070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 • Vanaf Amsterdam
 •   Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 5900,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Exclusieve groepsreis magisch Namibië

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-2 Amsterdam – Windhoek Utopia Boutique hotel 1
2 2-3 Kalahari Intu Africa Zebra Lodge 1
3 3-4 Fish River Canyon Gondwana Canyon Lodge 1
4 4-6 Lüderitz Luderitz Nest Hotel 2
5 6-8 Namib Naukluft, Sossusvlei Sossusvlei Lodge 2
6 8-10 Swakopmund Strand Hotel Swakopmund 2
7 10-11 Damaraland Vingerklip Lodge 1
8 11-12 Etosha National Park Etosha Village 1
9 12-14 Etosha National Park (2) Onguma Tented Lodge 2
10 14-15 Gocheganas Nature Reserve GocheGanas Lodge and Spa 1
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft

Amsterdam – Windhoek

Dag 1 – 2
U vertrekt vanuit Amsterdam met een rechtstreeks KLM vlucht naar Windhoek (3 x in de week) of met een dagvlucht naar Johannesburg. In dat laatste geval overnacht u één nacht in de buurt van de luchthaven om de volgende dag door te vliegen naar Windhoek.

In Windhoek overnacht u in het Utopia Boutique Hotel, incl ontbijt
.

1 Utopia Boutique hotel
Utopia Boutique hotel

Kalahari

Dag 3 – 4

Als we Windhoek verlaten, reizen we naar de grootste zandmassa op aarde, de Kalahari-woestijn. De Kalahari is een uitgestrekte halfwoestijn waarvan de ondergrond wordt vastgehouden door een dunne mantel van doornstruiken, waardoor het het grootste aaneengesloten stuk zand is dat negen Afrikaanse landen bedekt. Bij gebrek aan permanent oppervlaktewater is de Kalahari een uitdagende plaats om te leven, behalve voor degenen die zich hebben aangepast om niet alleen te overleven, maar ook hier te gedijen. De Bosjesmannen noemen het “de ziel van de wereld”, een emotionele beschrijving voor dit gebied! Met zijn diep rode zandduinen en eindeloze grasvlaktes afgewisseld met acacia’s en struiken, is het nog steeds de thuisbasis van een verrassend grote hoeveelheid aangepast wildleven. Geniet van de mogelijkheid om de rode duinen, dieren in het wild en planten te ervaren, in deze woestijnomgeving tijdens een safari door dit spannende gebied (inbegrepen).
U slaapt in Zebra Kalahari Lodge.

2 Intu Africa Zebra Lodge

Fish River Canyon

Dag 4 – 5
We rijden verder naar het zuiden door dorre en uitgestrekte rotsachtige vlaktes. Tijdens een bezoek aan het unieke garrigoboombos van Garas maken we kennis met eigenzinnige, door de mens gemaakte sculpturen van schroot die een contrast vormden met deze serene, tijdloze ruimte met Quiver-bomen en aloë’s genesteld tussen enorme dolerietblokken, op een mysterieuze manier gestapeld. Dit gebied wordt ook wel toepasselijk aangeduid als “Giant’s Playground”. We gaan verder naar onze lodge, gelegen in de nabijheid van de Fish River Canyon. Hier kunnen we het gebied te voet verkennen of in de late namiddag een optionele natuursafari maken, met de aandacht op de Quiver-bomen, het ruige landschap en de indrukwekkende, weidse rotsformaties.
U slaapt in Gondwana Canyon Lodge, incl ontbijt en diner

3 Gondwana Canyon Lodge
Gondwana Canyon Lodge
 • Rondreis Namibië, Luderitz
 • Rondreis Namibië, Kopmanskolp
 • Rondreis Namibië, Luderitz
 • Rondreis Namibië, Luderitz
 • Rondreis Namibië, Luderitz
 • Rondreis Namibië, Luderitz

Lüderitz

Dag 5 – 7

Onze ochtend begint aan de rand van de Fish River Canyon, waar we staren naar dit prachtige geologische fenomeen. De Fish River Canyon ligt in het noordelijke deel van de Nama Karoo en is de op een na grootste kloof ter wereld, met een gigantisch ravijn dat in totaal ongeveer 160 km lang is, tot 27 km breed en soms bijna 550 meter diep. De Fish River is de langste rivier in het binnenland van Namibië, maar de stroming is slechts een druppel in vergelijking met het immense watervolume dat in de afgelopen eeuwen over de hele lengte is uitgestort.
We vervolgen onze reis langs de Naute-dam, waar we kort stoppen bij de Naute Kristall-kelder en -distilleerderij om optioneel enkele van de unieke likeuren te proeven of gewoon te genieten van een heerlijk kopje koffie. Verderop gaan we richting het kustplaatsje Lüderitz. Op weg naar Lüderitz stoppen we bij Garub, uitkijkpunt voor de wilde paarden van de Namib-woestijn. Daarna rijden we door naar onze hotel in Lüderitz.

De volgende dag beginnen we met een bezoek aan de spookstad Kolmanskop. Kolmanskop is een verlaten diamant mijnstadje  in het Sperrgebiet National Park. Ooit een weelderige en decadente stad en gebouwd om lang mee te gaan … tot de diamanten op raakten. Tegenwoordig staat Kolmanskop als een spookachtig monument voor het bloeiende verleden en biedt het bezoekers zicht op een vervlogen tijdperk. Bij onze terugkeer naar de stad bezoeken we Diaz Point met zijn Padrao op een klif met uitzicht op de barre Atlantische Oceaan ter nagedachtenis aan de eerste Portugese ontdekkingsreizigers die de verlaten kust verkenden. Terug in Lüderitz hebben we tijd om deze kleine, historische stad te leren kennen.
U slaapt in Luderitz Nest Hotel, in een superior room, inclusief ontbijt en diner.

4 Luderitz Nest Hotel
Luderitz Nest Hotel

Namib Naukluft, Sossusvlei

Dag 7 – 9

Na een vroeg ontbijt reizen we over uitgestrekte vlaktes naar het noorden langs het Tiras-gebergte naar onze lodge in de Namib-woestijn. We bevinden ons in de nabijheid van Sesriem, de toegangspoort tot Sossusvlei, de Dode Vlei en de Sesriem-kloof, met enkele van de hoogste zandduinen op de aarde hoog boven de witte woestijnvlaktes. De middag kan worden doorgebracht met ontspannen aan het verfrissende zwembad-met-uitzicht, genieten van de uitgestrekte open woestijnvlaktes, of deelnemen aan optionele activiteiten die worden aangeboden in de lodge.

De ochtend vereist een vroege start. Bij zonsopgang betreden we het Namib Naukluft National Park, de eerste zonnestralen schilderen de bergen zand in een verscheidenheid aan abrikoos, rood en oranje, tegenover een heldere blauwe skyline, die onze zintuigen betovert en een kans biedt om dit geweldige landschap vast te leggen op foto en film. Je wordt gefascineerd door de surrealistische Deadvlei vlakte, omringd door enkele van de hoogste duinen op aarde en de Sossusvlei, waar de droge Tsauchab rivier abrupt eindigt tussen de duinen. Grijp de kans om een ​​van deze majestueuze duinen op te lopen om het woestijnlandschap eronder te bewonderen. Daarna bezoeken we de Sesriem Canyon, een uniek natuurverschijnsel in het hart van de Namib-woestijn.

U slaapt in Sosusvlei Lodge, inclusief diner en ontbijt.

