070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Rondreis Malawi hoogtepunten

Langer of korter, met of zonder een verenging in Zambia. Ook naar het noorden of langer bij Lake Malawi. Stel een rondreis hoogtepunten van Malawi samen met de hier ondergenoemde bouwstenen. Bekijk ook onze ‘ontdekkingsreis’ Kleurrijk Malawi. als inspiratiebron. 

Basis is een reis die start vanaf de hoofdstad Lilongwe (2 nachten) waar op de tussenliggende dag onder meer de markt in het oude stadscentrum wordt bezocht. Als u hier bent geweest weet u direct wat ze in Malawi met ‘markt’ bedoelen. U zult er nog veel tegenkomen, doorgaans onderweg en langs de weg. Ook kunt u het Wildlife Sanctuary bezoeken, waar gewond wild wordt opgevangen en zo mogelijk later weer uitgezet in één van de wildparken.

Lake Malawi

Na Lilongwe gaat u door in de richting van Lake Malawi. De route er naar toe – zoals alle routes de komende dagen – is kleurrijk en fascinerend, zowel qua landschap als couleur locale. Onderweg zijn is in Malawi zeker zo belangrijk als het bereiken van de bestemming.
Bij Lake Malawi verblijft u twee nachten, desgewenst zeer luxe in Blue Zebra – u wordt er met de boot naar toe gebracht – of in een andere accommodatie, natuurlijk met ‘ambiance’ en direct aan het strand. U kunt snorkelen, kayakken, sunset cruises maken (Malawi Gin & Tonic – bied er maar eens weerstand aan), of gewoon luieren.

Liwonde National Park

Daarna gaat de reis door naar Liwonde National Park (2 nachten). Het laatste stuk is een circa zestien kilometer lange verharde zandweg langs een sliert van evenzovele dorpen, allemaal met hun eigen waterput, waar het steevast een drukte van belang is. U parkeert bij de rivier, wordt met de boot overgebracht naar de overkant voor een verblijf in Mvuu Lodge (luxe) of Mvuu Camp (ook zeer aantrekkelijk en fraai gelegen). Het is tijd voor nijlpaarden, olifanten en krokodillen en met een beetje geluk ook voor buffels, luipaarden en zeer veel antilopen soorten. Hier (nog) geen leeuwen. Nog nooit zagen wij zoveel nijlpaarden niet alleen in maar ook overdag op de oever.

thee plukkers in de theeplantage in Thyolo

Theeplantages in Thyolo

Van Liwonde gaat het – eventueel met een tussenstop in Zomba – naar de streek van de koffie en thee plantages. Uitgestrekte gebieden ten zuiden van de grote stad Blantyre en tegen de achtergrond van Mount Muranje. Naar keuze verblijft u twee of drie nachten in Huntingdon House, de voormalige woning van de van oorsprong Schotse stichters van Satemwa. Nu is het een zeer karakteristiek hotel met vijf kamers. Geen zwembad, wel veel sfeer en een tour over de plantage, waar zo’n 2000 mensen werken. Wilt u hiervandaan ook Mount Muranje bezoeken? Doe dan geen twee maar drie nachten. Huntingdon House is het waard.

Big Five in Majete Wildlife Reserve

Het kán weer tijd zijn voor een wildpark, Majete Wildlife Reserve (2 nachten), het enige gebied in Malawi waar de Big Five leeft. We hebben hier twee lodges in de aanbieding: het luxe Robin Pope Mkumukadzi of het iets minder luxe maar toch ook zeer aangename Thawale Lodge. Er zijn ruime safaritenten met eigen privé (buiten)badkamer. Vanaf het terras heeft u subliem uitzicht op het park.

Verlengen met Zambia

U kunt Majete ook overslaan, als u aan het einde van de reis wilt afsluiten met een 3-daagse verlenging Luangwe National Park in Zambia. Qua wildlife onovertroffen. Vanuit Majete (of vanuit Huntingdon House) gaat u weer naar het noorden, eventueel met een korte en goedkope binnenlandse vlucht, of rechtstreeks vanaf Blantyre terug naar Nederland/België. Afhankelijk van het tijdstip van vertrek van de terugvlucht verblijft hier nog een nacht in Blantyre – of u verlengt met een paar dagen Zambia.

Langere of kortere rondreis

AmbianceTravel kan deze rondreis hoogtepunten van Malawi op diverse manier aanpassen. Bijvoorbeeld door ook het noorden erbij te betrekken: tot en met Nijika National Park. Overigens is ook een ingekort basisprogramma mogelijk. In dat geval komt u aan in Blantyre, doet de theeplantages, gaat naar Liwonde, dan door naar Lake Malawi (bijvoorbeeld Pumelani, voor degenen zich graag even laten verwennen), om vervolgens door te rijden naar Lilongwe en met Zambia af te sluiten. Interesse in een verkenning The Warm Heart of Africa? Neem contact op en we overleggen graag over een voorstel op maat.
Kijk hier voor meer praktische informatie over Malawi.

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug