070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Rondreis Portugal – september 2017

Prachtige fly-drive Portugal: van Porto tot Tavira, inclusief ‘onbedoelde’ top service Ambiance!!

Een werkelijk top vakantie! Een fly-drive(1767 km) via Pousadas die absoluut ook nog eens meer dan de moeite waard zijn! Van Porto(mooier dan Lissabon) naar Tavira(bij Faro). Overigens als u Lissabon bezoekt, neem dan zeker Sintra in uw overweging mee. Eén van de hoogtepunten van Portugal! De mooiste Pousada vraagt u zich af?! Dat is mijns inziens, toch Pestana Castelo Estremoz. De sfeer, de uitstraling, de ligging………………dit kasteel zou u echt eens moeten zien. Dineren in de prachtige sfeervolle eetzaal bleek daarbij ook nog eens betaalbaar en met pracht uitzicht(wel even om vragen)! De omgeving is dan wellicht niet echt bijzonder, maar dat maakt het kasteel en de vriendelijke mensen aldaar meer dan goed! Het betrof een maatwerkreis, met de vakkennis van Ambiance erin verwerkt dus. Wij mochten daarbij de reis afleggen in een vrijwel nieuwe auto, slechts 7.600 op de teller, die ook nog eens over navigatie in het Engels beschikte. De wegen zijn, wij hebben vrijwel enkel de toeristisch aantrekkelijke binnendoor genomen, zondermeer erg goed. En………….gaat u in september, dan treft u behalve erg mooi weer, ook absoluut relaxt autorijden aan. Natuurlijk, Porto en Lissabon zijn even ‘stads’, maar daarbuiten een verademing!

De zelf meegenomen Michelin kaarten van noord, midden en zuid boden voor de mooiste routes alle benodigde details. Portugal bleek ook nog eens zeer afwisselend qua landschap, van forse heuvels(Douro), kliffen(kust) en hoogvlaktes met meertjes, wij waren bijzonder verrast! Wat niet afwisselt was…………de uiterst vriendelijke bevolking die u vrijwel altijd in het engels zal proberen te helpen. En moet u toch eens de tol(snel)weg nemen, de standaard ingebouwde ‘tolmeter’ lost dit moeiteloos voor u op. De uitleg ‘van piepen bij langsrijden’, tot welke baan u daarvoor moet nemen, legt men u bij ophalen van de auto netjes even uit. Stoppen hoeft namelijk niet eens, het is echt super eenvoudig! ‘Onze navigatie’ in de Peugeot 308 SW, had zelfs een automatisch passerende optie om tolwegen uit te zetten.

Tip: indien het hotel er niet in ‘lijkt’ te staan, kies de stad van bestemming en ga dan naar de optie POI. Via deze Points of Interests knop en de daarop volgende keuze Accomodaties, vonden wij vaak alsnog feilloos het hotel! De tweede tip is: het binnenland van Portugal bleek best nog wel heuvelachtig. De keuze voor een dieselauto, veel koppel bij laag toerental en hogere compressie(bij berg af remt deze beter op de motor af), is eveneens aan te raden! Al snel bleken wij helaas ook de hulp van Ambiance hard nodig te hebben. Een Portugese firma die ‘onze boeking niet kon vinden’. Een vervelende overboeking en een eerdere ongeplande verplaatsing naar een opvolgende bestemming.

Ambiance bleek in staat een en ander niet alleen tot grote tevredenheid, maar ook snel en efficiënt(ook financieel) op te lossen. Deze ‘wijn’ behoeft absoluut geen krans of predicaat. Een prachtig doordacht product in combinatie met dames/heren die er zijn als je ze echt nodig hebt!!.

family Norder

 

Reizen naar Portugal

Benieuwd geworden naar een rondreis door Portugal? Lees meer over onze rondreizen in Portugal.
AmbianceTravel is specialist in rondreizen naar diverse bestemmingen op maat gemaakt voor u.
Bijvoorbeeld een 8-daagse culinaire rondreis Algarve en Lissabon.

Altijd ANVR en SGR dekking.

Nog een reiservaring lezen? Lees de volgende reiservaring over een 8-daagse reis langs de mooiste landhuizen van Noord-Portugal.

Bel of mail mij terug