse Zee. Geniet ervan terwijl uw ontbijt, lunch of diner in het restaurant wordt geserveerd. In de tuin ligt een zwembad. Het restaurant is gespecialiseerd in de traditionele, Siciliaanse keuken. De kelder is rijk gevuld met een uitgebreide wijncollectie. De kamer...

Dag 4-6
Bekijk hotel

Della Valle

Dit hotel bevindt zich op een heuvel in het stadscentrum van Agrigento. Naar het station en het commerciële centrum is het slechts 2 minuten rijden. Op 5 minuten rijden naar de tempels, die u vanuit het hotel kunt zien liggen. Direct voor het hotel ligt een halte van het openbaar vervoer, waarmee u alle delen van de stad kunt bereiken. Het dichtstbijzijnde strand is 8 km van het hotel. Dit hotel ...

Dag 6-8
Bekijk hotel

Tutti Sicilië comfort

Bel of mail mij terug