070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
  • 14 dagen
  • Vanaf Amsterdam
  • Incl. huurauto
  • Accommodaties geregeld
  • vanaf € 2499,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Backstage rondreis Thailand

Tijdens deze 14-daagse rondreis Authentiek Thailand maakt u ook kennis met onbekende delen van dit fascinerende land en u komt in plaatsen en dorpen waar u maar weinig andere toeristen zult zien.  In het programma bevindt zich een aantal unieke boot-, fiets- en treintochten. Zo kunt u volop genieten van de verrassende natuur, de Thaise cultuur en niet in de laatste plaats het dagelijkse leven van de Thaise bevolking. Uiteraard zijn ook enkele bekende highlights in het programma opgenomen. Zoals bijvoorbeeld Chiang Mai, een van de kleurrijkste steden van Thailand vooral bekend om haar kunst, wat hier voornamelijk met de hand wordt gemaakt.

Overnachtingen op bijzondere plekken

Ook is er veel aandacht besteed aan speciale locaties om te overnachten. De gehele reis staat dan ook garant voor een bijzondere ervaring. Deze reis is met name geschikt voor mensen die er voor kiezen om af te willen wijken van de gebaande paden en kennis willen maken met het oorspronkelijke en authentieke Thailand.

Inbegrepen in deze rondreis authentiek Thailand:
* Overnachting in de genoemde hotels
* Alle ontbijten, 11 keer lunch en 4 keer diner (waarvan 1 keer een barbecue inclusief alle dranken)
* Genoemde transfers en excursies
* Diverse boottickets en de treinreis van Chiang Mai naar Bangkok (of vliegen tegen toeslag)
* Privébegeleiding door een Engelstalige reisleider

Genoemde prijzen zijn op basis ban een deelname van minimaal 4 personen. De prijs voor 2 of 3 personen is circa € 300,- per persoon hoger.

Bekijk ook eens onze andere rondreizen door Azië, Indonesië en Vietnam.

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-4 Bangkok Shanghai Mansion 3
2 4-6 Kanchanaburi Hintok Camp Resort 2
3 6-8 Ayuthaya Iudia on the River 2
4 8-9 Khon Kaen The Wishing Tree 1
5 9-11 Loei Sirila Farm Tent Resort 2
6 11-12 Sukhothai The Heritage Sukothai Resort 1
7 12-14 Chiang Mai Tamarind Village 2

Bangkok

Na aankomst in Bangkok wordt u opgehaald van de luchthaven en naar uw hotel, het Shanghai Mansion, gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Op de tweede dag staat een bezoek aan China Town op het programma. Dit is niet alleen de grootste China town ter wereld maar ook de meest authentieke. We bewonderen het handwerk van de ambachtslieden en bezoeken de foodmarket. ‘s Middags gaat u onder meer naar het Grand Palace met de Wat Phra Keo tempel waar de beroemde smaragden boeddha zich bevindt. Dit paleis was van 1782 tot 1946 de officiële residentie van het koningshuis en is de meest belangrijke bezienswaardigheid van Thailand.

Op de derde dag gaat u naar de Chorekee Market en vandaar met de boot naar Klong Suan Market, waar vooral locals komen. Het is vooral een ontdekkingsreis naar het Bangkok van vroeger, toen meer dan 70 procent van de bevolking aan het water woonde en werkte. U vaart over één van de bijzondere klongs en ziet oude traditionele huizen van meer dan 100 jaar oud die dateren uit de tijd van Rama V (1853 – 1910) die als grondlegger van het moderne Thailand wordt gezien. Het is niet alleen een reis terug in de tijd maar ook een kennismaking met de rustige en relaxte manier van leven van de Thai buiten de hectiek van de stad.

1 Shanghai Mansion

Kanchanaburi

Op de vierde dag nemen we een boemeltreintje naar Mahachai, langs dorpen, rijstvelden en zoutvlaktes. Vanuit Mahachai, de grootste visafslag van Thailand, nemen we de boot en daarna opnieuw een trein. Maar nu één die door dorpen, soms tegen het verkeer in en dwars over markten rijdt. Deze treinreis is voor onze begrippen ondenkbaar en zelfs volslagen idioot maar het gaat ‘altijd’ goed. Na een uurtje arriveert u bij de Mae Khlong markt, hier loopt de spoorlijn dwars door de lokale markt. De spoorbaan is dan ook dicht gebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan wordt de rails spoorslags vrijgemaakt en kan de ‘Thaise intercity’ probleemloos passeren. Een geweldig schouwspel! Na de lunch staat de meest bijzondere boottocht van Thailand op het programma, met longtailboot naar Ampawa, door smalle klongs en langs prachtige mangrovebomen. U vaart verder naar de River Kwai waar u twee nachten zult verblijven in het Hin Tok Resort.

Na het ontbijt vaart u over de River Kwai en bezoekt u de Sai Yok Yai watervallen. Na aankomst heeft u tijd om te zwemmen en te relaxen. De lunch is inclusief en u heeft volop de tijd om te genieten van de prachtige natuur. In de middag vaart u weer terug naar Hin Tok voor diner en overnachting.

2 Hintok Camp Resort

Ayuthaya

In de ochtend bezoekt u de Hell Fire Pass en de beroemde River Kwai. Aldaar maken we een korte treinrit met de zogeheten “Death Railway Train”. Vooral het stuk over het bamboeviaduct zal u nog lang bijblijven. Na de River Kwai reizen we naar Ayuthaya. Dit is een oude hoofdstad en koningsstad van Thailand. Vroeger een van de rijkste en machtigste steden van Zuid-Oost Azië en dat is te zien aan alle tempels en paleizen die deze stad rijk is. Ayuthaya was ook een handelsstad en de eerste Europeanen hier waren de Portugezen, gevolgd door de eigen VOC die hier in 1604 voor het eerst aanlegden. De gehele stad valt onder het werelderfgoed van UNESCO. ‘s Avonds zullen we door de stad varen tijdens een dinnercruise op een traditionele rijst-aak. Tijdens deze tocht kunt u de prachtig verlichte tempels goed bekijken. U overnacht in het Iudia on the River Resort: kleinschalig en volledig in Thaise stijl gebouwd.

Dag 7 Ayuthaya De dag zal beginnen met een rustige fietstocht. Tijdens deze tocht krijgt u een goede indruk van het oude Ayuthaya. We zullen langs de rivier fietsen en een bezoek brengen aan de waanzinnige mooie Wat Chai Wattanaran tempel die te boek staat als een van de mooiste tempels van heel Azië. Na de lunch bezoekt u de wat Sri Samphet tempel met zijn enorme bronzen boeddha beeld en zijn ernaast gelegen ruïne complex. In de namiddag bent u weer terug bij uw resort en heeft u nog wat tijd om te relaxen.

3 Iudia on the River

Khon Kaen

U verlaat Ayuthaya en passeert het gigantische Lam Takhong meer en geniet van een paar prachtige panorama’s. In Khorat maakt u een wandeling over de kleurrijke fruitmarkt. Na de lunch rijdt u verder naar Khon Kaen, de districtshoofdstad van de zogenaamde I-Sarn (noord-oost Thailand) waar u in de vroege middag aankomt. Op een aantal kilometers buiten de stad, overnacht u hier in een waar paradijsje, het Wishing Tree (****) hotel. De dag is verder ter vrije besteding zodat u heerlijk kunt relaxen in het prachtige resort.

‘s Ochtends krijgt u nog even de tijd om te genieten van het zwembad van “The Wishing Tree” en daarna zullen wij onze weg vervolgen richting Loei. Tijdens deze reis zult u het landschap zien veranderen als de bergen steeds dichterbij komen. We zullen twee nationale parken passeren – het Phu Pha Man en het Phu Kadrung national park- en lunchen in een lokaal restaurant. Bij het zogeheten “Little Kunming” staat een tocht bergopwaarts geprogrammeerd. Allereerst met een “longtail-tractor” en het laatste stuk te voet. Het laatste stuk via de trap zal wat inspanning vergen maar het uitzicht bovenop de berg zal dit ruimschoots goedmaken! Aan het eind van de middag komen we aan in Loei, een stadje waar nog maar weinig Westerse toeristen zijn geweest. ‘s Avonds kunt u rustig door Loei lopen en kiezen uit de vele authentieke restaurantjes. U overnacht in het Loei Pavilion Resort, een klein en nieuw hotel.

4 The Wishing Tree

Loei

In de ochtend gaan we naar het bergmeer Huay Krating, ook wel het ‘Klein Zwitserland van Thailand’ genoemd. Met behulp van een longtailboot wordt u in een huisjesraft naar het midden van het meer getrokken waar we zullen lunchen. Uiteraard is hier ook de mogelijkheid om te zwemmen. Na de lunch vertrekken we naar een klein boeren dorpje Wang Saphung waar een mooie fietstocht in de planning staat. Fietsend langs de landerijen en door het dorp zullen we enkele Thaise families ontmoeten die nog geheel volgens oude Thaise tradities leven. U zult vriendelijk begroet worden door de lokale bevolking en een kijkje kunnen nemen bij ambachtslieden en in een traditionele boerenwoning. Na deze fietstocht van ongeveer 2,5 uur – er is alternatief vervoer voor mensen die niet zo lang kunnen fietsen – bezoeken we Monkey Mountain. een plaats met honderden apen en waar er zelfs een zwembad speciaal voor de apen is aangelegd.

U eindigt ‘s avonds bij een boerderij waar gebarbecued zal worden. Deze boerderij ligt afgelegen en is self-supporting. U maakt met uw Thaise gastgevers een wandeling over het land en ziet hoe hier o.a. ananas, chili-pepers, papaya, koffie, cashewnoten en macademia verbouwd worden. U geniet van een mooie zonsondergang en daarna worden de kaarsen, fakkels, het kampvuur en de BBQ ontstoken. De sfeer is hier heel uniek en romantisch en de kans op een erg mooie sterrenhemel is groot. U kunt kiezen om bij de boerderij te kamperen – alle faciliteiten zijn aanwezig om hier comfortabel te overnachten – of om teruggebracht te worden naar het hotel in Loei.

5 Sirila Farm Tent Resort

Sukhothai

Onderweg naar Dan Sai komt u langs het bijzondere plaatsje Chiang Khan gelegen aan de Mekong rivier. Hier worden bewust grote commerciële bedrijven geweerd en wordt het toerisme kleinschalig gehouden om zo de authenticiteit van het plaatsje te behouden. Met een boot zullen we een stukje, volgens kenners het mooiste deel, van de Mekong bevaren en heeft u zicht op het buurland Laos. De boottocht eindigt weer in Chiang Khan waar er tijd is om door het dorp te struinen en u echt kunt ervaren dat de tijd hier eigenlijk stil heeft gestaan. We zullen hier in een lokaal restaurant, met uitzicht op de Mekong, lunchen. In de middag rijden we naar Dan Sai dat bekend staat om het jaarlijkse bloemenfestival in januari. Hier zult u dan ook veel bloemenkwekerijen zien. U overnacht in het sfeervolle Heritage Sukothai Resort.

Sukothai is in feite de bakermaat van het eens zo machtige Siam. De naam Siam werd in 1939 veranderd in de naam Thailand. Van 1238 t/m 1350 fungeerde Sukothai als hoofdstad. Onder de leiding van Koning Ramkhamheang, die zijn vader op 19 jarige leeftijd opvolgde, was Sukothai een welvarende stad. Ramkhamheang was een goed staatsman, bestuurder en wetgever maar maakte zijn naam ook waar als “amoureuze” koning. Ramkhamheang wordt gezien als de grondlegger van de Thaise taal . In 1292 omschrijft hij in een inscriptie de gunstige omstandigheden van Sukothai, zoals een vruchtbare bodem, overvloed aan voedsel, vrije handel, een verbod op de slavernij en rechten op een erfdeel.

Na de lunch verlaten we Sukothai en reizen eerst naar Lampang. Hier zullen we het Conservation Centre olifantenziekenhuis bezoeken. Het is één van de weinige olifantenziekenhuizen in de wereld en een unieke ervaring. Na het olifantenziekenhuis bezoeken we de Baan Kwiang Thung bosmarkt die bekend staat om zijn vele kruiden en alle gegrilde en gebakken insecten, echte Thaise delicatessen, die hier te koop zijn. Na een lunch in een lokaal restaurant zullen we doorreizen naar Chiang Mai, ookwel “de Roos van het Noorden” genoemd. Overnachting in het Tamarind Village Resort ****, wederom een kleinschalig resort met een werkelijk “serene” uitstraling!

6 The Heritage Sukothai Resort

Chiang Mai

Chiang Mai wordt gezien als de meest kleurrijke stad van Thailand en staat vooral bekend om zijn kunstobjecten die veelal nog met de hand worden gemaakt. U bezoekt een atelier waar nog parasols met de hand worden beschilderd. Daarna verlaat u de stad om een olifantenkamp te bezoeken waar ‘werkloze’ olifanten die vroeger in de houtkap werden gebruikt, worden gehouden. U woont een demonstratie bij waaruit duidelijk wordt hoe nuttig olifanten waren bij het verrichten van zware werkzaamheden. U maakt een trektocht op de rug van een olifant, gaat raften over de rivier om te genieten van de jungle en zult de bijzondere Padong berg stam bezoeken. Deze mensen staan ook bekend als de ”long necks” omdat een deel van de vrouwen bronzen ringen om hun nek draagt waardoor deze wordt uitgerekt.

Na de lunch is de rest van de dag ter vrije besteding en kunt u in Chiang Mai op “koopjesjacht” of heerlijk relaxen in uw resort. U overnacht in het kleinschalige Tamarind Village.

Met een mooie treinrit reizen we terug naar Bangkok vanwaar u weer naar huis vliegt of uw reis vervolgt voor een mooi verblijf aan het strand. Indien u op dag 14 direct door wilt vliegen naar Europa of naar uw volgende bestemming, is het ook mogelijk om tegen een toeslag dit traject te vliegen. Desgewenst regelen wij uw verblijf aan het strand eveneens. informeer naar de mogelijkheden.

7 Tamarind Village

Shanghai Mansion

Het Shanghai Mansion ligt zeer centraal in Bangkok in China Town en dichtbij Sampeng Market, Grand Palace en Temple of the Emerald Buddha. In de omgeving heerst dus een levendige sfeer met veel winkeltjes, bars en restaurants. Het Shanghai Mansion is één van de weinig overgebleven hotels met een lange historie. Het gebouw dateert van 1892 en is een perfect voorbeeld van een Chinees Handelshuis. ...

Dag 1-4
Bekijk hotel

Hintok Camp Resort

Hin Tok River Camp is een luxe tentenkamp in safaristijl, waar u heerlijk kunt genieten van het uitzicht over de rijstvelden en de rivier Kwai. De tenten zijn gebouwd op houten vlonders op een klif en zijn van alle gemakken voorzien. Hintok River Camp is gelegen op één van de meest spectaculaire plekken bij River Kwai. De plaats waar nu het hotel ligt, maakte onderdeel uit van het basiskamp van...

Dag 4-6
Bekijk hotel

Iudia on the River

Iudia On The River is een stijlvol en comfortabel  3-sterren hotel. Het hotel beschikt over 8 kamers en biedt uitstekende service en faciliteiten. Iudia On The River  kijkt uit over het Wereld Erfgoed Park. Het hotel ligt in de voormalige Thaise hoofdstad, midden in het centrum van de oude stad. Faciliteiten Iudia on the river beschikt over gratis WiFi, koffiebar, tuin, beauty salon, wasserij,...

Dag 6-8
Bekijk hotel

The Wishing Tree

Gelegen aan de rand van Khon Kaen, is het Wishing Tree Resort een ideale uitvalsbasis om Khon Kaen te ondekken. Het hotel ca 10 km ten zuiden van dit plaatsje. Het hotel is ontworpen met veel regionale kenmerken en heeft prachtig uitzicht over de rivier, De Chi. Het hotel ontleent zijn naam aan een typische boom die veel in deze omgeving groeit, de Cassia Bakeriana hetgeen betekent “geeft steun ...

Dag 8-9
Bekijk hotel

Sirila Farm Tent Resort

Kiezen voor een overnachting in het Sirila tented Farm Resort, is kiezen voor een bijzondere ervaring. Er is namelijk geen Wifi en geen bereik van de mobiele telefoon! Eerdere gasten hebben een rust ervaren die ze in jaren niet ervaren hadden! Er zijn slechts 2 luxe safaritenten (made in Holland) en er is geen electriciteit. Het lampje op uw nachtkastje werkt met zonne-energie, het warme water va...

Dag 9-11
Bekijk hotel

The Heritage Sukothai Resort

Dit mooie 4-sterrenhotel ligt op ca 30 minuten van de historische parken Sri Satchanalai en Sukothai en op ca 20 min. afstand van het centrum van Sukothai, te midden van de rijstvelden. Het hotel heeft twee zwembaden en een spa met massagefaciliteiten. Verder is er een mooie tuin en een bibliotheek maar u kunt evenzeer nabij gelegen tempels en monumenten bezoeken. De kamers zijn licht en elegant e...

Dag 11-12
Bekijk hotel

Tamarind Village

Tamarind Village in Chiang Mai heeft prachtige kamers, omgeven door majestueuze tamarindebomen. Het pand beschikt over een wellnesscentrum, een buitenzwembad en een restaurant aan het zwembad. Tamarind Village bevindt zich op 10 minuten lopen van de avondbazaar en de restaurants aan de rivier. Pal voor de deur van het hotel vindt Chiang Mai's beroemde 'Sunday Walking Street' plaats. Andere be...

Dag 12-14
Bekijk hotel

Backstage rondreis Thailand

Bel of mail mij terug