5 Sossusvlei Lodge
 • Rondreis Namibië

Swakopmund

Dag 9 – 11
Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar de kleine nederzetting Solitaire aan de rand van het Namib Naukluft National Park.. Hier in the middle of nowhere kunt we genieten van een kopje koffie met – dankzij vele reisgidsen – inmiddels wereldberoemde appeltaart.. Daarna rijden we door de desolate, glooiende heuvels van de Kuiseb-vallei naar de Atlantische Oceaan. Als we het kustplaatsje Walvisbaai bereiken, bezoeken we de ondiepe lagune, een van de belangrijkste wetlandgebieden op het Afrikaanse continent en een werelderfgoedlocatie. Meer dan 80% van de Afrikaanse flamingo’s voeden zich in deze lagune en bieden een adembenemend beeld wanneer ze in groepen verschijnen. We gaan verder langs de schilderachtige route tussen de duinriem en de Atlantische Oceaan en bereiken Swakopmund, waar de rest vrij te besteden is. Met door palmen omzoomde straten en de promenades aan zee is Swakopmund een populaire vakantiebestemming in Namibië. Het aangename zomerse klimaat en de uitgestrekte stranden trekken vissers en surfers uit Zuid-Afrika aan. Voor de internationale gast is Swakopmund een bohemien mix van Duitse architectuur en Afrikaanse ritmes, met adrenaline verhogende activiteiten, mistige ochtenden en woestijnwarmte. Het is kleurrijk en levendig. Swakopmund wordt vaak liefdevol aangeduid als de “speeltuin van Namibië”, vanwege de vele activiteiten die hier zijn te ondernemen. Maar u kunt ook genieten van het ontspannen tempo van deze idyllische kustplaats terwijl u geniet van koffie en vers bereid gebak in een van de vele café’s. Of verken de ruige, zinderende woestijn tijdens een dagtocht of bekijk deze geweldige omgeving vanuit de lucht tijdens een ballonvaart, sandboarden op of skydiven boven de duinen . Wij maken onder meer een Marine Cruise op zee, waarbij de dolfijnen om ons heen zullen springen en weverbaasd zullen kijken en luisteren naar honderdduizend robben die liggen op het zand of spelen in het water.
U slaapt in Strand Hotel, inclusief ontbijt en diner en cruise..

6 Strand Hotel Swakopmund

Damaraland

Dag 11 – 12
Over lange maar schilderachtige wegen rijden we verder naar het noorden, langs de Brandberg, de hoogste berg van Namibië (2,579 m), naar het Damaraland, een van de dunst bevolkte en geologisch interessante gebieden in Afrika. Deze ruige, rotsachtige omgeving herbergt de ongrijpbare woestijnolifant, de zwarte neushoorn en vrij rondlopende antilopensoorten. Onder begeleiding van een lokale Damara-gids bezoeken we Twyfelfontein, een UNESCO-erfgoedsite waar Bosjesmannen zo’n 6.000 jaar geleden meer dan 2.500 foto’s hebben gegraveerd en geverfd! Na een bezoek aan het nabijgelegen levende museum van de Damara gaan we verder naar het Versteende Woud – een geologisch fenomeen dat de creatie en metamorfose van hout tot steen beschrijft bij enkele van de oudste landmassa’s op aarde. Hier zien we ook de Welwitschia mirabilis plant – de oudste levende woestijnplant op aarde. Hopelijk komen we de woenstijn olifant tegen!
U verblijft in Vingerklip Lodge, inclusief ontbijt en diner

7 Vingerklip Lodge
 • Rondreis Namibie, Etosha

Etosha National Park

Dag 12 – 13
Na een ontspannen ontbijt reizen we naar het Etosha National Park, beroemd om zijn enorme hoeveelheid wild, inclusief grote aantallen olifanten, leeuwen, luipaarden, neushoorns, giraffen en talloze antilopen soorten.. Zodra we ons kamp net buiten het Nationaal Park hebben bereikt, gaan we naar onze eerste safari in het Nationale Park. Samen met onze gids verkennen we de verschillende waterpoelen dicht bij Okaukuejo en de Anderson-poort. Als er tijd voor is kunt u in de lodge not een game drive boeken met een open safari wagen.

U slaapt in Etosha Villaga, inclusief ontbijt en diner.

8 Etosha Village
 • Rondreis Namibië Etosha
 • Rondreis Namibie, Etosha

Etosha National Park (2)

