070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Paradores rondreis Werelderfgoedsteden rondom Madrid – oktober, 2019

Hallo,

Welke indruk houden wij over van onze trip naar de “Unesco-steden” van Centraal Spanje? En hoe hebben wij de organisatie van deze reis door AmbianceTravel BV ervaren?

In verband met de laatste vraag zeg ik graag dat de organisatie uitstekend was. Zowel in de twee hotels als de vijf paradores, verliep het inchecken zonder enig probleem: wij werden overal opgewacht.

De kamers “superior” kunnen wij inderdaad beoordelen als ‘super’ en “superchick’: deze in historische gebouwen, zoals in Trujillo en Cáceres, omwille van hun historische context, comfort en ligging, de moderne zoals in Toledo en Salamanca omwille van hun buitengewone ligging. Overal was het ontbijtbuffet overvloedig, het diner Spaans, maar niet overal van de beste kwaliteit.Hier raden wij de bezoekers toch aan eens buiten de parador of hotel te gaan dineren.

Ons werd de Citypass voor Madrid aangeraden, helaas zijn wij daar niet tevreden over: het vervoer van de luchthaven naar het hotel in Madrid (inclusief bij de Citypass) is in het honderd gelopen, met als gevolg dat we alsnog een taxi moesten nemen (€ 30,00). De chauffeur die ons zou ophalen was niet in de aankomsthal aanwezig en gaf ons in half spaans-half (onverstaanbaar) Engels, instructies waar hem te ontmoeten om vervolgens de verkeerde uitgang op te worden gestuurd (deze man heeft wel zijn best gedaan ons te bereiken. Een bezoek aan het Bernabeu-stadion vergte te veel tijd. Het Prado museum en een rit met de Hop On-Hop off bus kost maar enkele euro’s.

De huurauto. Hier verliep het ophalen en terug indienen vlekkeloos, maar het is wel om met een volle tank benzine te arriveren op de luchthaven. We raden iedereen wel aan een goede GPS bij u te hebben. Voor ons (79 en 76 jaar) was het een beetje een avontuur: soms wat stresserend, vermoeiend, maar buitengewoon leerrijk.

Met dank aan AmbianceTravel.

Stan

Bel of mail mij terug