070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
  • 8 dagen
  • Vanaf Amsterdam
  • Incl. huurauto
  • Accommodaties geregeld
  • vanaf € 750,- per persoon
Prijzen en aanvragen

De mooiste landhuizen van Noord-Portugal

Tijdens deze Rondreis de mooiste landhuizen van Noord-Portugal geniet u van de Portugese gastvrijheid in de mooiste Solares van dit deel van Portugal. Deze streek kenmerkt zich door de groene valleien vol land- en tuinbouw, een schitterende kustlijn met zandstranden en betoverende stadjes en u slaapt in Solares, voor Noord-Portugal kenmerkende landhuizen.

Solares, landhuizen van Portugal

In Barcelos verblijft u in een prachtig 16e eeuws klooster, geniet hier zeker van een glaasje vinho verde uit eigen waargaard. U vervolgd uw reis naar het fotogenieke Ponte de Lima, de Romeise vestigstad. Als eindbestemming van uw rondreis de mooiste landhuizen van Noord-Portugal overnacht u in Guimarães, met haar prachtige historische centrum wat behoord tot de Unesco werelderfgoedlijst. Daarnaast heeft u de gelegenheid om een bezoekje te brengen aan het Rome van Portugal: Braga, de stad beschikt over beeldschone architectuur, waaronder verschillende kloosters en kerken. Het historische havenstadje Viano do Castelo, vroeger een belangrijke stad voor ontdekkingsreizen en tegenwoordig voor de kabeljauwvangst, maar zeker het bezoeken waard vanwege haar paleizen. U heeft ook de mogelijkheid om naar Porto gaan bekend vanwege zijn portwijn en oude centrum met kleurrijke huisjes en smalle straatjes.

U overnacht in een kleine selectie van de Solares van Portugal. In elke Solares woont een familie en is de authenticiteit gewaarborgd. Als gast leeft u mee met de familie, maar u bent verder ook geheel vrij in uw doen en laten. ‘Je komt als een gast, je gaat weg als een vriend’ is het motto van de Solares.

Deze rondreis de mooiste landhuizen van Noord-Portugal is, net als al onze andere rondreizen, te verlengen, in te korten, om te draaien, samen te voegen met een van onze andere rondreizen. Er kunnen ook persoonlijke elementen toegevoegd worden, we passen ons graag aan aan uw wensen. Informeer naar de mogelijkheden.

Bekijk ook de vele andere rondreizen Portugal op onze site.

 

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-3 Barcelos Convento da Franqueira 2
2 3-5 Ponte de Lima Paço de Calheiros 2
3 5-8 Guimarães Casa de Sezim 3

Barcelos

Vandaag komt u aan op de luchthaven van Porto waar u uw huurauto kunt ophalen. De komende twee nachten verblijft u in een 16e eeuws klooster met een eigen wijngaard, waar u de bekende vinho verde kunt proeven. Het hotel ligt op circa 6 km afstand van Barcelos, een plaatsje dat iets ten westen van de stad Braga is gelegen aan de oever van de Cávado.

Braga, het Portugese Rome, is de religieuze hoofdstad van Portugal. De stad heeft een schitterende kathedraal, de Sé, met een zeer rijk gedecoreerd interieur. Alle hoogtepunten van Braga zijn uitstekend te voet te bezichtigen. Zo kunt u beginnen bij de Praca da República en vervolgens door de oude stad naar de haven Porta Nova. Onderweg komt u dan de belangrijkste bezienswaardigheden tegen.

Vergeet niet de Igreja de Bom Jesus do Monte te bezoeken. Deze bedevaartskerk ligt 6 km oostelijk van Braga. Het trappencomplex voor de kerk is zeer bijzonder.

1 Convento da Franqueira

Ponte de Lima

Vandaag rijdt u richting uw tweede Solaresadres in Ponte de Lima. Ponte de Lima is de Romeinse vestingstad in Noord-Portugal die genoemd is naar de brug over de Rio Lima. Hier verblijft u twee nachten in een landhuis met een fraaie tuin.

Voor een dagje uit kunt u Viano do Castelo bezoeken, deze kustplaats ligt 30 km ten westen van Ponte de Lima. Viano do Castelo ligt aan de mond van de rivier de Lima en staat bekend om zijn beroemd kantwerk en de kleurrijke lokale kledij. Vanuit de Santa Luzia, een koepelkerk die sprekend op de Sacré-Coeur in Parijs lijkt, heeft u een adembenemend uitzicht op het historische havenstadje, de rivier en de Atlantische Oceaan.

2 Paço de Calheiros

Guimarães

Het laatste logeeradres bevindt zich bij Guimarães. Deze stad heeft een goed bewaard historisch centrum en is begin deze eeuw door UNESCO tot cultureel werelderfgoed verklaard vanwege de Middeleeuwse elementen. Op één van de sfeervolle pleintjes is het goed vertoeven. Vanuit Guimarães is het slechts 45 minuten rijden naar Porto. Porto is een bruisende stad en heeft enkele items die u niet mag missen. Zoals de Mercado Bolhão (een twee verdiepingen tellende halfopen markt in het centrum), Igreja de São Francisco of Ribeira, Porto’s meest sfeervolle wijk.

Voorts zijn ook de Bolsa (het beursgebouw) en het unieke São Bento-station met haar azulejos-tableaus niet te missen. Verlaat Porto niet zonder kennis gemaakt te hebben met de portwijn. Meer informatie over de geschiedenis van deze wijn vindt u onder andere in het “Solar do Vinho do Porto” en het “Museu do Vinho do Porto”, het portwijnmuseum. In vele porthuizen langs de zuidelijke oever van de Douro ligt de portwijn in oude houten vaten te rijpen. Ga mee met op een excursie en maak van de gelegenheid gebruik om de verschillende portwijnen te proeven.

3 Casa de Sezim

Convento da Franqueira

De engelse eigenaren hebben de 'Convento' smaakvol gerestaureerd en hebben er alles aan gedaan om een knus en familiaal huis te bieden. Het overvloedige groen van de tuinen en wijngaarden van 'Franquieira' en het zwembad dat vanuit een eigen bron wordt gevoed en verscholen ligt achter een 17e eeuwse fontein bieden de gast de perfecte setting om te ontspannen. Verder vindt u een zwe...

Dag 1-3
Bekijk hotel

Paço de Calheiros

Paço de Calheiros heeft een zeer indrukwekkende toegangspoort met een voornaam hekwerk, een prachtige toegangsweg met bomen erlangs en een stenen fontein. Gasten worden gestimuleerd zich thuis te voelen door de graaf van Calheiros die u graag zijn 17e eeuwse landhuis zal willen tonen. Vanuit de tuinen heeft u een prachtig uitzicht over de Lima-vallei. Er worden regelmatig wijnproeverijen georgan...

Dag 3-5
Bekijk hotel

Casa de Sezim

Casa de Sezim is al sinds 1378 een fiere adellijke woning, nu met acht zeer mooie kamers, smaakvol gemeubeld met antiquiteiten en badkamer. Dit landhuis, op 5km van Guimarães, heeft een mooie ontvangstruimte met open haard, ruim salon en biljartkamer. In sommige van de indrukwekkende vertrekken hangen 19e eeuwse landschapskaarten met taferelen uit de oude en de nieuwe wereld van A...

Dag 5-8
Bekijk hotel

De mooiste landhuizen van Noord-Portugal

Bel of mail mij terug