070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Rondreis Zuid-Afrika met kinderen: Kaapstad en de Tuinroute

Rondreis Zuid Afrika en met je kinderen naar Zuid-Afrika – wat kun je er zoal doen? In elk geval heel veel wilde dieren zien, óók in de buurt van Kaapstad en langs de Tuinroute. Lees hier onze tips voor activiteiten met kinderen in de Westkaap in Zuid-Afrika, in en rondom Kaapstad, de wijnvelden en langs de Tuinroute: over walvissen, haaien, olifanten en pinguïns.

Met kinderen naar Kaapstad: township toer, Tafelberg en robben

Veel reizen beginnen in de levendige en fascinerende stad. Maak om te beginnen een toer met de Hop on Hop off bus in Kaapstad: niet te duur, bovenop het dek bij goed weer direct een goede indruk krijgen van wat de stad te bieden heeft. Uitstappen bij de Tafelberg en met de Kabelbaan naar boven als er geen mist rond de top hangt; een stukje lopen op het strand bij CampsBay of een bezoekje brengen aan het Sea Aquarium. Ook allemaal ideeën voor op een ‘gewone’ dag.

Bijzonder: maak een township toer, met een gids, met onder meer bezoek aan het grootste township in De Westkaap, Khayelithsa. Een eye-opener, waarbij je vriendelijke en gastvrije mensen ontmoet. Wandelend of fietsend, eventueel met lunch.

Niet ver van Kaapstad ligt de kustplaats Houtbaai. Iets bijzonders doen: Ga zwemmen met de robben (seals), gewoon in de oceaan.

Kaap de Goede Hoop: pinguïns en bavianen

De eerste dagen in Kaapstad heeft u geen auto nodig. Maar daarna voor een mooie (dag)tocht naar Kaap de Goede Hoop, met een bezoek aan de Pinquins bij Boulbers Beach (Simons Town), de brutale baboo’s (bavianen) bij de Kaap en een mooie tocht over de kustweg Chapmans Peak.


Stellenbosch, Franschhoek: Eendenparade, de wijntram.

In Stellenbosch geen hop on-hop off bus maar de wine tram, met hetzelfde principe. Bezoek diverse mooie wine estates langs de route, voor de kinderen is er een aangepaste alcoholloze wijnproeverij en onderweg op een mooie plek lunchen.

Ook leuk, voor kleine en grote kinderen én voor volwassenen: De Duck Parade bij Wine Estate Vergenoegd. Elke morgen marcheren er enkele honderden eenden naar de wijnvelden om daar schadelijke slakken weg te peuzelen. Een kolderiek gezicht.

Zin in wat sportievers: Boek dan een mountainbike tocht door de wijnvelden. Wel beetje heuvel op en heuvel af maar goed te doen en je dóet tenminste iets.

Hermanus: walvissen en haaien

Wie met kinderen naar Zuid-Afrika gaat, mag Hermanus natuurlijk niet overslaan. Het is vooral bekend van de walvissen. Je kunt ze – gedurende het seizoen, vanaf juli tot en met november – vanaf de wal zien, maar spectaculairder is het om een Whale Watching cruise te boeken. Dichterbij kom je niet. Overigens leven hier ook veel dolfijnen.

Een stukje voorbij Hermanus, bij Gansbaai, willen de avonturiers misschien liever (of ook) een White Shark Cage Dive maken. Zelfs al spectaculair als je alleen maar op het dek blijft.

Robertson: boottocht

In Robertson kunt u een boottocht maken bij Viljoensdrift op de Breede Rivier, inclusief wijnproeverij. Relaxt en ook leuk voor uw kleinere kinderen.

Oudtshoorn: Meerkatsafari’s en struisvogels

Via een mooie tocht door de prachtige Karoo komen we bij Oudtshoorn. Op veel platasen kunnen hier Meerkatsafari’s worden gemaakt, onder meer bij Buffelsdrift, Berluda en de Zeekoe. Soms kom je ook ander wild tegen (bij  Buffelsdrift ook leeuwen -op een eigen deel van het game park – buffels en olifanten). Bij anderen ook bijvoorbeeld in het wild levende zebra’s en kudu’s. Berluda is ook de grootste struisvogelfarm van Zuid-Afrika. Dus kun je hier ook een struisvogel safari maken.

Addo: olifanten en meer

Maak met de eigen auto of een auto met gids een tocht door Addo Elephant Park. Er leven hier meer dan 800 olifanten. Je komt er gemakkelijk hele kuddes tegen. Onderweg ook bijvoorbeeld neushoorns, buffels en talloze andere wilde dieren.

Tsitsikamma: outdoor voor de waaghalzen

Tsitsikamma National Park in de plek voor outdoor liefhebbers en waaghalzen. Je kunt hier de hoogste bungee jump van heel Afrika maken, maar ook Canopy tours – van boomtop naar boomtop slingeren – raften en kanoën en natuurlijk wandelen en mountain biken. Bij Storms River Mouth hangt een spectaculaire hangbrug over de riviermonding. Verderop in de zee zie je dolfijnen tuimelen.

Rondreis Zuid-Afrika Canopy tour Tsitsikamma
Knysna en Plettenberg: dolfijnen, kanoën

Bij de kustplaats Plettenberg en Knysma, aan de lagune, zijn talloze activiteiten te ondernemen. Zoals een ocean blue advertures bij Plettenberg – in het seizoen walvissen, verder dolfijnen, robben, haaien, talloze vogels. Ook spannend: een zee kayaktocht naar de robben. Verder vind je hier het Knysna Elephant Park, het Plettenberg Bay Game Reserve – juist voor dagsafari’s met kleinere kinderen. Kijk ook eens naar Birds of Eden, Monkeyland en Jukani Wildlife Sanctuary. In Jukani zijn gewonde of verweesde dieren opgevangen en beschermd opgegroeid, Het is voor altijd een thuis voor onder meer leeuwen, tijgers, jaguars en luipaarden en hyena’s.

Ook leuk: een boottocht op de lagune van Knysna en bij de leuke accommodatie Blackwaters kun je golfen op een par-3 golfbaan maar ook kanoën in de riviermonding.

Wildparken aan de Tuinroute

Er zijn in de westkaap diverse wildparken waar je de Big Five kunt zien. Malariavrij bovendien. Sommige van deze parken zijn vooral leuk voor jongere kinderen. Lees er meer over in dit blog: op safari met kinderen.

 

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug