070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Swellendam in Zuid-Afrika: groen en vriendelijk

Swellendam in Zuid-Afrika werd halverwege de achttiende eeuw gesticht en is daarmee de op twee na oudste stad van Zuid-Afrika. De post Swellendam diende om controle uit te oefenen over de Voortrekkers, die in het begin van de 18e eeuw migreerden naar het oosten. Er werd een landdrost aangesteld en in 1746 werd de Drostdy (gerechtshof) gebouwd. Swellendam is een populaire stop voor mensen die tijdens hun rondreis Zuid-Afrika vanuit Kaapstad naar de tuinroute rijden, of de andere kant op, bijvoorbeeld van Knysna naar Stellenbosch.

Momenteel kunt u in het Drostdy museum een grote collectie meubels, schilderijen en tekeningen uit de 19e eeuw bezichtigen. Het district en de plaats werden vernoemd naar de toenmalige Gouverneur van de Kaap, Hendrik Swellengrebel, en zijn vrouw Helena ten Damme. Het bekendste gebouw in Swellendam is wellicht de Nederduits Gereformeerde ‘Moederkerk’ (aan Voortrek Street gelegen), waar in de bouwstijl een mengeling van gotische, renaissance, barokke en Kaapse elementen terug te vinden is.

Bontebok National Park

Ongeveer 6 km buiten Swellendam ligt het Bontebok National Park, waar de zeldzame en mooie bontebok en andere kleine antilopensoorten te vinden zijn. Ook treft u hier niet minder dan 126 verschillende vogelsoorten aan. Ten noorden van Swellendam ligt het Marloth Nature Reserve, een waar paradijs voor botanisten vanwege de uitbundige wilde bloemen en fynbos.

Swellendam in Zuid-Afrika is een prettige stop onderweg van Kaapstad naar de Tuinroute of terug. Het komt onder meer voor in de rondreis Kaapstad, wijnlanden en safari. U kunt best twee dagen in Swellendam verblijven en daar vandaan bijvoorbeeld de wijnlanden van Robertson bezoeken.

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug