070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Prachtige Paradores in Noord-Spanje

Nergens is de Spaanse natuur zo groen als in het noordwesten van het land. Dat betekent natuurlijk wel dat het er ook regelmatig regent. Wie echter niet bang is voor een buitje op zijn tijd, heeft in deze regio de vakantie van zijn leven. Kijkt u eens naar onze Parador rondreis: De schoonheid van Noord-Spanje of een van onze andere rondreizen door Spanje.

De Atlantische kust wordt er gekenmerkt door een grillige kustlijn met ruige kliffen die de meest idyllische baaien omsluiten. In pittoreske vissersplaatsjes wordt de lekkerste verse vis geserveerd en ze bieden toegang tot een achterland die doorkruist wordt door de wereldberoemde Caminito del Rey met Santiago de Compostela als einddoel. Ietsje zuidelijker liggen de wijnvelden waar de druiven voor Spanje’s bekendste La Rioja-wijn langzaam rijpen en in fraaie bodega’s krijg je uitgebreid de kans deze te proeven. Wijnroutes leiden je er langs de mooiste plekken.

Wat is er in zo’n uniek en veelzijdig gebied dan passender dan eveneens op mooie locaties te overnachten? Als je een rondreis boekt bij AmbianceTravel weet je zeker dat je op een unieke plek die met zorg is geselecteerd overnacht. Daarom werkt AmbianceTravel veel samen met de Parador Hotels. Door Spanje verspreid liggen ruim 90 van deze staatshotels. De overheid koopt sinds de jaren zestig historische monumenten op of bouwt nieuwe hotels op unieke plekken. Zodoende zijn Parador-hotels gevestigd in paleizen, voormalige kloosters, forten of in beschermde natuurgebieden. Voor een extra bijzondere overnachting. Hier zetten we unieke Parador-hotels in het groene noorden van Spanje voor je op een rij. Je overnacht er wanneer je kiest voor de Paradores-rondreis De Schoonheid van Noord-Spanje.

Parador de Limpias
In het gezellige en rustige plaatsje Limpias ligt dit hotel dat wordt omringd door verzorgde tuinen. Limpias vormt een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Bilbao, dat we allemaal kennen van het schitterende Guggenheim museum. De voormalige industrie- en havenstad heeft daarnaast echter ook steeds meer te bieden met een prachtige historische stadskern en veel ontwikkelingen op kunst- en cultuurvlak. Vanuit het hotel in Limpias ontdek je meer van de groene autonome regio Cantabrië. In Laredo vind je bijvoorbeeld het vijf kilometer lange en prachtige zandstrand Playa La Salvé en Santoña is bekend vanwege de heerlijke anchovis en olijfolie die hier vandaan komt.

Parador de Santillana del Mar
Dit hotel is gevestigd in een nieuw gebouw dat is opgezet volgens de typerende streekarchitectuur. Het mooie Middeleeuwse centrum van Santillana del Mar is vanwege de historische waarde tot nationaal monument verklaard. Je kunt dit enkel te voet bezoeken want auto’s zijn er niet toegestaan. Veel mensen kiezen dit plaatsje als vertrekpunt voor een bezoek aan de wereldberoemde grotten van Altamira. Hier zijn schilderingen gevonden van 15.000 jaar oud. De grot zelf mag om die unieke schilderingen te beschermen niet meer betreden worden. Daarom is er een replica gebouwd die wel te bezoeken is en jaarlijks ook tienduizenden bezoekers trekt. Vlakbij het Parador-hotel liggen mooie stranden afgeschermd door ruige rotsformaties en fraaie vissersdorpjes. De stad Santander is een bezoek waard of reis af naar de Picos de Europa waar nog beren en wolven leven.

Parador de Gijón
Ook vanuit de gezellige stad Gijón aan de Atlantische Oceaan in Asturië kun je de beeldschone Picos de Europa bezoeken. De Parador van Gijón is gevestigd in een ruim honderd jaar oude molen in het stadspark Isabel La Católica. De stad geniet faam vanwege het heerlijke eten in de gezellige bars en restaurants. Wandel vanuit het hotel door de visserswijk Cimadevilla of richting het strand Lorenzo dat naar de Cantabrische zee leidt. Op de heuvel Santa Catalina vind je het beeld van Chillida ‘Elogio del Horizonte’, vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt over zee. Vlakbij het hotel liggen een interessant aquarium en een botanische tuin waar je meer leert over de regionale flora en fauna. De omliggende kust is bekend als de ‘Costa Verde’, de groene kust, en leent zich dan ook uitstekend voor een rondrit langs de mooiste baaien en afgelegen strandjes.

Parador de León
Het Parador-hotel van León behoort tot een van de mooiste van Spanje. De bouw van dit voormalige hostal San Marcos ging al in de zestiende eeuw van start en werd gefinancierd door Katholieke Koning Ferdinand. Het ligt vlakbij de brug over de Bernesga net even buiten de stadskern en vormt een levend museum met prachtige salons, elegante zalen en een mooie bibliotheek. Al eeuwenlang overnachten hier pelgrims op hun weg naar Santiago de Compostela. In León is het het gezelligst rond het typisch Spaanse Plaza Mayor met veel tapasbarretjes en moderne winkels. De gothische kathedraal van Santa Maria de la Regla is prachtig en bevat een een groot aantal fraai gebrandschilderde ramen die binnen voor een mooi lichtspel zorgen. In de stad ligt ook een werk van de Catalaanse meesterarchitect Gaudí: Casa Botines.

Parador de Santo Domingo de la Calzada
Santo Domingo ligt in het centrum van de wijnstreek La Rioja, waar de bekendste en lekkerste wijn van Spanje vandaan komt. Het stadje Haro is de wijnhoofdstad en bevat talloze bodega’s en een fraaie, zeer gezellige Middeleeuwse stadskern. Het Parador-hotel is gevestigd in een voormalig ziekenhuis uit de twaalfde eeuw. Ook hier werden pelgrims opgevangen die verzorgd moesten worden op hun zware tocht over de Camino de Santiago. Gotische bogen in de vestibule met bewerkte plafonds leiden naar majestueuze zalen. Hier voel je je pas echt nobel. Santo Domingo ligt in een wijdse vlakte waar ook de rivier Oja doorheen stroomt en die zich uitstekend leent voor wandelingen of fietstochten door de natuur.

Parador de Hondarribia
Vlakbij de Franse grens ligt de badplaats Hondarribia. Het historische centrum wordt tegen de zee en andere gevaren van buiten beschermd door een eeuwenoude stadsmuur die zelf nu bescherming geniet als historisch monument. In de jachthaven eet je heerlijke verse vis. Vanuit deze Parador heb je een fraai zicht over de Franse kust richting Hendaye. Het vissersstadje is een geliefde badplaats en de kleurrijke huizen bieden een gezellige aanblik, terwijl het goed toeven is in een van de talrijke taveernes waar je kunt proeven van de vermaarde Baskische keuken. De Parador is gevestigd in een imposant Middeleeuws kasteel van Karel de Vijfde, waarvan de bouw al in de tiende eeuw begon. Vanuit Hondarribia is een bezoek aan de Pyreneeën goed te doen om eindeloos te wandelen of een activiteit te kiezen uit het ruime aanbod van outdoorsporten die er te beoefenen zijn. De Baskische stad San Sebastián ligt op slechts een half uur rijden. Hier zijn twee van Spanje’s vier driesterrenrestaurants te vinden.

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug