070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Door de Kleine Karoo, van Robertson naar Oudtshoorn

In onze Zuid-Afrika rondreis door de West- en Oost-Kaap rijdt u onder meer over de R62 van Robertson (West-Kaap) naar Oudtshoorn (Oost-Kaap), een prachtige route door de Kleine Karoo, ‘een sensatie met prachtige passen en een schitterend verlaten landschap,’ schrijft Marjolein Westerterp in het blad Oog voor Afrika. Zij beschrijft deze route aan de hand van zeven bezienswaardigheden langs de R62. We noemen er hier een paar, voor het volledige artikel verwijzen we naar de bladerversie (nr 3, 2013, pag 26 en verder) op haar website.

Safari naar der stilte
Sanbone Private Game Reserve, een ‘safari naar de stilte.’ Een park nabij Montagu, mét de Big Five. In ‘de holte van een miljoenen jaren oude bergrug, ligt het luxe Dwyka Tented Camp, waar de stilte je in je oren fluistert en de rauwe natuur je nederig maakt.’ Bijzonder van de game drives hier is de oog-in-oog ervaring met de wilde dieren. Wilt u hier een extra overnachting boeken? Laat het ons weten!

Wijnovergoten lunch
Een stukje verder op de R62 ligt Joubert-Tradauw wine estate. ‘Een ideale plek voor een wijnovergoten lunch in de door lavendelstruiken omgeven binnentuin.’ Joubert-Tradauw ligt bij het funky kunstenaarsdorp Barrydale.

Ronnies (Sex) Shop
Al is het maar voor een bliksembezoekje en een drankje, maar stop even bij Ronnies Shop. Althans, zo heette het zaakje vroeger. Vrienden van Ronnie schilderden er een paar letters bij, en zo ontstond de naam: Ronnies Sex Shop. Het droeg op enorme wijze bij aan zijn naamsbekendheid: De bar hangt onder meer vol met honderden bh’s en de muren en deuren zijn vol geschreven met boodschappen.

De Rode Bergen. ‘Vanaf de stop bij Ronnie vervolg je de R62, die langs prachtige passen slingert en de dorpjes Ladismith en Calitzdorp doorkruist. In het zonlicht kleuren de de Red Mountains bloedrood, struisvogels blokkeren soms de weg. Verspreid over de half-woestijn liggen de karakteristieke ‘koppies’, heuvels met een blakke top, die bij zonsop- en ondergang de mooiste kleuren aannemen.’

Lezen!
Alle liefhebbers van (Zuid-)Afrika zouden trouwens Oog voor Afrika moeten lezen – opdat de liefde voortdurend wordt gevoed. Lezers die Zuid-Afrika nog niet kennen zijn gewaarschuwd: de kans op een hevig verlangen om het land te leren kennen is levensgroot. De indrukwekkende verscheidenheid van Zuid-Afrika wordt elk nummer weer prachtig in woord én beeld gevangen.

Bel of mail mij terug