070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Een blik op de kaart van Schotland

Schotland is onderdeel van het Verenigd Koninkrijk, samen met Engeland, Wales en Noord-Ierland. Op de kaart Schotland kunt u zien dat Schotland in het noorden ligt, Engeland in het zuiden, Wales in het Westen en Noord-Ierland in het noordoostelijke deel van Ierland.

Deze kaart van Schotland laat de onderlinge verhouding van de belangrijkste steden en de natuurgebieden zien. Wanneer u meer wilt weten over deze steden, natuurgebieden en andere bezienswaardigheden, kunt u het beste een kijkje nemen bij bezienswaardigheden Schotland.

Schotland heeft een oppervlakte van ca. 78.772 km² en is daarmee bijna 2x zo groot als Nederland. Wanneer u de kaart Schotland bekijkt ziet u meteen dat Schotland veel bergachtig gebied kent. De belangrijkste steden die u kunt bezoeken tijdens uw verblijf in Schotland zijn; Edinburgh, Aberdeen, Inverness, Glasgow en Stirling. Wanneer u bij AmbianceTravel een rondreis Schotland boekt zult u deze steden ook gaan bezoeken.

Naast deze steden kent Schotland ook een twee mooie nationale natuurgebieden; Cairngorms National Park en Loch Lomond & The Trossachs National Park. Cairngorms National Park bevindt zich in het noordwesten van Schotland. Het bestaat sinds september 2003 en is het grootste nationale park van Groot-Brittannië. Loch Lomond & The Trossachs National Park bevindt zich daarentegen meer in het zuidwesten van Schotland. Dit park is opgedeeld in vier verschillende gebieden; Loch Lomond, The Trossachs, Argyll Forest en Breadelbane. Beide parken zijn uitermate geschikt voor mooie wandel- en fietstochten.

Wie het prachtige natuurlijke landschap van Schotland wil ontdekken, kan het beste een rondreis maken. AmbianceTravel biedt verscheidene rondreizen Schotland aan, maar wie een fascinatie heeft voor de Schotse natuur kan het beste de rondreis Magische kastelen & Botanische tuinen maken.

Echter heeft Schotland u meer te bieden dan alleen maar prachtige landschappen. Wanneer u graag golft of een glaasje whisky drinkt kunt u uw hart ophalen met de rondreis Echt genieten van golfen in de Schotse natuur of de rondreis Ontdek de Schotse whisky.

Bel of mail mij terug