070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Excursies Lapland

Wat is inbegrepen bij alle excursies:
* thermokleding (overal – schoenen – sokken backlava – helm)
* begeleiding in het Engels,
* brandstof

Voor alle sneeuwscooter- en huskysafari’s geldt
• 2 personen op een sneeuwscooter of zijspan
• persoonlijke aansprakelijkheid van € 980 bij schade. Deze is deels af te kopen. De eigen aansprakelijkheid kan worden verlaagd naar € 150 door het betalen van een verzekering van € 15 per safarichauffeur

Goed om te weten:
– Deze safari is co2 gecompenseerd voor de brandstofemissie van de sneeuwscooter
– Mogelijkheid om solo te rijden. Toeslag solo rijden € 45 / persoon

1.  Sneeuwscooter safari

Nog nooit op een sneeuwscooter gezeten?
Wees niet bang je begint de excursie met een uitgebreide uitleg. Je krijgt als eerste de veiligheidsinstructies. Wat doe je wel en wat zeker niet. Wat zijn de tekens voor rijden – stoppen – langzaam – afstand houden etc. Na de rij instructies en veiligheidsregels, ben je helemaal klaar voor het avontuur!
Kom en beleef een frisse winterdag bij het rijden door een besneeuwd bos met je betrouwbare sneeuwscooter. Het is een onvergetelijke ervaring rijden door de Lapse natuur door besneeuwde bossen en over bevroren meren. Sfeervol en actief tegelijk. Tijdens de tocht is er vaak een stop voor een rustgevende kop warm bessensap.
Duur ca. 2 uur, prijs ca. € 99 per persoon

2. Sneeuwscootersafari “Riders dream”

Deze safari is voor de wat “fanatiekere” sneeuwscooterrijder. Je rijdt ook solo in het prachtige witte landschap. Deze sneeuwscootersafari laat je andere routes rijden. Net wat uitdagender en die je ook op een andere manier met je sneeuwscooter om laat gaan. Je zult genieten een extra gevoel van vrijheid door solo te rijden zonder een passagier! Onderweg ervaar je verbluffende uitzichten over de uitgestrekte Lapse wildernis. En bij een korte pauze kan je altijd achterover leunen met een kopje warm bessensap.
Duur: ca. 3 uur, prijs ca. € 189 per persoon

3. Sneeuwscootersafari “in the hart of nature”

Voor de iets meer ervaren sneeuwscooter rijder.
Je bent bijna een hele dag buiten, je legt ook een stuk grotere afstanden af. Ervaar het buitenleven tijdens deze sneeuwscootersafari naar het hart van de natuur. Je rijdt door de bossen en open vlaktes – misschien komen we een kudde rendieren tegen die op zoek is naar hun favoriete eten: mos en korstmos. Houdt ook je ogen gaan open voor andere Lapse bosdieren die voedsel zoeken! Het pad doorkruist ruige heuvels en smalle valleien voordat je naar een rustige locatie komt waar je de kans hebt om ijsvissen te proberen. En je vangst daarna heerlijk te bereiden. De lunch in de buitenlucht met je gids is inbegrepen. Na wat welverdiende rust, is het tijd om weer op de sneeuwscooters te stappen en terug te rijden naar de Safariclub.
Duur: ca. 6 a 7 uur, prijs ca. € 289 per persoon

4. Sneeuwscootersafari naar een rendierfarm

We rijden, op de sneeuwscooter, naar een rendierboerderij om meer te weten te komen over deze arctische dieren. Wist je dat er meer rendieren in Lapland zijn dan mensen! Het rendier is dan ook een belangrijk onderdeel van het bestaan van de lokale bevolking. Het is dan ook tijd om het rendier te ontmoeten! En dat doen we tijdens deze safari. En waar beter dan in een lokale rendierboerderij. Daar heeft de rendiereigenaar een zorgvuldig geselecteerde groep rendieren getraind voor het trekken van sleeën. Maak je klaar om lekker te zitten in de slee terwijl het rendier je meeneemt voor een rit van 1 km! Op de boerderij wordt koffie of thee geserveerd. Na de koffie is er wat rust en kan je wat rondlopen en vragen stellen. Daarna keer je weer veilig terug naar de Safari Club.
Duur: ca. 3,5 uur, prijs ca. € 175 per persoon

5. Sneeuwscootersafari met ijsvissen

We rijden door de witte wildernis om te genieten van ijsvissen op een bevroren meer.
Ja je leest het goed “we gaan vissen”. Deze safari onthult je het ware gezicht van de Lapse natuur, met een route die je meevoert naar een bevroren meer. Daar aangekomen stoppen we midden op het meer en begint het zware werk! Om te kunnen vissen hebben we eerst een gat nodig. Met de grote handboor maak je zelf een gat in het ijs van zo’n 10cm doorsnee. Heb je dat eenmaal gedaan, dan kan het vissen beginnen. De lunch is inbegrepen, ook al vang je niets, er is zeker wat te eten.
Duur: ca. 3,5 uur, prijs ca. € 175 per persoon

6. Sneeuwschoen wandeling “White silence”

Deze keer geen gemotoriseerde excursie maar echt “benenwerk”.
Een begeleid avontuur door schilderachtige besneeuwde landschappen Daag jezelf uit op een sneeuwschoen avontuur door de prachtige besneeuwde landschappen! Op deze begeleide sneeuwschoen wandeling, ervaar je de stilte en gratie van winters Lapse bossen. Onderweg vertelt je gids verhalen over de mensen en de manier van leven in Lapland. Tijdens de reis, kun je genieten van een welverdiend drankje voordat je terugkeert naar de Safariclub.
Duur: ca. 2 uur, prijs ca. € 75 per persoon

7. Langlauf safari

Het ziet er eenvoudiger uit dan het is!
Het is zwaar werken als je nog nooit op de lange latten hebt gestaan, maar het is het allemaal waard. Verken de besneeuwde bossen op een paar speciaal gebouwde ski’s – er is geen eerdere ski ervaring nodig! Ervaar de sensatie van het bos skiën en de stilte om je heen! Op dit avontuur zul je genieten van een rustige skitocht door het stille witte bos met een pauze voor warme drankjes. Het is makkelijk en snel te leren; de korte, gebruiksvriendelijke bosski’s combineert de beste eigenschappen van een sneeuwschoen en een traditionele ski. Dit maakt deze tocht tot een genot, zelfs voor beginners.
Duur: ca. 3 uur, prijs ca. € 95 per persoon

8. Husky safari

De meest populaire excursie voor de Nederlandse gasten is de husky excursie.
Wat is er dan ook mooier dan er op uit trekken met een slede getrokken door 6 husky’s. Met om je heen niets meer dan een witte bodem en met sneeuw bedekte bomen. En verder alleen maar stilte! Of toch je hoort nog iets het gehijg van de husky’s. Meer niet.

Bereid je dan voor op een onvergetelijke hondenslee-ervaring! Deze sportieve huskysafari neemt je mee naar Lapse wildernis samen met het enthousiaste hondenteam. Voor vertrek, krijg je instructies over het besturen van je slee. Het belangrijkste wat je moet onthouden is: laat het span nooit los, hou altijd de beugel vast want anders zie de honden pas terug bij de huskyfarm. En dat is ver lopen! Na de safari kun je genieten van warm bessensap bij het open vuur terwijl je luistert naar fascinerende verhalen over de beminnelijke husky’s. Transfers heen en weer zijn met de bus.
Er zijn diverse opties;
– Duur: ca. 2 a 2,5 uur, inclusief vervoer en een 5km lange huskytocht. Prijs ca. € 125 per persoon
– Duur: ca. 2,5 a 3 uur, inclusief vervoer en een 10km lange huskytocht. Prijs ca. € 198 per persoon
– Duur: ca. 3,5 uur, inclusief vervoer en een 15km lange huskytocht. Prijs ca. € 229 per persoon
– Voor de echte liefhebbers is er de “whole day” huskysafari die ca. 7 uur duurt en waar je je eigen span hebt. De prijs is ca. € 471 per persoon

9. Op zoek naar het Noorderlicht “Aurora Borealis”

Een van de mooiste excursies is die op zoek naar het Noorderlicht.
Helaas is er geen zekerheid dat je het ziet! Het moet bijna onbewolkt zijn en het is en blijft een natturverschijnsel dat niet op commando tevoorschijn komt. Het poollicht is vaak te zien als een lichte gloed of bewegende bogen, stralenbundels of gordijnen van licht. Soms staat boven de noordelijke horizon een boog waaruit lichtstralen als zoeklichten omhoog schieten. Heel zelden vertoont het een vlammend karakter.

Het poollicht wordt veroorzaakt door de zonnewind. Deze zonnewind is vooral sterk bij uitbarstingen (van plasmawolken) op de zon, waarbij grote hoeveelheden geladen deeltjes het heelal in geslingerd worden. Dan wordt het poollicht ook beter zichtbaar tot extreem veel sterker. Het is er in allerlei kleuren maar veelal is de kleur groen sterk aanwezig.
Er zijn diverse excursie mogelijkheden, allemaal ’s avonds. Onderdeel van elke excursie is het genieten van een heerlijk hapje van worstjes en warme jus die je drinkt rond een open vuur voordat je terugkeert.
– Per sneeuwscooter, ca. 3 uur en dit is betoverend. prijs ca. € 149 per persoon Prijs
– Wandelend op sneeuwschoenen, rust en stilte om je heen en duisternis. Alleen een lampje op je helm zorgt voor licht. prijs ca. € 95 per persoon

10. Bezoek aan het IJskasteel “Snowvillage”

Alleen vanuit Levi en Ylläs!
Bijna 200 km boven de poolcirkel ligt een hotel gemaakt van adembenemende constructies van sneeuw en ijs. De jaarlijkse bouw van het SnowVillage begint wanneer de temperatuur ongeveer tien graden onder nul daalt, wat meestal begin november is. Het architecturale ontwerp en de thema’s van interieurdecoratie variëren van jaar tot jaar en bieden altijd een unieke ervaring.
Maar liefst twintig miljoen kilo aan sneeuw en 350.000 kilo ijs komen er aan te pas om dit complex van de grond te krijgen. En dat elk jaar weer opnieuw. Het is een echt hotel waar je kan overnachten, wat uiteraard een unieke ervaring is. In je kamer wordt het niet kouder dan een paar graden onder nul. Er is een ijsbar en een ijsrestaurant waar je de snaps drinkt uit glazen van ijs.
Er zijn diverse excursie mogelijkheden, zoals;
– Een bezoek aan Snowvillage
Kom alles te weten over SnowVillage, de indrukwekkende sneeuw- en ijsbouw. En beleef de magische wereld van sneeuw en ijs!
SnowVillage staat vol met prachtig ingerichte kamers, sculpturen en een betoverende ijsbar. Je gids zal je een fascinerende rondleiding geven waar je alles leert over de bouw en geschiedenis van SnowVillage. Verzachtend sap wordt geserveerd in de ijsbar en je zult voldoende tijd hebben om alle wonderen van SnowVillage in je eigen tempo te ontdekken voor je terugkeert naar Levi (met de bus).
Prijs per persoon € 89, duur ca. 3 uur
– Een bezoek met diner in Snowvillage
Een uitzonderlijk diner in een uitzonderlijke omgeving van ijs en sneeuw. Geniet van een avond vol smaken, vorst en wonderen! Het is tijd voor een onvergetelijke avond van sneeuw en ijs bij Snowvillage. Geniet bij aankomst van een uniek 3-gangen diner gezeten aan ijstafels en stoelen van ijs in het betoverende ijsrestaurant! Na het diner kun je SnowVillage verkennen. Bezoek zijn prachtig ingerichte kamers, sculpturen en ijs theater, of koop een drankje – on the rocks natuurlijk – aan de ijsbar. Na een onvergetelijke avond keer je veilig terug naar Levi met de bus.
Prijs per persoon € 145, duur ca. 4 uur
– Overnachten in Snowvillage
In de prachtig gedecoreerde kamers van sneeuw en ijs slaap je op een bed van, jawel, ijs! Maar schrik niet! Het is redelijk comfortabel op het bed van ijs want je ligt op een zacht rendiervel en een dik matras en slapen doe je in een warme slaapzak. Waarbij je je overall onder legt. Om deze excursies nóg specialer te maken geniet je voordat je gaat slapen van een 3-gangendiner in het sneeuwrestaurant!
Prijs per persoon (o.b.v. 2 personen) € 458. Veel geld maar een ervaring die je je leven niet meer vergeet.

Bekijk onze Lapland rondreizen

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug