070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Durban en de Dolphin Coast in Zuid-Afrika

Nadat Vasco da Gama tijdens de kerstdagen in 1497 voet aan wal zette in Natal (vernoemd naar Kerst) kwamen aanvankelijk alleen piraten, koopvaardijschepen en slavenhandelaren in ‘Rio de Natal’, wat nu bekend staat als Durban en de Dolphin Coast. Pas in de daarop volgende eeuw ontdekten handelaren uit de Kaap het gebied. Weer een eeuw later, na een ontmoeting met Zulu koning Shaka, werd het land rond Port Natal door de Zulu koning afgestaan en kreeg het de naam Durban, naar de toenmalige gouverneur van de Kaap, Sir Benjamin d’Urban.

Tegenwoordig is Durban uitgegroeid tot een subtropische strandstad waar zowel toeristen als de lokale bevolking in de vakantieperiode naartoe trekken. Door alle mensen die hier van hun vakantie genieten ‘leeft’ het in Durban en hangt er een bruisende sfeer. Over het algemeen is het klimaat het hele jaar door warm en aangenaam. In de zomer kan het er echter ook wel eens benauwd warm worden.

Haaien
De lange stranden zijn de belangrijkste attractie in Durban en de Dolphin Coast. De Golden Mile wordt gevormd door een lange rij stranden van in totaal zes kilometer, waar het prima vertoeven is en waar netten voorkomen dat de haaien te dicht in de buurt komen. Het hele jaar door oefenen surfers hun kunsten in de hoge golven, wat soms spectaculaire plaatjes oplevert.

Aan het einde van de boulevard is uShaka Marine World gelegen. Hier vindt u in diverse bassins allerlei zeedieren terug die voor de kust van Zuid-Afrika leven. Er is ook een waterpretpark met zwembaden en glijbanen waar kinderen zich volop kunnen uitleven.

Umdloti
De kustlijn ten noorden van Durban wordt de Dolphin Coast genoemd. De kans is groot dat u dolfijnen in de golven ziet zwemmen. De meeste toeristen verkiezen een verblijf in één van de kleine kustplaatsjes aan deze kust boven een verblijf in de stad. Plaatsen als Umhlanga Rocks, Umdloti, Ballito, Salt Rock en Shaka’s Rock bieden accommodatiemogelijkheden in allerlei soorten en prijsklassen. In enkele van onze rondreizen Zuid-Afrika verblijft u hier een of twee nachten, zoals in de Hoogtepunten van Zuid-Afrika reis. In veel gevallen rijdt u van Durban de de Dolphin Coast naar St Lucia (of andersom).

Vanuit deze vakantieresorts kunt u het achterland bezoeken, met onder andere de groene Vallei van de Duizend Heuvels en de Natal Midlands aan de voet van de Drakensbergen. Of sla uw slag in één van de moderne winkelcentra, zoals The Gateway in Umhlanga. Overal heeft u een ruime keuze uit restaurants, waar u zich kunt laten verrassen met lokale specialiteiten, zoals een ‘bunny chow’ (brood gevuld met pittig gekruid lamsgehakt). 

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug