070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
  • 15 dagen
  • Vanaf Amsterdam
  • Incl. huurauto
  • Accommodaties geregeld
  • vanaf € 1560,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Toscane & Elba, een geweldige combinatie

Deze rondreis biedt u een geweldige combinatie tussen Toscane en Elba. Een van de eerste veldtochten van Napoleon ging naar Italië. Via Piemonte zakte hij af langs de Liguriaanse kust naar Lucca. Later, toen hij zich zelf al tot keizer had gekroond, werd hij verbannen naar Elba, waar hij 10 maanden verbleef. In die periode zat de kleine baas niet stil. Hij was naar het eiland verbannen met een leger van 600 man. Hij reorganiseerde het eiland, liet residenties bouwen en verbeterde de economie sterk. Sindsdien is het eiland een exclusief vakantieparadijs met helder blauw water, magistrale stranden en prachtige gebouwen. De combinatie met het glooiende Toscaanse achterland maakt dit tot een zeer indrukwekkende relax vakantie. Tijdens deze 13 daagse rondreis tussen Toscane en Elba authentiek, verblijft u in bijzondere en authentieke accommodaties.

Alle rondreizen door Italië bieden wij aan in drie categorieën: luxe, comfort en authentiek. In alle gevallen gaat het om sfeervolle en bijzondere accommodaties, zoals villa’s, voormalige landhuizen, boerderijen en B&B’s. Dit is de authentiek versie van de rondreis Toscane en Elba. Bekijk ook de luxe of de comfort  versie van deze rondreis. Staat uw categorie er niet bij? Vraag het aan!

Bekijk onze andere Toscane rondreizen en over de natuur en cultuur van Elba. Interesse? bel of mail ons voor de mogelijkheden.

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-4 Lucca Villa Cheli 3
2 4-7 Radda in Chianti Borgo Castelvecchi 3
3 7-9 Castellina in Chianti Castello di Fonterutoli 2
4 9-12 San Gimignano Casolare Le Terre Rosse 3
5 12-15 Capoliveri, Elba Tenuta delle Ripalte – Capoliveri 3

Lucca

Lucca maakt als stad indruk op Napoleon. De ommuurde stad vlakbij de kust leek een veilige plek voor zijn zus, Elisa die hij na zijn overwinning direct aanstelde als controleur van de stad. Hij kreeg gelijk. Niet dat de stad door vijandelijkheden werrd bedreigd maar het waterniveau uit de rivier Serchio bereikte tijdens haar aanwezigheid een hoogtepunt en om terug te komen in de stad werd ze door haar troepen over de muur getild waar ze veilig was voor het water. Tegenwoordig zijn de dikke muren uitermate geschikt voor een panoramawandeling.

Op nog geen 20 kilometer van de stad ligt Pisa en op 30 km liggen uitgestrekte zandstranden. De versteviging van de scheve toren in Pisa op Piazza dei Miracoli heeft inmiddels miljoenen gekost maar is nu veilig. De toren begon tijdens de bouw van de derde verdieping in 1178 al scheef te zakken. De bouw heeft 100 jaar stilgelegen en om het hellen tegen te gaan, heeft men geprobeerd de toren recht de lucht in te bouwen. Waardoor de toren niet alleen scheef staat maar ook nog krom is. Het is opmerkelijk dat zo’n gebouw is blijven staan in de veldslagen die de stad geteisterd hebben. In 1964 vroeg de Italiaanse regering versterking om de toren voor maar liefst 28 miljoen te verstevigen en rechterop te zetten. Nu helt de toren nog “maar” 4 meter over net als in 1700. De werkzaamheden zijn in 2013 afgerond en nu kan men de zeven loges van de toren bezichtigen. U overnacht in Villa Cheli.

1 Villa Cheli

Radda in Chianti

De mooiste stad van Toscane is Florence, slechts weinigen zullen de stelling betwisten. De stad heeft een schier eindeloos aantal bijzondere gebouwen. Heeft Frankrijk invloed gehad op de ontwikkeling van Florence? De royalties in de landen hadden wederzijds respect naar elkaars kunstenaars. De Franse architectuur met bijvoorbeeld het paleis in Versailles werd door Italiaanse adel als voorbeeld gebruikt. Andersom waren het de Italiaanse kunstenaars die door de Franse adel werden ingehuurd om gebouwen te beschilderen. Florence is een groot eerbetoon aan de Renaissance kunst. Het betekent ‘wedergeboorte’ in het Frans. Het Italiaanse woord is ‘rinascita’. Geen stad is een beter eerbetoon aan Renaissance. Staat deze kunstvorm gelijk aan de gouden eeuw? Ook dit is geen feit voor kunsthistorici, maar de periode tussen 1200 en 1300 is zeer invloedrijk geweest. Interessante gegevens voor uw wandeling door deze interessante cultuurstad. U verblijft in Borgo Castelvecchi.

2 Borgo Castelvecchi

Castellina in Chianti

Door de Chianti streek rijden we naar Siena. Bij het binnenlopen van de stad denk ik aan operazangers. Terwijl eigenlijk klaterende paardenhoeven en snel galopperende paarden door de nauwe straten meer op zijn plek zouden zijn. De stad is een groot hoog opgetrokken openlucht theater. De ringen van de zitplaatsen zijn de drie verdiepingen tellende gebouwen met leuke winkels, theaters en basilieken. De straten die de ringen doorkruisen komen allemaal uit op het centrale schelpvormige plein waar het gemeentehuis staat en de fontein van de vreugde zich bevindt. Eigenlijk is dit het echte openlucht theater waar twee keer per jaar de Palio delle contrade worden gehouden op 2 juli en 16 augustus. Dit zijn paardenraces die voor de stad grote waarde hebben. U verblijft in Castello di Fonterutoli.

3 Castello di Fonterutoli

San Gimignano

Middenin Toscane bevinden zich de plaatjes San Gimignano en Volterra. San Gimignano is bekend om zijn veertien torens die het silhouet van de stad domineren. Deze zijn tussen de 12e en 14e eeuw door rijke families opgetrokken. De torens deden dienst als woning en versterking, maar vooral als prestigeobject. Tijdens de strijd tussen rivaliserende families, ofwel tussen aanhangers van enerzijds Welfen en anderzijds Ghibellijnen, verschanste men zich tussen de torens en vocht men daar de vaak bloedige vetes uit. Op haar hoogtepunt had de stad 72 torens. Heel gek als je bedenkt dat men elkaar waarschijnlijk via ladders belaagde.

De stad ligt op een heuvel. Het museum met de oude miniatuurstad is geweldig en brengt de Middeleeuwen tot leven. Volterra heeft een heel ander karakter. Ook hier parkeert u de auto in de parkeergarage van de stad en dwaalt u gezellig door de nauwe straatjes. In de anti-pastibarretjes worden de lokale specialiteiten geserveerd en de wijnkaart biedt een keuze uit de vele wijnhuizen die de regio rijk is. Vanaf de lage muur die de stad omringd, heeft u een fenomenaal uitzicht over het Toscaanse landschap. Een heerlijke stad. U overnacht in Casolare le Terre Rosse.

4 Casolare Le Terre Rosse

Capoliveri, Elba

Wat een rust en ruimte biedt Elba. Twee massieve forten uit de tijd van Napoleon domineren de haven. Via de Porte a Terra is het oude stadsdeel bereikbaar met onder meer het door bomen omzoomde Piazza della Republica. Via een steil straatje omhoog komt men bij de kerk Santissima Misericorde, die met heel veel marmer is gedecoreerd. Hier bevindt zich een gedenkplaat voor Napoleon en een kopie van de sarcofaag die in de Dome des Invalides te Parijs staat. Op het eiland zijn drie musea aan Napoleon gewijd. In één ervan ligt onder andere een gezichtsmasker van Napoleon. De andere twee musea zijn de twee huizen waarin Napoleon verbleef tijdens zijn periode op Elba. Zelf ben ik bijna niet van het strand Fetovaia af te slaan, maar de baaien van Marina di Campo en Lacona zijn ook adembenemend. Wat een fantastisch eiland!

U verblijft in hotel Tenuta delle Ripalte.

5 Tenuta delle Ripalte – Capoliveri

Villa Cheli

Villa Cheli is een prachtig landhuis met slechts 18 kamers waardoor u er zich snel thuis zult voelen. Het is rustig gelegen in de glooiende, groene heuvels tussen Lucca en Pisa. Binnen tien minuten rijden bevindt u zich in het centrum van Lucca (5 km). Lucca kent een lange historie, dus voor geïnteresseerden is Villa Cheli een uitstekende uitvalsbasis! 

Faciliteiten

Dag 1-4
Bekijk hotel

Borgo Castelvecchi

Het Borgo Castelvecchi, ligt in het middeleeuwse Radda in de Chianti streek. De accommodatie biedt met haar 20 kamers en appartementen, gevestigd in de centrale historische villa of in de omliggende rustieke huisjes, een oase van rust, uitzicht en comfort. Het restaurant serveert Toscaanse specialiteiten en biedt een ruime keuze aan wijnen, die uit de wijnkelder van Castelvecchi of andere middelee...

Dag 4-7
Bekijk hotel

Castello di Fonterutoli

Castello di Fonterutoli is is een middeleeuws landhuis gelegen in het hart van het Chianti wijngebied in Toscane. Castellina ligt op 5 km afstand van Fonterutoli en u binnen 15 minuten in Siena.

Faciliteiten
Castello di Fonterutoli is niet alleen een hotel maar u vindt er ook een restaurant en in panden verspreid over het plaatsje ook een wijnwinkel, wijnproeverij en een wi...

Dag 7-9
Bekijk hotel

Casolare Le Terre Rosse

Het rustieke Casolare le Terre Rosse ligt op 5 km van San Gimignano vandaan, ten westen van de Chianti streek. Dit charmante hotel en restaurant ligt vlak bij de Via Francigena, de oude pelgrimsroute naar Rome. Casolare le Terre Rosse, met bijbehorend restaurant wordt omgeven door een groot, groen park omgeven door cyprussen, olijfbomen en wijnvelden en ligt dus midden in de natuur.

F...

Dag 9-12
Bekijk hotel

Tenuta delle Ripalte – Capoliveri

Het Tenuta delle Ripalte Resort bestaat uit een hotel, vijftien villa’s, luxe tenten en een boerderij en een privéstrand. Het resort beslaat 450 hectare grond met allerhande faciliteiten. Tenuta delle Ripalte is gelegen in heuvelachtig gebied op het eiland Elba. Het resort is zeer groen met bloemen, wijnranken en naaldbomen. Vrijwel het gehele resort biedt prachtig uitzicht op zee.&nb...

Dag 12-15
Bekijk hotel

Toscane & Elba, een geweldige combinatie

Bel of mail mij terug