070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
  •   8 dagen
  • Vanaf Amsterdam
  • Accommodaties geregeld
  • vanaf € 1395,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Rondreis Lapland Äkäslompolo hotel

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-8 Äkäslompolo Äkäshotelli 7
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft

Äkäslompolo

In Ylläs ervaar je de diversiteit van de Lapse natuur

De schoonheid van het landschap is een onvergetelijke ervaring voor elke bezoeker ongeacht waar je vandaan komt. Pure – heldere lucht gecombineerd met het met ruige landschap. Gekenmerkt door heuvels en canyons, wetlands, rivieren en meren bieden zowel authentieke Lapse charme als opwindende ervaringen voor iedereen die graag op ontdekkingstocht gaat.

Wij noemen het hier wel eens gekscherend het “Winterwonderland”.  Ylläs is bekend om zijn zeven besneeuwde heuvels. De Finnen zelf noemen ze Fells!

Ylläs is het grootste skicentrum, met de langste pistes, in Finland. Het resort wordt ook zeer gewaardeerd door off-piste skiërs. Tijdens het winterseizoen, dat duurt van november tot Labor Day, biedt het gebied ook uitgestrekte langlaufroutes (meer dan 200km!). Naast skiën zijn er nog vele andere winteractiviteiten om uit te proberen. Misschien op een sneeuwscooter of op een tocht met husky’s. Lees meer over de activiteiten in ons Lapland excursieprogramma.

Een Fell in machtig winterlandschap
Precies tussen twee dorpen (Äkäslompolo en Ylläs) in ligt het relatief grote skigebied Ylläs. Het skigebied kenmerkt zich door een relatief eenzame berg (Fell) die boven het verder vrij vlakke landschap uittorent. Op deze berg ligt het grootste skigebied van Finland met veel extreem brede pistes. Omdat het gebied precies tussen Äkäslompolo en Ylläsjärvi in ligt kun je van twee kanten het skigebied in. Er liggen een paar accommodaties tegen het skigebied aan, maar de dorpen zelf liggen een paar kilometer verderop. Je zult dus meestal de skibus nodig hebben. Een paradepaardje is de gondel aan de kant van Ylläsjärvi die je snel en comfortabel de berg opbrengt. Voor de rest heb je in dit gebied nog veel sleepliften.

Verlichte pistes
Ylläs ligt boven de Poolcirkel en dat betekent dat de dagen kort zijn. Daar hebben ze echter rekening mee gehouden door veel pistes van verlichting te voorzien. Zo kun je toch het maximale uit je ski dag halen. Kleed je wel goed aan want in dit deel van Scandinavië zijn de winters bijzonder koud. De beste condities vind je in maart als de zon wat hoger staat en de dagen snel langer worden. Over de sneeuw hoef je hier niet te klagen. Die ligt er tot laat in het seizoen in ruime hoeveelheid.

Huskytochten en mee
Net als in de andere skigebieden van Lapland kun je hier als niet-skiër of -boarder ook prima uit de voeten. Denk aan ijsvissen (zowel Äkäslompolo als Ylläsjärvi liggen aan een meer), huskytochten of sneeuwschoenwandelingen. Alle typisch Scandinavische winteractiviteiten kun je hier beoefenen.

1 Äkäshotelli

Äkäshotelli

Omgeven door groene naaldbomen, bedekt met een witte laag sneeuw, ligt dit knusse hotel. Vanuit hier kun je alle excursies doen die je maar wilt, maar je zit ook slechts een paar kilometer van de skipistes van Yllas. De skibus stopt naast de deur. Even ontspannen in het zwembad of in de bar is ook best lekker. Maar nog lekkerder is het in je eigen sauna in je appartement. In je eenvoudige keukent...

Dag 1-8
Bekijk hotel
Onderstaande vanaf-prijzen zijn per persoon en indicatief. Als u wilt weten hoe hoog de prijs exact is voor uw gewenste reisdatum, nodigen we u uit om een voorstel aan te vragen.

Rondreis Lapland Äkäslompolo hotel

Bel of mail mij terug