070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
  • 8 dagen
  • Vanaf Amsterdam
  • Incl. huurauto
  • Accommodaties geregeld
  • vanaf € 970,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Rome en Lazio; van speeltuin der rijken naar sober heiligdom

Vaticaan Stad, dat is het heilige der heiligen. De eeuwige stad is Rome. De patricische speeltuin is Tivoli. Viterbo, de oude stad, is het martelaarsoord van de heilige Conclaaf. De meeste bezoekers komen niet verder dan Rome, de wereldstad waar modern naast eeuwenoude beschaving staat. Zonde, gelukkig neemt deze rondreis Rome en Lazio u wel verder. Tivoli was het vluchtoord van de rijke handelsman uit de stad. In Viterbo wachten de pausen in afzondering met water en brood op wijsheid. Bij het bewandelen van het goddelijke pad komt de inspiratie en wijsheid tot wellicht een heel bijzonder hoogtepunt. Ga er naar toe!

Alle rondreizen door Italië bieden wij aan in drie categorieën: luxe, comfort en authentiek. Dit is de comfort versie van de rondreis Rome en Lazio, van speeltuin der rijken naar sober heiligdom. In alle gevallen gaat het om sfeervolle en bijzondere accommodaties, zoals villa’s, voormalige landhuizen, boerderijen en B&B’s. Staat uw categorie er niet bij? Vraag het aan!

Deze rondreis, Rome en Lazio, van speeltuin der rijken naar sober heiligdom is, net als al onze andere rondreizen, te verlengen, in te korten, om te draaien, samen te voegen met een van onze andere rondreizen. Er kunnen ook persoonlijke elementen toegevoegd worden, we passen ons graag aan aan uw wensen. Informeer naar de mogelijkheden.

Bekijk ook de vele andere rondreizen Itallië.

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-4 Rome Barocco 3
2 4-6 Grottaferrata Villa Grazioli 2
3 6-8 Civita Castellana Relais Falisco 2

Rome

Het spreekwoord zegt dat alle wegen naar Rome leiden. Vroeger was dit ook zo. Rome is het begin van het Christelijke geloof en de bron van de Renaissance en de Barok cultuur. Hoofdstad van de Romeinen, die de stad veroverden van de Etrusken en sinds de 19de eeuw ook van de Italianen. Inwoners beweren dat ze nog dagelijks historische vondsten doen. Geïnspireerd door het Collosseum, centraal in de stad, en weer iets verder Vaticaansstad, is die gedachte ook niet zo gek. Zeker niet als u bedenkt dat de stad op de resten van de oudheid is gebouwd. De stad bulkt uit van musea, kathedralen, Romeinse ruïnes en bezienswaardigheden, en alles op loopafstand.

Waanzinnig is de stad te verkennen per Ape, de typische Italiaanse driewieler die in elke Aziatische stad niet zou misstaan. Uiteraard nu met elektrische aandrijving want het moet wel ecologisch; zie aperomatour.it. Als u het iets hogerop wilt zoeken dan is de tuin van de paus bij Villa Borghese, een prachtige plek van bezinning met een schitterend panoramisch uitzicht over de stad opgesierd met gouden adelaars. Om er te komen, beklimt u eerst de trappen bij de Piazza del Popolo richting Piazzale Napoleone. Voor een tussentijdse snack rennen de Italianen niet graag naar de MacDonalds, liever eten ze een pizza met verse ingrediënten. Volop te verkrijgen en heerlijk met een glas wijn op een terras. U verblijft in Rome.

1 Barocco

Grottaferrata

Op zo’n 30 kilometer van Rome ligt het groene Tivoli. Een oase net iets buiten Rome met weelderige watervallen, tuinen, beelden, prachtige villa’s, pilaren en theater ruïnes. U begint een beetje een beeld te krijgen van het Vegas van Rome doorspekt met heel wat meer romantiek en stijl, maar zeker ook vervloedig.

Het mooiste voorbeeld is de villa van de filosofische keizer, Hadrianus, die vanaf 118 tot 138 na Christus heerste. Villa Adriana is de grootste archeologische site van Rome en omstreken. Ondanks alle plunderingen is deze keizerlijke villa’s goed bewaard gebleven. De keizer, parttime architect, liet zich inspireren tijdens zijn reizen door het Romeinse Rijk. In zijn ogen was een perfect paleis een soort mini-stad compleet met zwembaden, loggia’s, zuilengangen, ontvangstgebouwen en verblijven voor het personeel. De man was intensief bij de bouw betrokken en bedacht de bibliotheken, thermen en de grote zalen voor banketten en feesten. Uiteraard kende het paleis een eigen stadion voor wedstrijden… De grootsheid van zijn filosofische geest is niet meer geëvenaard.

Sjeiks, vastgoedhandelaren en rocksterren bezitten vandaag de dag liever meer huizen, auto’s, vliegtuigen, boten of een voetbalclub. Hier kun je ervaren was het oplevert als je je op één locatie concentreert. Een heerlijke plek om rustig rond te wandelen en u te verbazen. U verblijft in de omgeving van Tivoli.

2 Villa Grazioli

Civita Castellana

De ‘Vetus Urbs’ (oude stad) torent hoog boven het landschap uit. Toen in 1271 het conclaaf der heiligen niet kon besluiten wie de nieuwe paus zou worden, besloten de inwoners een daad te stellen. Zij sloten het kardinalencollege op in het buitenhuis van de paus en gaven hen alleen water en brood om van te leven. De keuze was snel gemaakt. Het werd Gregorius X. De beelden, tuinen, eeuwenoude bomen in het Bomarzo park zijn indrukwekkend en natuurlijk brengt u een bezoek aan de Palazzo dei Papi.

Heel bijzonder is de Middeleeuwse stad Civita di Bagnoregio met Villa Lante, die u bereikt over een brug. De streek is geïsoleerd en wordt niet overlopen door toeristen dus er is alle gelegenheid om vooral te genieten. Op nog geen 50 kilometer rijden van Viterbo vindt u de pauselijke wijnvelden bij Orvieto. Rondom Lago di Vico, een meer in een vulkanische krater ligt een goed onderhouden natuurpark, een heerlijke frisse plek tijdens een warme zomerdag. De reis zit er alweer op. Zelf heb ik het gevoel alsof ik de ziel van Italië heb ontrafeld. Heel bijzonder. U verblijft in de omgeving van Viterbo.

3 Relais Falisco

Barocco

Hotel Barocco ligt in het hart van Rome, op 500 meter van Piazza di Spagna en op 300 meter van  het Quirinaalpaleis. Via Veneto en de Spaanse trappen liggen op slechts 3 minuten lopen. Het hotel is in 2010 en 2012 geheel opnieuw ingericht waarbij het voorbeeld is gevolgd van de leading international hotels in the world. Het hotel is eigendom van een oude Italiaanse aristocraat en past go...

Dag 1-4
Bekijk hotel

Villa Grazioli

Trots bovenop de heuvel, in een park en uitkijkend over Rome ligt dit 16-eeuwse hotelkasteel. Villa Grazioli werd gebouwd in de 16de eeuw in opdracht van een kardinaal. In het gebouw zijn nog steeds meesterwerken van schilders als Ciampelli, Carracci en Pannini te zien. De muurschilderingen en hoge gewelven zijn allemaal prachtig gerenoveerd en het hotel is al jarenlang een parel van de Small Luxu...

Dag 4-6
Bekijk hotel

Relais Falisco

In het historische centrum van Civita Castellana ligt dit schitterende 17-eeuwse gerestaureerde woonhuis. De Duomo dei Cosmati ligt op 50 meter en het fort van Sangallo op 100 meter. Het hotel dankt haar naam aan de gelijknamige oude inwoners van Civita, die afstamden van de Grieken. Net als het dorp is het oude woonhuis is vakkundig gerestaureerd. De voormalige wijnkelder  dient nu als ...

Dag 6-8
Bekijk hotel

Rome en Lazio; van speeltuin der rijken naar sober heiligdom

Bel of mail mij terug