070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Een rondreis door de kleuren van Namibie

Bij vertrek weet je dat Namibië voor een groot deel uit woestijn bestaat, een landschap van steppe en savanne, zand, rotsen, struiken. Alleen het kwart vanaf Windhoek rechts boven is groen. Je zou dus denken dat de rest saai is, eenheidsworst. Maar niets is minder waar. Met verbazing bewonderden wij de kleuren van Namibië: wit, bruin, zwart, grijs, maar ook geel, geler, oranje, rood. Ontdek het land met eeb rondreis kleurrijk Namibië, bijvoorbeeld met de rondreis De Wonderen van Namibië of een exclusieve groepsreis Magisch Namibië

Je blijft stoppen voor weer een foto tijdens je rondreis kleurrijk Namibië

Hoe mooi ziet een eenzame kudu in een kaal landschap eruit, de kop in jouw richting gedraaid, recht de lens in kijkend. Of de woestijnolifant in het fascinerende Damaraland, langzaam sjokkend over een grauw landschap nagenoeg zonder de voor ‘gewone’ olifanten zo belangrijke bomen, en nauwelijks water. Déze olifanten kunnen met veel minder toe en weten het weinige te vinden.

Verliefd op de Namibië
Saai, eenheidsworst? In tegendeel: je kunt, rijdend over honderden kilometers dirt- of gravelroad – in elk geval: onverharde weg – wel blijven stoppen, om maar weer een foto te maken. En nog een. En nog maar een keertje. Het is geen wonder dat mensen die er geweest zijn zonder uitzondering alleen maar lovend over dit land in zuidelijk Afrika vertellen. Verliefd bijna.

Rondreis Namibië
Als je ‘alles’ wilt doen in Namibië heb je tijd nodig, een goede auto en moet je er niet tegenop zien tijdens je vakantie zomaar 4000 km te rijden. Maar rijden is hier de reis, Namibië is de bestemming. Toeren naar en door de Kalahari woestijn, een halfwoestijn die zich behalve over Namibië ook over Botswana en Zuid-Afrika uitstreekt. Door naar Fish River Canyon, naar de andere kant van het land waar de Namib woestijn wacht, met de hoge rood-oranje duinen van de Sossusvlei, die van kleur veranderen met het klimmen of dalen van de zon. De zee op bij Swakopmund, waar je meer dan duizend robben op het zand en in de zee kunt zien liggen en spelen en daar vandaan verder naar het noorden: Damaraland, verlaten en fascinerend.

Etosha National Park
Daarna naar Etosha, het beroemde nationaal park van Namibië, met de enorme zoutvlakte als uitgestrekt hart. Hier laat het wild zich veelvuldig zien bij de drinkplaatsen: olifanten, zebra’s, giraffen, springbokken, wildebeesten, kudu’s. Het is in de drogere perioden geen kunst om ze gelijktijdig in één beeld te vangen. Wie nog meer tijd heeft rijdt dan door het groene deel van het land naar de Caprici strook, het enige waterrijke deel van Namibië. Hier stroomt de Okavango rivier, vanuit Angola, langzaam naar de Okavango delta in Botswana. Avvommodaties met ambiance

Bekijk al onze rondreizen, zoals onze individuele rondreizen Zuid-Afrika, maar ook in andere landen zoals Zuid-Afrika en Malawi.

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug