070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
  • 9 dagen
  • Vanaf Amsterdam
  • Incl. huurauto
  • Accommodaties geregeld
  • vanaf € 820,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Toscane & Umbrië, het groene hart van Italië

De rijkste cultuur- en wijnregio’s van Italië zijn Toscane en Umbrië. U ontdekt deze streken met de Rondreis Het Groene Hart van Italië Authentiek. La dolce vita in Toscane en Umbrië, proef het goede leven. Uiteraard slaapt u in comfortabele en sfeervolle accommodaties met ambiance. Dit is de Authentiek versie van deze rondreis Toscane & Umbrië, het groene hart van Italië.

Umbrië is met recht het groene hart van Italië. Een prachtige, onontdekte regio waarin het bruist van passie, nijverheid en ondernemingslust. Deze rondreis Toscane & Umbrië authentiek laat u deze prachtige streken ontdekken, onaangetast en vol kunst. Ondanks dat dit de enige regio in Italië is die niet grenst aan zee, is de regio zeer mineraal- en waterrijk. Cascate delle Marmore is de grootste waterval van Italië, daarnaast kent de regio diverse meren waarvan Lago Trasimeno de grootste en bekendste is. Het aangename klimaat en het ontbreken van het massatoerisme maakt dat u hier echt het gevoel heeft als een Italiaan te leven en te reizen.

Wijnen in Toscane en Umbrië

In het kleine Umbrië maakten de Romeinen al veelvuldig wijn. In de Middeleeuwen waren het met name de pausen die de zoete witte Orvieto wisten te waarderen. Echte faam kwam door moderne vinificatietechnieken en de steun van de Toscaanse familie Antinori en de familie Lungarotti. Net als de wijnen in Toscane krijgen nu ook de wijnen uit Umbrië steeds meer het predikaat DOC of DOCG. Dit is la vita e bella door twee regio’s nauw met elkaar verbonden waar de zintuigen optimaal worden getest.

Alle rondreizen door Italië bieden wij aan in drie categorieën: luxe, comfort en authentiek. Dit is de authentiek versie van de rondreis Umbrië, het groene hart van Italië. Bekijk ook de luxe of de comfort versie van deze rondreis. De reizen kunnen iets in schema verschillen. In alle gevallen gaat het om sfeervolle en bijzondere accommodaties, zoals villa’s, voormalige landhuizen, boerderijen en B&B’s. Staat uw categorie er niet bij? Vraag het aan!

Al onze rondreizen, dus ook deze rondreis authentiek Toscane & Umbrië, het groene hart van Italië, zijn volledig aan uw wensen aan te passen. Informeer naar de mogelijkheden.

Bekijk ook onze andere culinaire of andere rondreizen door Italië.

 

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-3 Cortona Relais Villa Baldelli 2
2 3-6 Petrignano di Asissi Parco dei Cavalieri 3
3 6-9 San Venanzo Relais Villa Valentini 3

Cortona

Films en boeken hebben Cortona bekend gemaakt. De stad op de grens van Toscane en Umbrië wordt gezien als een van de mooiste van Italië. Het is niet groots zoals Florence, Milaan of Venetië maar juist jarenlang vergeten waardoor de stad zo prachtig geconserveerd is. ‘Het mooie leven’ was de vrij vertaalde titel van de film die de stad in een klap beroemd maakte. Zelfs de beroemdste wijnfamilie van Toscane, Antinori opende hun nieuwste wijnmakerij in deze prachtige streek, Santa Cristina. Vanuit hier worden wijninnovaties gepresenteerd aan de hele wereld. De wet van de stimulerende achterstand.

Iets verderop in een totaal ander gebied rondom Montepulciano ligt ‘La Braccesca’, ook van Antinori waar de “Vino Nobile” wordt geproduceerd. De mix van modern versus oud is bijzonder. Omdat Umbrië altijd een regio is geweest van boeren, is de keuken gebaseerd op simpele, zeer smakelijke gerechten. Vers fruit en groente, salami en mals vlees zijn de ingrediënten voor vele goede recepten. Ook linzen, kip, allerlei kazen, zwarte en witte truffels uit o.a. de Tibervallei en een goede kwaliteit paddenstoelen zorgen voor een smakelijke maaltijd. Onze reis eindigt in de Tibervallei dus voor diegenen die gek zijn op de truffel: dit is de plaats om ze aan te schaffen. Een bezoek aan het derde meer van Italië, Lago Transimeno dat u vanaf de stad zo prachtig zag liggen, mag niet ontbreken. U verblijft in Cortona.

1 Relais Villa Baldelli

Petrignano di Asissi

Perugia is een schilderachtige stad die u als hoofdstad van Umbrië niet kunt overslaan. We verblijven in de buurt van Assisi. Hier parkeert u de auto op een van de grote parkeerplaatsen onder aan de stad. Dan klimt u langzaam door de kleine steegjes en straatjes van dit authentieke middeleeuwse stadje naar boven. De vele fonteinen en de bloembakken met geraniums geven de stad een frisse rustige sfeer. Langs de Via San Francesco met kleine toeristenwinkeltjes loopt u naar het Piazza del Comune waar het oog meteen valt op de zuilengalerij van de Tempio di Minerva uit de tijd van Augustus. De mooie buitenkant strookt niet echt met het barokke interieur.

Probeer een plekje te bemachtigen op één van de vele terrassen van dit grote plein. Als er geen plek is, kunt u naar boven lopen naar de Piazza San Rufino waar zich ook de Duomo bevindt. Tegenover de fontein geeft de muur een beetje schaduw en raden wij u aan een pizza al taglio te bestellen. Even alle indrukken verwerken… En dan verder, op naar Rocca Maggiore , een mooi kasteel uit de 16de eeuw. De stad trekt vele bedevaartgangers naar de heilige Franciscus. Prachtig allemaal en ongelofelijk hoe de mensen vroeger bouwden en leefden. U verblijft in de omgeving van Assisi.

2 Parco dei Cavalieri

San Venanzo

We gaan een paar dagen naar het zuiden van Umbrië. Hier liggen de oudste wijngaarden van de streek. De beroemde landhuizen van de wijnmaker Lungarotti vinden we bij Montefalco. Bij het dorpje Orvieto ligt bijvoorbeeld het wijndomein van Tenuta Le Velette in het hart van de Orvieto Classico regio. Hun oude wijnkelders zijn destijds handmatig uitgegraven in het tufsteen in de Etruskische tijd. De zoete witte Orvieto was favoriet bij de pauzen in de Middeleeuwen. Nu wordt er ook droge witte wijn van de Orvieto druif gemaakt. Door de uitstekende ligging van de wijngaarden kan een zeer hoge kwaliteit worden geproduceerd.

Naast de machtige stokoude wijntraditie die recent is ontdekt, vinden we hier ook de oudste nederzetting van Umbrië, Spoleto. Het is één van de oudste nederzettingen in Umbrië, aangetoond door 3000 jaar oude archeologische vondsten. Het stadsbeeld van Spoleto wordt bepaald door de Dom, het domplein en de Romaanse kerken. Torri is een reusachtige brug/aquaduct van 80 meter hoog, 230 meter breed en met 10 Romeins aandoende bogen uit de 13de eeuw die over het dal van de Tessino loopt. In het centrum van de stad staat de Romaanse Duomo Santa Maria Assunta die een façade heeft met acht indrukwekkende vensterrozetten. Niet ver van de Duomo staan de Chiesa Sant’Eufemia en het Casa Romana. Sant’Eufemia is een romaans juweeltje uit de 12de eeuw en is deskundig gerestaureerd. Het interieur van het kleine kerkje is harmonieus en van eenvoudige schoonheid. In de kelder van het Palazzo Comunale zijn de resten van een woonhuis uit de 1ste eeuw ontdekt (Casa Romana) compleet met een mozaïkvloer. Velen vinden dit de mooiste stad van Italië. Oordeelt u zelf. U verblijft in de omgeving van Todi in de plaats San Venanzo.

3 Relais Villa Valentini

Relais Villa Baldelli

Relais Villa Baldelli, een herenhuis dat dateert van 1600, heeft slechts 15 stijlvol ingerichte kamers. Deze indrukwekkende villa biedt een prachtig panorama over Cortona en de vele glooiende heuvels die Toscane rijk is. Het hotel is gelegen in Cortona, een Etruskisch en middeleeuws dorp in Oost-Toscane in de provincie Arezzo. In de buurt vindt u de kathedraal van Cortona, Museo dell'Accademia Et...

Dag 1-3
Bekijk hotel

Parco dei Cavalieri

Parco Dei Cavalieri is te vinden in Umbrië, het hart van Italië, op 7km van Assisi en 10km van Perugia. U verblijft hier in een prachtige en landelijke omgeving in een middeleeuws gebouw met een rijke geschiedenis. Faciliteiten Het hotel is voorzien van een gezellig restaurant waar de Umbrische specialiteiten u zullen verrassen. U kunt gebruik maken van het buitenzwembad, het terras in de tu...

Dag 3-6
Bekijk hotel

Relais Villa Valentini

Relais Villa Valentini is met haar ligging in het dorp San Venanzo een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes in en rond Umbrië. Het gebouw dateert uit de 17e eeuw en is compleet gerenoveerd. “Oud ontmoet nieuw”. 

Faciliteiten
Het hotel beschikt over een bar, lift, solarium, een tuin, buitenzwembad,speeltuin en een zonneterras. Het restaurant bevindt zich in de oude molen....

Dag 6-9
Bekijk hotel

Toscane & Umbrië, het groene hart van Italië

Bel of mail mij terug