070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Ga calamaris eten in Santa Luzia

Op steenworp afstand van Tavira, in Portugal, ligt Santa Luzia. Wat mij betreft één van de leukste plaatsjes van de Oost-Algarve. Het heeft een lange boulevard, met aan de ene kant van de weg vooral restaurantjes en aan de andere kant de lagune, nog onderdeel van het natuurpark Rio Formosa, met grotendeels water (of zand waar water hoort) met daarin een enorme hoeveelheid vissersboten.

Santa Luzia bekend om de heerlijke calamaris

Dit is Santa Luzia dan ook: een vissersplaatsje, met name bekend vanwege de inktvis. Op de boulevard vind je, naast banken en schots-en-scheef geplaatste palmbomen ook zogenaamde covos: potten. Ooit zal er inktvis ingezeten hebben, later zal dat zonder enige twijfel één van de vele tafels in de restaurantjes hebben bereikt, in de vorm van salade, in combinatie met een andere vis of als ‘Calamaris Algarve Style.’ Geen luxe restaurants, maar gewone, leuke zaken waar je voor weinig goed en goedkoop kunt eten en je plezierig en persoonlijk bediend wordt.

Zomers is Santa Luzia nog levendig te noemen, in het voor- en najaar aangenaam slaperig. In de winter, nemen we aan, ronduit stil. Maar wanneer dan ook: ga er even naar toe. Al is het maar om calamaris te eten. Als u zich in Santa Luiza begeeft vergeet dan zeker niet om een van de hoogtepunten, de basiliek te bezoeken.

Tavira is de ideale plaats om je rondreis naar het zuiden van Portugal te beëindigen. En dan kun je bijna lopen naar Santa Luzia. Zeker doen! De heerlijke Portugese wijn samen met de lekkere calamaris zult u niet snel vergeten

Bel of mail mij terug