070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 •   8 dagen
 • Vanaf AMS,RTM,EIN,BRU,DUS,NRN
 •   Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 1795,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Culinaire slow food reis Sicilië

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-4 Palermo Baglio Conca d’Oro – Borgo Molara 3
2 4-6 Syracuse Il Podere 2
3 6-8 Taormina Grand Hotel Miramare 2
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Italië Sicilië Trapani Erice
 • Italië verse groenten
 • Italië Sicilië Palermo San Giovanni degli Eremiti
 • Italië Sicilië Palermo Kathedraal
 • Italië Sicilië Trapani Erice zeezicht
1 Baglio Conca d’Oro – Borgo Molara
Baglio Conca d’Oro – Borgo Molara
 • Italië Sicilië Syracuse kust
 • Italië Sicilië Syracuse Orecchio di Dioniso
 • Italië flessen wijn
 • Italië Sicilië Syracuse kathedraal Santa Maria
 • Italië Sicilië Agrigento Valle dei Templi
 • Italië Sicilië Agrigento Valle dei Templi
 • Italië Sicilië Agrigento Valle dei Templi

Syracuse

Dag 4: Agrigento, Syracuse
’s Morgens een bezoek aan Agrigento om de oude stad te bezoeken. Lunch in een karakteristieke trattoria in het centrum en ’s middags een bezoek met een gids aan de prachtige Tempelvallei, overblijfsel van de oude Griekse beschaving op het eiland. Daarna rijdt u naar uw hotel in de omgeving van Syracuse.

Dag 5: Ragusa, Noto, Syracuse
In de ochtend vertrekt u naar Ragusa om met deze stad kennis te maken, gelegen in een streek die tot UNESCO Werelderfgoed is verklaard vanwege de architectuur in Siciliaanse barokstijl. De stad bestaat uit twee delen: de oude stad (Ibla geheten) en de nieuwe stad. Vervolgens gaat u door naar Noto, architectuurhoofdstad van de barokke steden van de Val di Noto en ook op de Werelderfgoedlijst. Het gebied rond Noto staat bekend om de hoge kwaliteit van amandelen. U brengt een bezoek aan een lokale producent waar u leert hoe de amandelen verwerkt worden en uiteraard kunt u zelf de excellente smaak ervaren. Hierna rijdt u terug naar Syracuse waar een diner voor u geboekt is in een typisch lokaal restaurant in Ortigia, het historisch centrum van Syracuse dat op een schiereiland ligt. U krijgt hier heerlijke traditionele gerechten en lokale wijnen geserveerd.

2 Il Podere
 • Italië Sicilië Taormina Theater
 • Italië Sicilië Taormina uitzicht
 • Italië druiven stampen

Taormina

Dag 6: Syracuse, de Etna, Taormina
U kunt de dag beginnen met een tocht naar Syracuse, een strategisch zeer belangrijke stad in de Griekse oudheid. Bezoek het archeologisch park en wandel rond in het hart van de stad, de Ortigia. Daarna vertrekt u naar Taormina, onderweg stopt u bij het landgoed van baron Emanuele Scammacca del Murgo, die prestigieuze wijnen produceert uit druiven die groeien op de flanken van de Etna. Hier krijgt u een proeverij van lokale producten. Daarna rijdt u naar uw hotel voor overnachting.

Dag 7: Taormina
Na het ontbijt verkent u Taormina onder leiding van een gids. Dit is een klein Middeleeuws stadje, ook wel de ‘parel van de Ionische Zee’ genoemd. Tijdens de tour bezoekt u het Romeins-Griekse theater. Vrije tijd voor de lunch en om te shoppen in het centrum met smalle straatjes.

Dag 8: Vertrek
Na het ontbijt uitchecken en vertrek.

Bij de prijs inbegrepen:

7 overnachtingen in de 4* hotels Baglio Conca d’Oro (Borgo Molara bij Palermo), Il Podere (Syracuse) en Grand Hotel Miramare (Taormina (of vergelijkbaar)
Dagelijks ontbijtbuffet
4 maaltijden gebaseerd op traditionele regionale gerechten
* 1 Slow Food welkomstdiner
* 2 lunches en 1 diner in een restaurant uit de ‘Osteria d’Italia’ gids
4 proeverijen van bijzondere producten of wijnen van Sicilië
Bezoek met gids aan de Tempelvallei en het Tempel Archeologisch Park (2u) en Taormina (2u)
Entreegelden voor het Tempelvallei Archeologisch Park en het Griekse theater in Taormina

Indien een wijziging in hotels, restaurants, wijngaarden of andere bedrijven nodig is, zullen deze vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief.

Bij uw reisbescheiden ontvangt u een uitgebreid (Engelstalig) routeboek met namen en adressen van hotel(s), restaurants, te bezoeken olijf- en wijngaarden en (kaas)boerderijen en speciaalzaken. Verder namen/telefoonnummers van de gidsen.

Het programma kan veranderen afhankelijk van de periode waarin de reis plaats vindt.

3 Grand Hotel Miramare

Baglio Conca d’Oro – Borgo Molara

Dit hotel is gevestigd in een prachtige voormalige papiermolen uit de 18e eeuw. Het staat garant voor een heerlijk verblijf in de plaats Monreale. Baglio Conca d'Oro ligt op minder dan 2 km van het historische centrum en de kathedraal van Monreale. U kunt gebruik maken van een pendeldienst naar Palermo. Faciliteiten Sfeervol restaurant, bar, snackbar, terras, wasserij, stomerij, kinderopvang,...

Dag 1-4
Bekijk hotel

Il Podere

Il Podere ligt op het Italiaanse eiland Sicilië, op 9km afstand van Syracuse. In de buurt vindt u de rivier Cyane en ook het natuurreservaat Cyane. Als u opzoek bent naar rust is dit de ideale accommodatie voor u. Il Podre ligt namelijk midden in de natuur wat zorgt voor een prachtig uitzicht. Het gebouw komt uit de 19e eeuw en is geopend als hotel in 2005. De oude stijl is echter nog steeds teru...

Dag 4-6
Bekijk hotel

Grand Hotel Miramare

Het Grand Hotel Miramare in Taormina bevindt zich midden in weelderige tuinen en ligt op 3 minuten lopen van de kabelbaan naar het strand. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en verschillende tennisbanen. Het terras biedt uitzicht over de Ionische zee. Op 10 minuten loopafstand bevindt zich het Grieks theater.

Faciliteiten
Tuin, terras, buitenzwembad, tennisbaan, restauran...

Dag 6-8
Bekijk hotel
Onderstaande vanaf-prijzen zijn per persoon en indicatief. Als u wilt weten hoe hoog de prijs exact is voor uw gewenste reisdatum, nodigen we u uit om een voorstel aan te vragen.

Culinaire slow food reis Sicilië

Bel of mail mij terug