Dag 13 – 15
De volgende dag is uitsluitend gewijd aan de overvloedige flora en fauna van het Etosha National Park, dat een uitgedroogde zoutvlakte omringt, bekend als de Etosha Pan. Het park is de thuisbasis van 4 van de Big Five – olifant, leeuw, luipaard en neushoorn. Het Park werd in 1907 uitgeroepen tot het eerste beschermde gebied van Ondanks de omvang van het Etosha National Park is alleen de zuidelijke rand van de pan toegankelijk voor bezoekers. De gameviewing in het park is grotendeels gericht op de waterpoelen. Wildsoorten zoals giraffe, blauwe gnoes, bergzebra’s, hyena’s, leeuwen, luipaarden, antilopen zoals kudu, oryx, eland, maar ook enkele van de bedreigde diersoorten zoals de zwarte neushoorn en cheeta hier te vinden. Een uitgebreid netwerk van wegen verbindt de meer dan 30 waterholes. Een tocht door Etosha is een lange safari naar bijzondere plekken. Vandaag gaan we weer op pad in Etosha met onze eigen gids of u kunt optioneel een game drive met een open safariwagen boeken bij de lodge. We kunnen diersoorten tegenkomen die we de vorige dag niet hebben gezien en kijken uit naar nieuwe verrassingen bij de verschillende bezochte waterpoelen. De Etosha Pan domineert het park. Deze zoute pannewoestijn, die bijna volledig wordt omsloten door het is ongeveer 130 km lang en op sommige plaatsen zelfs 50 km breed. Tijdens Etosha’s beruchte droge perioden is de pan een dodelijke plaats, uitgedroogd en gebarsten onder de gesmolten Afrikaanse zon. Er wordt beweerd dat het bekijken van het wild het beste is tijdens de droge periodes, omdat dieren dan dichter bij het water zullen samenkomen. Maar zelfs in het regenseizoen blijft het park een plek waar overvloedig van het wildlife kan worden genoten. Je hebt dan het genoegen ook veel jonge dieren te kunnen zien. al dan niet soeiend met de ouders. ‘s Middags reizen we terug naar onze lodge, waar we de tijd hebben op terug te blikken op een paar indrukwekkende dagen. U slaap in een van de accommodaties van de Onguma Collection, inclusief ontbijt en diner.

9 Onguma Tented Lodge

Gocheganas Nature Reserve

Dag 15 – 16
Na het ontbijt reizen we terug door bushland en savannelandschap, naar Windhoek. Als de tijd het toelaat, kunnen we onderweg stoppen bij de beroemde houtbewerkersmarkt in Okahandja of de ambachtelijke markt in de hoofdstraat in Windhoek om een paar laatste souvenirs op te halen. Windhoek is een kosmopolitische smeltkroes van Europese architectuur met Afrikaanse cultuur, met een verscheidenheid aan goede restaurants om uit te kiezen. U wordt wordt afgezet bij uw accommodatie naar keuze, of naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht.

Dag 15 – 17 Verlenging in Gocheganas Nature Reserve.
Als u ervoor heeft gekozen om met twee nachten te verlengen in het mooie Gochaganar Nature & Wellness Reserve het prachtige en schilderachtige Auas-gebergte wordt u hier afgezet. GocheGanas natuurreservaat – ontbijt, diner De volgende dag wordt vrij besteed aan het wildpark. U kunt tot rust komen met een wellnessbehandeling in het moderne en uitgebreide wellnesscentrum of de natuurlijke omgeving verkennen op een mooie wandeling of met de mountainbike. ‘s Middags is er begeleide safari met open safariwagens. Het reservaat biedt een grote verscheidenheid aan diersoorten: neushoorn, gnoe, zebra, eland, kudu, oryx, springbok en giraffen om er maar een paar te noemen. Drankjes en snacks worden geserveerd terwijl we kijken en genieten van de spectaculaire zonsondergang. Door bergachtig terrein wordt u naar de internationale luchthaven van Windhoek gebracht voor de terugreis naar Amsterdam (eventueel via Johannesburg).
U slaapt in Gocheganas Nature Reserve, inclusief ontbijt, diner en safari.

10 GocheGanas Lodge and Spa

Utopia Boutique hotel

Dit sfeervolle boutique hotel ligt in de rustige buitenwijk Klein Windhoek. Het heeft elf standaardkamers en zes suites, ingericht met pastelkleuren en mooie materialen.
Alle kamers hebben een terras of balkon en en-suite badkamers met aparte douche en groot bad. Er is Wifi, airconditioning en koffie- en theefaciliteiten.
Unique Boutique heeft een tuin, zwembad en lounge ruimte en ewen...

Dag 1-2
Bekijk hotel

Intu Africa Zebra Lodge

De stijlvolle Zebra Kalahari Lodge ligt in het Intu Africa Private Game Reserve in de Kalahari-woestijn, in de buurt van Hoachanas, op een uur rijden van Mariental. Zowel lounge, restaurants als de kamers zijn sfeervol ingericht, de kamers bovendien groot met gedecoreerd muren, met oude Afrikaanse maskers. In het restaurant worden uitstekende maaltijden geserveerd. Uiteraard na een safari met de e...

Dag 2-3
Bekijk hotel

Gondwana Canyon Lodge

Canyon Lodge, onderdeel van de Gondwana collection, is niet alleen een perfect startpunt om de Fish River Canyon en het Gondwana Canyon Park te ontdekken, het is bijna een attractie op zich: uniek gelegen in deze karakteristieke rode, rotsachtige streek, met geweldig uitzicht op het ruige omgeving. De chalets zijn vrijstaand en gebouwd in een stijl die past bij de streek. De kamers zijn ruim en co...

Dag 3-4
Bekijk hotel

Luderitz Nest Hotel

Het Lüderitz Nest Hotel ligt pal aan zee. Vanuit de ruime kamers en het restaurant heeft u uitzicht op de oceaan. In het restaurant wordt ’s morgens een uitgebreid ontbijt buffet opgediend en ’s avonds kunt u kiezen uit onder meer veel visgerechten. Liefhebbers van oesters en kreeft komen aan hun trekken in de Crayfish Bar & Lounge biedt lokale oesters en kreeft. Faciliteiten...

Dag 4-6
Bekijk hotel

Sossusvlei Lodge

Deze 4-sterren lodge is zowel qua comfort, sfeer als locatie een topper. Er zijn mooie en luxe tentkamers, in het restaurant worden uitstekende maaltijden geserveerd (met goede Zuid-Afrikaanse wijnen) - en de lodge ligt vlakbij de Sesriem gate die de toegang is naar de rode duinen, dé reden voor mensen om deze kant op te rijden. U vind hier naast een zwembad ook een sundwowner terras en bar ...

Dag 6-8
Bekijk hotel

Strand Hotel Swakopmund

Het Strand Hotel in Swakopmund ligt aan de Boulevard en pal tegenover het strand en de oceaan. Het is modern en soms designachtig ingericht, de kamers zijn ruim en mooi. Het is een groter hotel dat niettemin zeer plezierig en aangenaam aandoet. De meeste kamers bieden ziht op de zee. Vajuit het hotel loopt u gemakkelijk het centrum van Swakopmund in of maakt u een wandeling over het strand naar bi...

Dag 8-10
Bekijk hotel

Vingerklip Lodge

Vingerklip Lodge is gevestigd op een 300  ha groot terrein, omringd door hekken bedoeld om de dieren hier te beschermen en te behouden. Dit terrein is weer onderdeel van een 1600 ha groot privé reservaat, een tijdloze vallei met verschillende waterholes waar u met een beetje geluk het in vrijheid levende wild - onder meer woestijnolifant en zwarte neushoorn - kunt spotten.  Hier l...

Dag 10-11
Bekijk hotel

Etosha Village

Etosha Village is en uitstekende accommodatie voor mensen die betaalbaar willen genieten van het wildlife van Etosha in combinatie met verblijf in luxe chalets, een uitstekende service en goede keuken: natuur, luxe en design vallen hier samen.. Het ligt in een eigen privé reservaat net buiten de Anderson Gate, met de eigen safari wagens van Etosha Village bent u echter binnen een paar minuten bin...

Dag 11-12
Bekijk hotel

Onguma Tented Lodge

Onguma Tented Lodge is één van de verblijfsmogelijkheden in Onguma Game Reserve. Het is een klein, intiem kampje met slechts zeven grote en luxe safaritenten, allemaal met een buitendouche: safari chic. Vanaf uw eigen terras heeft u zich op de waterhole, waar dieren regelmatig de dorst komen lessen. De ligging en rust maar zeker ook de materiatelen maken de lodge bijzonder: steen, suede, linnen,...

Dag 12-14
Bekijk hotel

GocheGanas Lodge and Spa

Gochaganas ligt een kleine 30 km van Windhoek. Het biedt een mooie combinatie van wildlife, natuur, wellness en luxe. Gochaganas ligt op een heuveld en biedt daardoor spectaculair uitzicht over het natuurreservaat. Hier leven zo'n 25 verschillende soorten groot wild, waaronder de neushoorn maar ook giraffen, zebra's, luipaarden en cheeta's. Er zijn ochtend en avond game drives. Tussendoor kunt u g...

Dag 14-15
Bekijk hotel

Exclusieve groepsreis magisch Namibië

Bel of mail mij terug