070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
  • 9 dagen
  • Accommodaties geregeld
  • vanaf € 3050,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Exclusieve groepsreis Tuinroute, Karoo en Addo Zuid-Afrika

U wilt wel Zuid-Afrika bezoeken maar liever niet zelf rijden maar ook niet in een grote groep reizen? Dan bieden wij u diverse mogelijkheden via onze partner in Zuid-Afrika. Wij reserveren plaatsen voor u in een groep van max 14 personen op een 11 daagse reis (9 nachten met de groep), waarbij u de Tuinroute, de prachtige Kleine Karoo en Addo Elephant Park bezoekt. U verblijft in uitstekende 4- en 5-sterren hotels. Op diverse plekken blijft u twee nachten, zodat deze reis ook de nodig rustmomenten in zich heeft. Uiteraard wordt u ook dan in de gelegenheid gesteld om de omgeving te ontdekken en natuurgebieden en wildparken zoals Addo Elephant Park, Valley of Desolation, Tsitsikamma Forest en Featherbed Nature Reserve te bezoeken. Een safari in Addo is onderdeel van het pakket.
Er zijn gedurende het jaar meer dan 30 vertrekdata.

Deze 11-daagse reis is inclusief:
– Tickets Amsterdam – Kaapstad
– Negen dagen, acht nachten in de genoemde accommodaties (of vergelijkbaar)
– Een eerste, extra nacht in Kaapstad
– Vervoer in een luxe sedan (bij 2 pers) of luxe minibus (bij meer personen)
– 10 keer ontbijt, 1 x lunch en 2 x diner
– Entree’s bij Cango Caves, Camdeboo National Park, Addo Elephant Park, Garden Route National Park, Agulhas Lighthouse Museum
– Excursies: bezoek aan struisvogelboerderij, Valley of Desolation tour, hele dag safari in open safari wagen in Addo, Sunset Knysna Oyster cruise op Featherbed Nature Reserve.

Deze reis kunnen wij op individuele basis gemakkelijk voor u uitbreiden, Bijvoorbeeld met enkele dagen Kaapstad en de wijnlanden, maar ook met (de omgeving van) Krugerpark. In Kaapstad kunnen we onder meer bezoek aan Robben eiland of een ‘Story telling tour’ voor u organiseren. Vanuit Franschhoek in de wijnlanden is de Wine tram een comfortabele en leuke manier om de mooiste wijngaarden te bezoeken – en de wijnen te proeven. Ook dan heeft u geen eigen auto nodig.
In de omgeving van Krugerpark bieden we vanuit een vaste plek privé safari’s in het park aan en een tour naar de Panoramaroute:  bekijk het Kruger onderdeel in deze reis. U verblijft liever in een private game reserve? Bel of mail ons.

U wilt meer weten over Zuid-Afrika? Bezoek onze blog pagina, met tientallen artikelen over plaatsen, streken en parken.

Bekijk ook ons volledige overzicht met rondreizen Zuid-Afrika.

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-3 Van Kaapstad naar de Karoo Queens Hotel 2
2 3-4 Graaff-Reinet Drostdy Hotel – Graaff 1
3 4-6 Addo Elephant Park Zuurberg Mountain Village 2
4 6-8 Knysna en de Tuinroute Rex hotel 2
5 8-9 Hermanus, walvissen Arabella Hotel & Spa 1

Van Kaapstad naar de Karoo

Dag 2 – 4

U wordt vandaag opgehaald bij uw hotel in Kaapstad. De reis gaat door de prachtige Kleine Karoo, Het is zo’n 420 km naar Oudtshoorn, de hoofdtad van de Kleine Karoo en tevens struisvogelstadje. We volgen de langste wijnroute van Zuid-Afrika, Route 62, door de Kleine Karoo. Dit dunbevolkte gebied ligt tussen de droge Karoowoestijn en de groene kuststrook in. Onderweg rijden we door het lieflijke Montagu en passeren het centrum van de portindustrie, Calitzdorp. Het gebied is afwisselend vlak en glooiend, ruig en dan weer groen, met voortdurend donkere bergmassieven op de achtergrond, die soms ook doorkruist moeten worden. Ooit was dit de hoofdweg van Kaapstad naar Port Elizabeth. Nu een rustige maar prachtige route langs slaperige plaatsjes. Naar mate Oudtshoorn dichterbij komt zie je meer struisvogels in het droge landschap langs de weg. Onderweg stoppen we voor een lunch (eigen rekening), een wijnproeverij (eigen rekening). Achter in de middag arriveren we bij het karakteristieke hotel in Oudtshoorn. Diner – voor eigen kosten – in hotel of een van de leuke restaurant (Jemima’s) in de buurt.

De volgende dag blijven we in de omgeving van Oudsthoorn. Na het ontbijt bezoeken we de beroemde de Cango druipsteengrotten. Deze zijn de belangrijkste in Afrika en men rekent ze zelfs tot de meest spectaculaire van de wereld. De grotten werden in 1780 ontdekt en in 1991 voor het publiek opengesteld. Tachtig grotten zijn er te bezoeken, die een gezamenlijke lengte hebben van 3 km. (entree inclusief). Aansluitend bezoeken we – als de tijd het toelaat – een lokale school en vervolgens een Struisvogelboerderij, waar we een rondleiding krijgen (inclusief). De lunch op de boerderij is voor eigen rekening. Na terugkomst in het hotel is er nog vrije tijd.

U verblijft in Queens Hotel.

1 Queens Hotel

Graaff-Reinet

Dag 3

We rijden vandaag verder de Karoo in, naar het mooie en historische plaatsjes Graaff-Reinet (320 km). In 1786 werd Graaff-Reinet als vierde stad van Zuid-Afrika gesticht. Het plaatsje is vernoemd naar gouverneur Van der Graaff en zijn vrouw Reinet en was het vierde district in de Kaapkolonie dat een drost kreeg toegewezen. Graaff-Reinet ligt in een bocht van de Sondagsrivier, aan de voet van de Sneeuberg en ontwikkelde zich tot een bloeiende oase in de droge Karoo. Het stadje ligt middenin het Camdeboo natuurreservaat, in de Vallei der Verlatenheid (Valley of Desolation. Het meest opvallend in Graaff-Reinet zijn de goed bewaarde of gerestaureerde gebouwen in Kaap-Hollandse en Karoo bouwstijl. Meer dan 200 ervan zijn inmiddels uitgeroepen tot nationaal monument. Graaff-Reinet heeft maar liefst vijf musea die aan haar geschiedenis zijn gewijd, waarvan het Reinethuis het bekendst is. Het huis is één van de stijlvolste voorbeelden van Kaap-Hollandse architectuur en werd in 1812 gebouwd als pastorie. Het museum huisvest veel fraaie meubels uit de 18de en 19de eeuw. De lunch onderweg is voor eigen rekening maar de Valley of Desolation tour, die in de middag op het programma staat, is inclusief. Diner in het hotel of in het stadje voor eigen rekening.

U verblijft in Drostdy hotel .

2 Drostdy Hotel – Graaff

Addo Elephant Park

Dag 5 – 7

’s Morgens maken we eerst een stadswandeling door Graaff-Reinet voor we koers zetten richting Addo Elephant Park (240 km). De (Kleine) Karoo blijft maar mooi. In de buurt van Addo zien we uitgestrekte sinaasappelboerderijen. We stoppen onderweg voor lunch (eigen rekening). We hebben ’s middags nog tijd om te relaxen bij het hotel, waar we ook het diner gebruiken (inclusief).

Dag 6 staat volledig in het teken van Addo Elephant Park. Het Addo Elephant National herbergt een grote kudde van ca 900 beschermde olifanten, die eens over de velden van de Oostkaap liepen. Het is een prachtig park met een schitterende flora en afwisselende fauna. De olifanten overleven door de aanwezigheid van de spekboom (Portulacaria Afra). Dit is een plant die wel drie meter hoog wordt en dient als delicatesse voor olifanten. De eerste kolonisten die in het Addo gebied kwamen wonen, slachtten meteen een groot deel van de olifantenkuddes af omdat de dieren vaak hun velden en plantages verwoestten. Het aantal dieren bleef in de loop der jaren afnemen, tot er nog maar een tiental olifanten over was. Ter bescherming van deze kleine groep werd het Addo Elephant Park in 1931 opgericht. Deze dieren stonden bekend als zeer agressief en om ze wat rustiger te maken werden ze gevoerd met vrachtwagens vol verrotte sinaasappels. Dit experiment bleek succesvol en de kudde begon zich uit te breiden. Het voeren met sinaasappels werd stopgezet, maar tot de dag van vandaag zijn de olifanten nog dol op deze vruchten. Het is dan ook verbonden ze mee naar binnen te nemen. Overigens leven hier niet alleen olifanten maar talloze andere dieren evenals de andere leden van de Big Five. Met een beetje geluk komen we die dus ook tegen tijdens de volle dag safari (inclusief). We gebruiken de lunch in het park (inclusief). ’s Avonds dineren we weer in het hotel (inclusief).

U verblijft in Zuurberg Mountain Village

3 Zuurberg Mountain Village

Knysna en de Tuinroute

Dag 7 – 9

Knysna is onze volgende stop tijdens deze tour. Dit is het hart van de tuinroute. Onderweg vanuit Addo rijden we eerst langs de kust en doorkruisen we vervolgens Tsitsikamma National Park. We bezoeken de spectaculaire hangbrug boven de monding van Storms River (inclusief) en gebruiken de lunch in Tsitsikamma Forest (eigen rekening). Uiteindelijk rijden we, langs onder meer de badplaats Plettenberg Bay en het township bij Knysna, naar ons hotel in het centrum van dit plaatsje.

De volgende dag blijven we in Knysna. U heeft vrije tijd en kunt shoppen, wandelen en gaan lunchen. ’s Middags is er de mogelijkheid om een Featherbed Nature Reserve experience te boeken (eigen rekeninng). Aan het einde van de dag maken we gezamenlijk een Sunset cruise, met oesters en een glaasje Vonkelwijn (inclusief). Het diner is in het hotel of desgewenst een restaurant in de buurt (eigen rekening).

U verblijft in Rex hotel

4 Rex hotel

Hermanus, walvissen

Dag 9 – 10

Er staan ons nog twee nachten en één overnachting, onderdeel van het programma, te wachten. Vanaf Knysna rijden we naar Hermanus (ruim 500 km), via Agulhas, het zuidelijkste puntje van Zuid-Afrika waar twee oceanen samen komen. We bezoeken hier het Lighthouse Museum (inclusief), voor we doorrijden naar het groene en vriendelijke plaatsje Swellendam, waar we stoppen voor de lunch (eigen rekening). Aan het einde van de dag komen we aan bij het luxe 5-sterren Arabella Resort & Spa. U kunt naar keuze dineren in het hotel of in Hermanus.

Als het walvissentijd is – najaar – gaan we de volgende morgens eerst naar het Cliff Path van Hermanus waar vandaan je doorgaans uitstekend zicht op de daar barende walvissen hebt. Vervolgens rijden we naar de wijnlanden van Franschhoek en Stellenbosch. In Franschhoek gebruiken we de lunch en genieten van de groene wijngaarden, met daarin de witte Kaapse boerderijen en de donkere bergen op de achtergrond. Aan het einde van de dag wordt u afgezet in Kaapstad. U kunt ’s avonds laat terug vliegen in Nederland of u verheugen op het vervolg van uw reis – maar dan individueel.

Toch liever zelf rijden? Of liever niet rijden maar ook niet rondreizen in een groepje? Dat kan ook. Bekijk dan onze overzichtspagina met individuele rondreizen Zuid-Afrika.

5 Arabella Hotel & Spa

Queens Hotel

The Queen's Hotel is een en al koloniale elegantie in het hart van Oudtshoorn, op loopafstand van restaurants. Deze Grande Dame van de Zuid-Afrikaanse hotellerie werd in 1880 voltooid en is recent volledig gerestaureerd. Het is nu een comfortabele  en luxueuze (4 sterren) accommodatie, de service heeft nog het niveau van een vervlogen tijdperk en staat op een hoog niveau. VCanuit het hote...

Dag 1-3
Bekijk hotel

Drostdy Hotel – Graaff

Centraal in het schilderachtige dorpje Graaff-Reinet met 220 monumenten, vlakbij het Cambedoo park ligt dit authentieke hotel waar modern,wildlife en traditie prachtig worden gecombineerd. Het stadje uit 1786 staat bekend om haar Nederlandse, Victoriaanse en Karoo architectuur. Het hotel is ondergebracht in een Victoriaans gebouw, de inrichting is warm, smaakvol en klassiek.

Facilitei...

Dag 3-4
Bekijk hotel

Zuurberg Mountain Village

Zuurberg Mountain Village is een ruim honderd jaar hotel, stijlvol en klassiek ingericht met warme kleuren. Het grenst aan Addo Elephant Park. Eigen rangers van het hotel nemen u mee op safari. Na een verwoestende brand in 2008 is het hoofdgebouw volledig geronoveerd en naar een uitstekend 34-sterren niveau gebracht. U slaapt in nieuw gebouwde cottages inOost-Kaapse Edwardiaanse stijl, met eigen t...

Dag 4-6
Bekijk hotel

Rex hotel

Het Rex Hotel is een elegante accommodatie in het centrum van Knysna, in het hart van de Tuinroute en bekend vanwege de lagune. Gasten treffen er een uitstekende service en comfort. Het restaurant serveert goede maaltijden maar u vindt ook een keur aan restaurants op loopafstand of in de nabije omgeving. Vanuit Knysna kunt u de Tuinroute verkennen maar ook game drives maken in private game reserve...

Dag 6-8
Bekijk hotel

Arabella Hotel & Spa

Dit fraaie 5-sterren resort hotel ligt in het hart van de Kogelberg regio, dichtbij Hermanus, vermoedelijk de bekendste plaats ter wereld voor het zien van walvissen (in het najaar, van juli tot en met november). Het hotel biedt een uitgekiende combinatie van luxe en comfort. Het heeft een van de mooiste golfbanen van de westkaap, uitstekende wellness facilieiten, diverse zwembaden en – vanz...

Dag 8-9
Bekijk hotel

Exclusieve groepsreis Tuinroute, Karoo en Addo Zuid-Afrika

Bel of mail mij terug