070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
  • 7 dagen
  • Vanaf Amsterdam
  • Incl. huurauto
  • Accommodaties geregeld
  • vanaf € 699,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Toscane & Umbrië, het groene hart van Italië

De rijkste cultuur- en wijnregio’s van Italië zijn Toscane en Umbrië. U ontdekt deze streken met de Rondreis Het Groene Hart van Italië Authentiek. La dolce vita in Toscane en Umbrië, proef het goede leven. Uiteraard slaapt u in comfortabele en sfeervolle accommodaties met ambiance. Dit is de luxe versie van deze rondreis Toscane & Umbrië, het groene hart van Italië.

Umbrië is met recht het groene hart van Italië. Een prachtige, onontdekte regio waarin het bruist van passie, nijverheid en ondernemingslust. Deze rondreis Toscane & Umbrië luxe laat u deze prachtige streken ontdekken, onaangetast en vol kunst. Ondanks dat dit de enige regio in Italië is die niet grenst aan zee, is de regio zeer mineraal- en waterrijk. Cascate delle Marmore is de grootste waterval van Italië, daarnaast kent de regio diverse meren waarvan Lago Trasimeno de grootste en bekendste is. Het aangename klimaat en het ontbreken van het massatoerisme maakt dat u hier echt het gevoel heeft als een Italiaan te leven en te reizen.

Wijnen in Toscane en Umbrië

In het kleine Umbrië maakten de Romeinen al veelvuldig wijn. In de Middeleeuwen waren het met name de pausen die de zoete witte Orvieto wisten te waarderen. Echte faam kwam door moderne vinificatietechnieken en de steun van de Toscaanse familie Antinori en de familie Lungarotti. Net als de wijnen in Toscane krijgen nu ook de wijnen uit Umbrië steeds meer het predikaat DOC of DOCG. Dit is la vita e bella door twee regio’s nauw met elkaar verbonden waar de zintuigen optimaal worden getest.

Alle rondreizen door Italië bieden wij aan in drie categorieën: luxe, comfort en authentiek. Dit is de luxe versie van de rondreis Umbrië, het groene hart van Italië. Bekijk ook de comfort of de authentiek versie van deze rondreis. De reizen kunnen iets in schema verschillen. In alle gevallen gaat het om sfeervolle en bijzondere accommodaties, zoals villa’s, voormalige landhuizen, boerderijen en B&B’s. Staat uw categorie er niet bij? Vraag het aan!

Al onze rondreizen, dus ook deze rondreis luxe Toscane & Umbrië, het groene hart van Italië, zijn volledig aan uw wensen aan te passen. Informeer naar de mogelijkheden.

Bekijk ook onze andere culinaire of andere rondreizen door Italië.

 

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-4 Lucca Ilaria & Residenza dell Alba 3
2 4-7 San Casciano Val di Pesa Villa Il Poggiale 3

Lucca

Zita, een heilige uit Lucca, veranderde ooit water in wijn, zo word gezegd. Dit werd beloond door de paus verbonden aan de basiliek van San Frediano, op het gelijknamige plein in Lucca. Het lichaam van Zita is op natuurlijke wijze gemummificeerd en ligt op een bedje van brocade achter glas in deze meest bezochte basiliek van de stad. Zeker leuk om hier eens te kijken net als in Livorno. Deze havenplaats heeft de grootste overdekte markthal van Toscane waar kraampjes met verse vis, vlees, groente, fruit en lokale producten staan. Verder gaf de familie Medici de opdracht om meer waterwegen in de stad te bouwen. Vandaar dat de wijk Venezia Nuova ‘klein Venetië’ wordt genoemd.

Bagni Pancaldi Acquavia is een beroemde strandtent waar vroeger alleen rijke badgasten naar binnen mochten. Vandaag de dag is iedereen welkom. Een keer dineren in Pisa met uitzicht op de scheve toren kunt u het beste doen bij Ristoro al Vecchio Teatro op de hoek Piazza Dante Alighieri en Via Collegio Ricci. In het intieme centrum van Lucca is Osteria Baralla gevestigd in het vijftiende-eeuwse Palazzo Buonvisi aan Via Anfiteatro 579. Een plek met de reputatie dat het dessert niet mag worden overgeslagen. U overnacht in Ilaria & Residenza dell Alba, Lucca en omgeving.

1 Ilaria & Residenza dell Alba

San Casciano Val di Pesa

Florence heeft zoveel te bieden dat er altijd een keuze gemaakt moet worden. Niet alle bruggen, basilieken, pleinen en musea zijn te bezoeken tijdens uw verblijf. Daarnaast biedt de stad levendige markten waarvan die met de goudhandelaren op Ponte Vecchio heel erg bekend is. Ook leuk is een boottocht over de Arno met een barchetto, waar goed te zien is hoe de Arno de stad in tweeën deelt. Aan de ene kant het oude centrum en aan de andere kant Oltrarno. Dit betekent letterlijk aan de andere kant van de Arno. Dit gedeelte van de stad heeft mooie antiekwinkeltjes en gezellige wijnbarretjes maar is niet te vergelijken met de wow-momenten die u in het historische centrum zult beleven.

Wilt u in het chique restaurant van de familie Antinori eten? Cantinetta Antinori ligt centraal aan de Piazza Antinori 3. Het is niet goedkoop maar u kunt er de specialiteiten uit de Toscaanse keuken uitproberen, op de beste manier klaargemaakt. Een andere mogelijkheid is restaurant Alle Murate. Dit is niet zomaar een eetgelegenheid. Het is een bijna magische plek, waar kunst en eten hand in hand gaan. Alle Murate is gevestigd in het Palazzo dell’Arte dei Giudici e Notai, dat in het begin van de veertiende eeuw samen met het Bargello en het Palazzo Vecchio tot de drie belangrijkste plekken van Florence werd gerekend. Voor de liefhebber ligt iets ten noorden van Florence het Antinori Monteloro estate in de heuvels van Fiesole. U verblijft in San Casciano Val di Pesa.

2 Villa Il Poggiale

Ilaria & Residenza dell Alba

Hotel Ilaria & Residenza Dell'Alba ligt in het centrum van Lucca, binnen muren die stammen uit de tijd van de Renaissance. Met zijn spectaculaire architectonische setting biedt dit hotel, dat is ontstaan uit de oude stallen van Villa Bottini, de ideale gelegenheid voor een rustig verblijf. De kersenrode, gouden en blauwe tinten in het hotel wekken een ontspannen sfeer, waaraan ook het prof...

Dag 1-4
Bekijk hotel

Villa Il Poggiale

Bij aankomst in Villa Il Poggiale valt direct de charme van deze historische en elegante villa op. Er wordt alles aan gedaan om u zich hier direct als thuis te laten voelen. In het zorgvuldig gerestaureerde landhuis vindt u legendarische Italiaanse gastvrijheid. De villa biedt B&B accommodatie, ideaal voor diegenen die willen ontspannen op het rustige Toscaanse platteland en genieten van ...

Dag 4-7
Bekijk hotel

Toscane & Umbrië, het groene hart van Italië

Bel of mail mij terug