070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Rondreis Andalusië in de winter

Wij krijgen vaak de vraag of je ook een rondreis Andalusië kunt maken in de winter. Globaal de maanden november tot en met februari. Dat hangt ervan af wat u wilt gaan doen. Hieronder vindt u een aantal antwoorden op veelgestelde vragen:

Hoe is het weer in de winter maanden in Andalusie?

Het weer in Andalusie is in het algemeen aangenaam met dagtemperaturen van 18 – 25 graden met uitschieters omhoog en omlaag. Dat betekent dat u overdag met korte mouwen kunt lopen en regelmatig buiten kunt lunchen. Maar ’s avonds wordt het natuurlijk eerder donker en wordt het gauw vochtig dus dan zult u niet buiten kunnen dineren of alleen bij straalkachels.

Zijn er wel mensen in de winter, is het niet heel verlaten?

Neen, het is niet verlaten in Andalusië in de winter omdat in de bekende steden gewoon geleefd en gewoond wordt door de eigen bevolking. Dus de steden Granada, Cordoba, Sevilla en Jerez leven ’s zomers en ’s winters. Sevilla is bovendien een grote universiteitsstad dus dat geeft nog eens een extra impuls aan de horeca.

Kun je in Andalusie naar het strand in de winter?

In het algemeen is het te koud om in de winterperiode naar het strand te gaan. Uit de wind en in de zon zullen er best wel plekjes zijn waar het goed toeven is maar het is te koud om in een strandstoel te vertoeven in badkleding (uitzonderingen daargelaten natuurlijk).

Zijn de toeristische attracties in Andalusie geopend in de winter?

De meeste toeristische attracties van Andalusië zijn gewoon geopend in de winter en het is er zelfs prettiger toeven dan in de zomer. Doordat het minder heet is en bovendien minder druk, kunt u meer uit uw dag halen. Wel zijn attracties zoals het Alhambra in Granada eerder gesloten dan in de zomer.

Zijn alle hotels, restaurants en winkels geopend in Andalusie?

Jazeker, vrijwel alle hotels in Andalusië zijn geopend in de winter, hooguit is een enkel hotel dat zich enkel richt op strandtoerisme gesloten maar de meeste hotels die we gebruiken in onze rondreizen, zijn gewoon het hele jaar open. Ook restaurants, bars en winkels blijven open.

Is een rondreis Andalusie goedkoper in de winter?

Ja, dat kan flink schelen. Ten eerste zijn de vluchten en huurauto’s goedkoper maar de meeste hotels hebben ook lagere prijzen in deze periode. Dat voordeel kan wel oplopen tot 35% goedkoper als u besluit Andalusië in de winter te bezoeken in plaats van de zomer of het voorjaar. Verder loopt de natuur alweer eerder uit waardoor u in februari/maart alweer volop kunt genieten van het voorjaar. U ruikt de sinaasappelbloesem, het voorjaar kondigt zich aan!

Onze rondreizen zijn ook geschikt om in de winter te maken. De rondreis Klassiek Andalusie biedt de mogelijkheid om alle hoogtepunten van dit gebied in het zuiden van Spanje in 1 week te bezoeken. Heeft u meer tijd bekijk onze rondreis: Grand Tour Andalusië die u in 3 weken alles van deze schitterende regio laat zien. Of bekijk een van onze andere rondreizen door Spanje en laat u inspireren.

Wilt u meer weten of een rondreis op maat laten samenstellen? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug