070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Tuinroute in Zuid-Afrika

Onder de Tuinroute in Zuid-Afrika wordt het gebied verstaan tussen de plaatsen Mossel Bay (provincie Westkaap) en Stormsrivier (provincie Oostkaap). Het gebied ontleent zijn naam aan de diversiteit in bloemen, planten en bomen. De Tuinroute is een van de meeste bezochte delen van Zuid-Afrika tijdens een rondreis Zuid-Afrika.

De Tuinroute kan worden onderverdeeld in secties. De secties Tsitsikamma en Nature’s Valley liggen in de Oostkaap en bezitten prachtige subtropische bossen. U kunt er eindeloos wandelen. De vijfdaagse wandeltocht Otter Trail en de twintig minuten durende wandeling naar de monding van de Stomsrivier zijn hier erg populair. Ook een ‘canopy tree tour’ en bungee jumpen (hoogste bungee jumplocatie ter wereld) zijn geliefde activiteiten. In het hele gebied, zowel bij Knysna als in Tsitsikamma National Park is veel te doen voor ook (jongere) kinderen.

Wilderness en Knysna

De secties Wilderness en Knysna liggen in de Westkaap. Wilderness ligt in een gebied met meren, riviertjes en stranden. Knysna is een levendig dorp aan een lagune. De ingang van de lagune wordt gemarkeerd door twee rotspunten, de Knysna Heads. Op de westelijke Head ligt het Featherbed Nature Reserve, waar u ook kunt wandelen. Op de lagune worden boottochten gemaakt en u kunt zelf ook een zeilbootje huren. In de haven van Knysna is een gezellig Waterfront gebouwd, met diverse winkeltjes en restaurants. Knysna kent op culinair gebied twee specialiteiten: bier en oesters.

Plettenberg Bay

Op circa een half uur rijden ten oosten van Knysna, dus tussen Tsitsikamma en Knysna, ligt Plettenberg Bay. Deze badplaats heeft vier lange stranden, waar het op warme zomerdagen heerlijk toeven is. De Keurboomsrivier leent zich uitstekend voor het maken van kanotochten. Ten westen van Plettenberg Bay ligt het Robberg natuurreservaat waar u kunt wandelen. Aan de Tuinroute vindt u tal van uitdagende en mooi aangelegde golfbanen. Knysna telt telt twee zeer mooie banen, Simola en Pezula, die u kunt spelen tijdens onze golfreis door Zuid-Afrika. Bel of e-mail ons gerust voor advies. Bij George vindt je de Fancourt banen, met The Links als de beroemdste van Zuid-Afrika. The Links is vanzelfsprekend niet alleen prijziger dan andere banen, je komt er ook nie zo makkelijk op. Interesse? Laat het ons tijdig weten.

Guest houses met ‘ambiance’

Overal langs de tuinroute in Zuid-Afrika vindt je tal van accommodaties met ‘ambiance’. Aan het strand, in de natuur, met of zonder eigen (uitstekende) restaurants, meer of minder luxe. In verschillende prijsklassen hebben we een ruimte hoeveelheid aan accommodaties geseleteerd met ‘ambiance’.

Lees ook: Door de Kleine Karoo van Robertson naar Oudtshoorn. Deze route laat zich uitstekend combineren met de tuinroute.

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug