070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
  • 20 dagen
  • Vanaf Amsterdam
  • Incl. huurauto
  • Accommodaties geregeld
  • vanaf € 4750,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Rondreis Namibië: De wonderen van Namibië

Namibië is een immens groot land (ca. 20 x Nederland) en heeft slechts zo’n twee miljoen inwoners. Het is dan ook niet vreemd dat u soms uren kunt rijden zonder iemand tegen te komen. En juist dat is één van de aantrekkingspunten van Namibië. U zult het ervaren tijdens deze rondreis hoogtepunten van Namibië. Beter gezegd: een droomreis door magisch Namibië.

De leegte, de stilte en de pure, onaangetaste natuur brengen een soort oergevoel naar boven. Als je dan ook nog ineens een olifant langs de kant van de weg ziet staan in het kale landschap van Damaraland. weet je dat je tijdens deze rondreis Namibië echt in Afrika bent.

Wonderen van Namibië

De afstanden in Namibië zijn relatief groot en gemiddeld bent u al snel vier uur per dag aan het rijden. Toch laten we u tijdens deze reis laten we u kennis maken met alle bekende natuurwonderen van Namibië. U kunt steeds op tijd op uw volgende bestemming zijn. Voor uw overnachtingen hebben wij bijzondere plekjes geselecteerd die het ‘wow-effect’ nog eens versterken. Deze zijn echter zo uniek en gewild, dat het noodzakelijk is ruim van tevoren uw reisplannen te maken. Dat kan al een jaar voor vertrek. U kunt deze reis ook in omgekeerde volgorde maken.

Het basispakket is inclusief:
– Huurauto (Toyota Double Cap Canopy, 4WD)
– Transfer bij aankomst in Windhoek
– 17 overnachtingen in vier/vijf sterren accommodaties
– 16 x ontbijt, 14 x diner
– Dolphin cruise in Walvisbay, incl oesters en champagne
– Wine & Cheese tasting in Neuras
– Afternoon naturedrive Klein Aus Vista
– Uitgebreid pakket reisinformatie (ontvangt u ter plaatse)
– Dekking via de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
– 24/7 assistentie in geval van nood

De vanaf prijs van de rondreis Hoogtepunten van Namibië is inclusief retourvlucht Amsterdam-Windhoek. Alle gepubliceerde rondreizen kunt u zien als inspiratiebron. AmbianceTravel.nl levert maatwerk, waarbij alle varianten mogelijk zijn: in tegenovergestelde richting, korter, langer, de ene plaats niet en de andere wel. Stuur ons uw wensen en wij doen u een voorstel. .

U kunt deze reis ook boeken met een auto met een Engels sprekende chauffeur of een auto met een gekwalificeerde gids. In het eerste geval bedragen de kosten ca 12.500 en in het tweede ca 14.000 voor twee personen, inclusief tickets en verblijf in de genoemde accommodaties.

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-2 Windhoek Naankuse Wildlife and Sanctuary 1
2 2-4 Waterberg Plateau Waterberg Guest Farm 2
3 4-5 Onguma Game Reserve Onguma Tented Lodge 1
4 5-6 Etosha National Park Okaukuejo Camp 1
5 6-8 Damaraland Camp Kipwe 2
6 8-10 Swakopmund Villa Margherita 2
7 10-12 Namib Naukluft Hoodia Desert Lodge 2
8 12-13 Aus, Aus gebergte Klein Aus Villa Eagle’s Nest 1
9 13-15 Fish River Canyon Fish River Lodge 2
10 15-16 Kalahari Bagatelle Kalahari Game Ranch 1
11 16-17 Windhoek (omgeving) GocheGanas Lodge and Spa 1

Windhoek

Dag 1 – 2
Na een comfortabele KLM-vlucht van ruim tien uur landen we ’s avonds op de luchthaven van Johannesburg. We volgen de borden naar het vertrekpunt van de hotelshuttles en stappen aan boord van de (gratis) shuttlebus, die ons in enkele minuten naar ons hotel bij de luchthaven brengt. Bij de receptie ligt een luxe reismap voor ons klaar met de routebeschrijvingen, allerhande tips en informatie die ons nog goed van pas zal komen tijdens deze reis. We brengen onze bagage naar onze kamer en spoeden ons daarna naar de hotelbar, waar we proosten op het begin van een prachtige reis door Zuid-Afrika en verlangend uitkijken naar wat ons te wachten staat. U slaapt in Aero Guest Lodge op basis van logies/ontbijt. .

1 Naankuse Wildlife and Sanctuary

Waterberg Plateau

Dag 2 – 4
Waterberg Plateau Park – dag 2 t/m 3 We vertrekken in noordelijke richting en rijden grotendeels over geasfalteerde wegen. Een prima manier om te wennen aan het verkeer in Namibië, dat hier links rijdt. Na circa vier uur rijden komen we bij onze accommodatie op een boerderij, die we ’s middags verkennen. De volgende dag rijden we naar het Waterberg Plateau Park. Dit park is bekend vanwege zijn uitzonderlijke schoonheid, wat vooral aan het einde van de middag zichtbaar wordt als de ondergaande zon een rode gloed werpt op de rotsen. Het park kent een grote variatie in flora en fauna. Het diende aanvankelijk als veilige haven en ‘broedplaats’ voor bedreigde diersoorten, zoals neushoorns. Dat is zo succesvol gebleken dat nu andere parken worden aangevuld met dieren uit Waterberg. In dit gebied leven verder veel verschillende soorten antilopen, zoals kudu’s, elanden, sabelantilopen, oryx, steenbokken, klipspringers en de kleine dik-diks. We maken een lange wandeling in het park en genieten van al het moois dat ons wordt voorgeschoteld. U slaapt in Waterberg Guest Farm in een bush bungalow.

2 Waterberg Guest Farm

Onguma Game Reserve

Dag 4 – 5
Via de plaatsen Otavi en Tsumeb rijden we verder naar de rand van het Etosha National Park, een rit van circa 3,5 uur over verharde wegen. Hier ligt het Onguma Game Reserve, een privéreservaat van circa 34.000 hectare met een rijkdom aan dieren en vogels. Bij zonsondergang kunnen we meegaan op een safari in het reservaat in een open terreinwagen, samen met de ranger die ons alles vertelt over de dieren die we onderweg tegenkomen. We zien de dieren op zoek gaan naar hun avondmaal en de zon achter de horizon verdwijnen, terwijl wij aan ons favoriete drankje nippen. Daarna keren we terug naar onze lodge, waar we aanschuiven voor een heerlijk diner en met een schuin oog zicht houden op de drinkplaats, waar dieren graag hun dorst komen lessen. Het ‘Out of Africa’ gevoel bekruipt ons als we daarna onze luxe tent opzoeken en bij de geluiden uit de bush in slaap dommelen. U slaapt in Onguma Tented Lodge.

3 Onguma Tented Lodge

Etosha National Park

Dag 5 – 6

Na een vroeg ontbijt rijden we Etosha in en doorkruisen op ons gemak het park naar Okaukuejo. Hemelsbreed is de afstand slechts 160 kilometer, maar we kunnen er de hele dag over doen. We nemen dan ook allerlei zijweggetjes en staan uitgebreid stil bij de drinkplaatsen die in het park zijn aangelegd. Als je geduld hebt, kunnen uit alle hoeken ineens allerlei dieren tevoorschijn komen om te gaan drinken. Een drinkplaats is dan ook een grote verzamelplaats van allerlei soorten wild en soms wordt de beste plek bij het water ook flink bevochten. In Okaukuejo bevindt zich het hoofdkwartier van Etosha en een restcamp met een verlichte drinkplaats, die doorgaans druk bezocht wordt door dieren. Het is dan ook echt niet vreemd dat gasten middenin de nacht naar de drinkplaats gaan om dieren te spotten. Uren kunnen ze daar doorbrengen, in de hoop getuige te zijn van een bijzondere gebeurtenis en een onvergetelijke foto te kunnen maken.

U slaapt in Okaukuejo Camp in een waterhole chalet.
.

4 Okaukuejo Camp

Damaraland

Dag 7 – 8

We verlaten Etosha via de Andersson Gate en rijden een klein stukje om naar Outjo voor een heerlijk kopje koffie. Daarna gaan we op weg naar een volgende prachtige locatie, in het hart van Damaraland. Dit verlaten gebied geeft een goede indruk van hoe Namibië eruit zag voordat de beschaving intrad. Hier kan zomaar ineens een olifant de weg oversteken, dus we rijden voorzichtig. Bij Twyfelfontein is de grootste verzameling San rotskunst ter wereld te vinden. Eeuwenoude tekeningen zijn met primitieve middelen in de rotsen gegraveerd door San jagers. Voor een klein bedrag wandelen we met een gids naar de gravures en krijgen we uitgebreid uitleg. Niet ver van Twyfelfontein vinden we ook een unieke rotsformatie, die verdacht veel op orgelpijpen lijkt. Van bovenaf hebben we hier goed zicht op. Aan het einde van de middag arriveren we bij onze mooie lodge, die zo goed opgaat in zijn natuurlijke omgeving, dat je ‘m vanuit de verte nauwelijks ziet. We schrijven ons direct in voor een excursie de volgende dag, waarbij een gids ons meeneemt in zijn open terreinwagen en ons nader laat kennismaken met dit indrukwekkende gebied. Maar eerst genieten we van een heerlijk drankje bij zonsondergang, bovenop een rots met prachtig uitzicht over de omgeving. We voelen ons de koning te rijk!

U slaapt in Camp Kipwe.
.

5 Camp Kipwe

Swakopmund

Dag 8 – 10
Vandaag staat een lange en stoffige rit op het programma naar de kustplaats Swakopmund. We passeren onderweg het Brandberg massief met zijn hoogste top Königstein op 2573 meter. Bij Hentiesbaai besluiten we niet direct door te rijden naar Swakopmund, maar af te slaan en eerst een bezoekje te brengen aan Cape Cross. Hier vinden we op de rotsen duizenden zeehonden. Er is hier dan weliswaar geen sprake van ‘frisse zeelucht’, maar dat zijn we alweer snel vergeten als we ’s avonds de prachtige foto’s nog eens bekijken. Swakopmund is na Windhoek de grootste stad van het land, maar in onze ogen heeft het meer weg van een groot dorp. Het centrum is compact en in rechte horizontale en verticale straten ingedeeld, een duidelijk aandenken aan de Duitse koloniale periode. Een andere herinnering vinden we in de vorm van enkele vakwerkhuizen, Konditoreien, Bier Stubes en typische Duitse hotel- en straatnamen, hoewel deze laatste meer en meer gewijzigd worden in ‘verantwoorde’ Namibische namen zonder referentie aan de koloniale tijd. De volgende dag beginnen we met een boottocht op de lagune van Walvis Bay, dat op een half uurtje ten zuiden van Swakopmund is gelegen. We zien zeehonden, dolfijnen, walvissen (alleen in de periode juni tot december) en pelikanen terwijl de oevers worden afgestruind door jakhalzen, op zoek naar een hapje. Ons hapje bestaat uit verse oesters, die we samen met een glas ‘bubbels’ gretig achterover slaan. Rond het middaguur keren we terug naar Swakop, zoals de inwoners hun stad noemen, om wat te shoppen, voordat het tijd is voor de excursie naar Mondesa. Dit township ligt aan de rand van Swakopmund en is gesticht ten tijde van de apartheid, toen Namibië deel uitmaakte van Zuid-Afrika. In Mondesa leefden de grootste bevolkingsgroepen Nama, Damara, Ovambo en Herero gescheiden van elkaar, waarbij de meest ‘luxe’ accommodatie voorbehouden was aan de Herero. We zien dit verschil nog steeds, hoewel de apartheid al jaren geleden is afgeschaft. De gids en de lokale bewoners vertellen boeiende verhalen over hun leven, cultuur en geschiedenis. Na nog een drankje en een proeverij van lokale specialiteiten keren we terug naar ons boetiekhotel voor een heerlijk diner en een goede nachtrust. U slaapt in Villa Margherita.

6 Villa Margherita

Namib Naukluft

Dag 10 – 12
Het Namib Naukluft Park is het grootste natuurpark van Namibië en ligt aan de Atlantische Oceaan. Het park wordt gevormd door de Namibwoestijn, de oudste woestijn ter wereld, waar unieke flora en fauna aangepast zijn aan de barre omstandigheden. Kenmerkend voor het park zijn de hoge zandduinen van Sossusvlei, die met hun abrikoosoranje en roestbruine kleur zo prachtig afsteken tegen een strakblauwe lucht en de opgedroogde witte zoutpan van Deadvlei. De rit vanuit Swakopmund is lang, bijna vijf uur over zandwegen, maar we hebben het er graag voor over. Bij Solitaire maken we een tussenstop, niet alleen om te tanken, maar ook om te genieten van de beroemde appeltaart in Café Van der Lee, uit het boek Solitaire van Ton van der Lee. Ook halen we nog even wat lekkers in de bakkerij van Moose. Nadat we onze prachtige lodge hebben gevonden, besluiten we dat het mooi is geweest voor vandaag en blijven we met een koel glas bij het zwembad nog even relaxen en genieten van het uitzicht. De volgende dag gaan we namelijk heel vroeg uit de veren, om bij zonsopkomst direct het park in te rijden en nog voor de grote hitte zich aandient de duinen te beklimmen. Het is een stevige klim die veel van onze conditie vergt, maar de beloning wacht ons op de top. Wat een geweldig uitzicht! Vlak voordat we het park weer verlaten, brengen we nog een bezoek aan de Sesriem Canyon, een kleine kloof die gevormd wordt door de Tsauchab rivier. Deze rivier staat in de wintermaanden droog en dus kunnen we dan een wandeling maken door de kloof. We besluiten ’s middags een kijkje te nemen bij de wijnboerderij Neuras, die op circa drie kwartier rijden van onze lodge is gelegen. We laten ons volledig informeren over het maken van wijn in dit desolate gebied en proeven na afloop een aantal rode wijnen met bijbehorende kazen. U slaapt in Hoodia Desert Lodge.

7 Hoodia Desert Lodge

Aus, Aus gebergte

Dag 12 – 13
Aan de zuidgrens van het Namib Naukluft Park ligt een gebied dat ook wel pre-Namib wordt genoemd. De voorloper van de Namibwoestijn dus. Hier ligt het Gondwana Sperrgebiet Rand Park, een privénatuurreservaat van 510 km2 aan de voet van het Aus gebergte. Het duurt circa vijf uur om er te komen maar dan worden we getrakteerd op een oerlandschap met grote granieten rotsblokken, droge rivierbeddingen, uitgestrekte zandvlaktes en… wilde paarden. ’s Middags boeken we een excursie en neemt een gids ons mee door het natuurreservaat naar de uitkijkpost waar we mooie foto’s van de paarden kunnen maken. Onze lodge heeft maar 7 chalets en is tussen de rotsen gebouwd. De lodge ligt 7 kilometer van het hoofdgebouw, waar zich de receptie, het restaurant, de bar en het zwembad bevinden. Wij voelen ons nu echt ‘in the middle of nowhere’ en genieten van de stilte. Hier komt een mens echt tot rust. U slaapt in Klein-Aus Vista Eagle’s Nest.

8 Klein Aus Villa Eagle’s Nest

Fish River Canyon

Dag 13 – 15
In het uiterste zuiden van Namibië ligt de Fish River Canyon, na de Amerikaanse Grand Canyon de grootste kloof ter wereld, hoewel dat ook nog wel eens wordt betwist. Het maakt ons niet uit. Deze kloof is miljoenen jaren geleden ontstaan door het verschuiven van tektonische platen in de aardkorst, waardoor er een breuklijn ontstond. De Visrivier vond zijn weg in de ontstane scheuren en sleep de kloof verder uit. De kloof is 160 kilometer lang en 27 kilometer breed. De Visrivier is in de wintermaanden gereduceerd tot een klein modderstroompje, maar kan na goede zomerregens aanzwellen tot een woest stromende rivier. Op de rand van de kloof ligt onze lodge. Geen enkele andere accommodatie biedt zo’n mooi uitzicht. Werkelijk adembenemend. We boeken voor de volgende dag een excursie en gaan met een gids de kloof in. Hij legt ons de geologie uit van dit gebied en neemt ons mee naar een rotspoeltje, waar we de lunch nuttigen en een verkoelde duik in het heldere water kunnen nemen. Wat een bijzondere plek!

9 Fish River Lodge

Kalahari

Dag 15 – 16
Vandaag staat er weer een lange rit op het programma, hoewel grotendeels op verharde wegen. Het eindpunt van vandaag ligt in de Kalahariwoestijn, de enorme woestijn die zich uitstrekt over zeven landen, waaronder Botswana, Namibië en Zuid-Afrika. Deze woestijn is niet zo droog als de Namib en de duinen zijn er niet zo hoog, maar het zand is er net zo rood. De valleien tussen de duinen worden ‘straten’ genoemd. Deze worden bevolkt door vele diersoorten, reptielen en vogels en zijn begroeid met onder andere acacia- en kokerbomen. Iets voorbij Keetmanshoop maken we een korte stop bij het Quiver Tree Forest, waar we een grote verzameling kokerbomen vinden. Onze lodge ligt in het zuidelijk deel van de Kalahari, ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Mariental. In de namiddag maken we een sundower drive om een goede indruk te krijgen van de omgeving en om dieren te spotten. Hier leven onder andere kudu’s, zebra’s, oryx, elanden en wildebeesten (gnoes) en met een beetje geluk laten stokstaartjes zich ook zien. ’s Avonds speuren we de sterrenhemel van het zuidelijk halfrond af door de telescoop van de lodge. We worden er stil van. Alweer. U slaapt in Bagatelle Kalahari Game Ranch in een dune chalet.

10 Bagatelle Kalahari Game Ranch

Windhoek (omgeving)

Dag 16 – 17
De reis nadert zijn einde, maar we hebben nog één stop tegoed. En dat blijkt een verrassend aangename stop te zijn. Op een kleine dertig kilometer ten zuidoosten van Windhoek ligt een privénatuurreservaat van 6.000 hectare groot. Middenin het reservaat ligt de lodge, bovenop een heuvel waardoor je dus verzekerd bent van een geweldig uitzicht. Wij nestelen ons in een ruim en luxe chalet en proberen vanaf ons balkon dieren te spotten. ’s Middags nemen we een kijkje in het prachtige Wellness Centre en laten ons door een masseuse flink onder handen nemen. Zij weet onze stramme spieren weer aardig los te masseren. We voelen ons als herboren als we ’s avonds nog een drankje nemen in de bar en daarna aanschuiven voor ons laatste diner in Namibië. U slaapt in GocheGanas Lodge & Spa in een elegant chalet. Dag 17 – Vertrek uit Windhoek We rijden dwars door Windhoek voor een korte impressie van de stad en een laatste mogelijkheid om nog wat souvenirs te kopen. Daarna rijden we naar de luchthaven waar we de auto inleveren en inchecken voor onze vlucht. We begrijpen inmiddels volkomen waarom zoveel mensen hun hart aan Namibië hebben verpand en nemen met warme gevoelens afscheid.

11 GocheGanas Lodge and Spa

Naankuse Wildlife and Sanctuary

In het prachtige Bush veldt, biedt de lodge een prachtig uitzicht over een rivier, die voorzichtig in een natuurlijke canyon stroomt. Er zijn hier zes luxe chalets en acht villa's - allemaal anders ingericht en een rustig en intiem restaurant met een prachtig uitzicht, waar voortreffelijke maaltijden worden geserveerd en goede wijnen geschonken.
Na'ankuse Lodge is op ecologisch veran...

Dag 1-2
Bekijk hotel

Waterberg Guest Farm

De Waterberg Guest Farm ligt aan de voet van de prachtige Waterberg Plateau Park.  Waterberg Guest Farm is een nog actieve boerderij, waar gasten alle comfort vinden: mooie kamers, zwembad, restaurant waar lokale gerechten worden geserveerd en op verzoek worden massagebehandelingen geregeld. Maar u bent hier in de eerste plaats om bezoek te brengen aan het park, waar onder meer veel neushoorn...

Dag 2-4
Bekijk hotel

Onguma Tented Lodge

Onguma Tented Lodge is één van de verblijfsmogelijkheden in Onguma Game Reserve. Het is een klein, intiem kampje met slechts zeven grote en luxe safaritenten, allemaal met een buitendouche: safari chic. Vanaf uw eigen terras heeft u zich op de waterhole, waar dieren regelmatig de dorst komen lessen. De ligging en rust maar zeker ook de materiatelen maken de lodge bijzonder: steen, su...

Dag 4-5
Bekijk hotel

Okaukuejo Camp

Okaukuejo Camp  is het oudste toeristenkamp in Etosha. Hier is ook het Etosha Ecological Institute gevestigd. Het bevindt zich aan het westelijke uiteinde van de Etosha Pan op zo’n 17 km van de Andersons Gate. Er zijn diverse soorten accommodaties beschikbaar. De meest populaire accommodaties zijn Waterhole Chalets. Deze kijken uit over het verlichte drinkplaats waar ’s morgens en...

Dag 5-6
Bekijk hotel

Camp Kipwe

Camp Kipwe is een grote verrassing: gebouwd in en tegen de rode rotsen van Damaraland treft u hier een sfeer die gekarakteriseerd wordt door zowel intimiteit als ruimte: u heeft geweldig uitzicht over de Aba Huab vallei, zowel vanaf de kamers als het restaurant of het gemeenschappelijke terras; maar de kleinschaligheid van de accommodatie geeft u het gevoel dat u hier slechts bent met enkele ander...

Dag 6-8
Bekijk hotel

Villa Margherita

Villa Margherita is een sfeervol boutique hotel, onder gebracht in een koloniale villa, die zich bevindt in het hart van Swakupmund. Er zijn slechts acht, allemaal anders ingerichte kamers, die alle comfort bieden. De meeste hebben een eigen lounge. Er wordt een uitgebreid ontbijt geserveerd en de bistro is de hele dag open. Vilkla Margherita is een uitstekende uitvalsbasis om Swakopmund en omgevi...

Dag 8-10
Bekijk hotel

Hoodia Desert Lodge

Hoodia Desert Lodge is omgeving door majestueuze bergen en ligt aan de oever van de Tsauchab River. Hier vandaan is het de volgende morgen maar een klein stukje rijden om vanaf de wereldberoemde duinen van de Sossusvallei te laten genieten van de zonsopgang. Er zijn hier slechts elf luxe tented chalets, met veel afstand van elkaar en dus veel privacy.

Faciliteiten
Restaurant met...

Dag 10-12
Bekijk hotel

Klein Aus Villa Eagle’s Nest

U wilde rust en ruimte? U wilt stilte en het gevoel ver van de gewone wereld en misschien ook wel het gewone, dagelijks leven te zijn? Dan is dit de plek voor u. De villa's van Klein Aus Vista liggen ca 7 km van het hoofdgebouw, waar zich ook het zwembad en het restaurant bevinden. Als u hier zit en uitkijkt over het bijzondere landschap, misschien adelaar hoog in de lucht ziet zweven, weinig ...

Dag 12-13
Bekijk hotel

Fish River Lodge

Is dit de accommodatie op de meest bijzondere plek uit ons hele programma? Het zou zomaar kunnen. U verblijft in een luxe chalet die op niet meer dan 8 meter van de rand van de indrukwekkende Fish River Canyon ligt. U wilde uitzicht. U krijgt uitzicht. De chalets zijn zo gebouwd dat up allerlei mogelijke manieren kunt genieten van de indrukwekkende schoonheid van de canyon en de indrukwekkende luc...

Dag 13-15
Bekijk hotel

Bagatelle Kalahari Game Ranch

Bagatelle - Frans voor klein, niet-belangrijk - kan met gevoel voor relativering haar naam eer aan doen. Maar is het niet juist goed om van de kleine, minder belangrijke dingen gelukkig te worden? Dat moet hier lukken. De rand ligt aan de rand van de zuidelijke Kalahari, een savanne-achtig gebied met rode zandduinen en bomen. U vind hier luxe en service gericht op creëren van onvergetelijke h...

Dag 15-16
Bekijk hotel

GocheGanas Lodge and Spa

Gochaganas ligt een kleine 30 km van Windhoek. Het biedt een mooie combinatie van wildlife, natuur, wellness en luxe. Gochaganas ligt op een heuveld en biedt daardoor spectaculair uitzicht over het natuurreservaat. Hier leven zo'n 25 verschillende soorten groot wild, waaronder de neushoorn maar ook giraffen, zebra's, luipaarden en cheeta's. Er zijn ochtend en avond game drives. Tussend...

Dag 16-17
Bekijk hotel

Rondreis Namibië: De wonderen van Namibië

Bel of mail mij terug