070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

West Coast National Park en Paternoster in Zuid-Afrika

Op circa 1,5 uur rijden ten noorden van Kaapstad ligt het 40.000 hectare grote West Coast National Park. Middenin het natuurpark ligt de azuurblauwe lagune van Langebaan, die een broedplaats is voor vele vogels en een geliefde plek is voor watersporters, kite surfers, zeilers, snorkelaars en duikers. Het park verandert na de winterregens in augustus/september in een prachtige bloemenzee. Dit deel van Zuid-Afrika wordt veel minder vaak bezocht van de populaire gebieden, toch heeft het zeer veel te bieden, daarom komt het voor in enkele van onze rondreizen Zuid-Afrika, zoals deze door de Onbekende Kaap. De mooie en ‘witte’ kustplaats Paternoster in Zuid-Afrika ligt net boven het natuurgebied.

In het uiterste noordwesten van het park ligt het Postberg gedeelte, dat alleen toegankelijk is in augustus en september en waar u de meeste dieren kunt tegenkomen, waaronder diverse soorten antilopen. In het Geelbek Restaurant in het park kunt u terecht voor een kopje koffie of een lunch. De zuidelijke ingang van het West Coast National Park ligt bij Yzerfontein, de noordelijke ingang bij Langebaan.

De lagune van Langebaan is een geliefde plek om te genieten van alles wat het water aan plezier te bieden heeft en natuurlijk om te wandelen en te zonnen. I geniet van vogeleilanden en kunt ook zinnende zeehonden tegenkomen.  Loop eens binnen bij het openluchtrestaurant Die Strandloper, gemaakt van drijfhout en visnetten, waar zeebanket het menu doomineert. Loop gezellig langs de strandhuisjes en talloze winkeltjes.

Ten noordwesten van het West Coast National Park ligt het vissersdorpje Paternoster. Een sfeervol dorpje met slechts 2000 inwoners. De kleurrijke vissersbootjes leveren een mooi contrast op met de witte huizen en het zandstrand enerzijds en de blauwe zee anderzijds. In Paternoster gaat het leven langzaam voorbij. U bezoekt Paternoster voor de lange strandwandelingen, de relaxte lifestyle en voor de tongstrelende verse visgerechten. Kreeft is hier de specialiteit! Een ander natuurreservaat dat niet ver van de kustplaats Paternoster in Zuid-Afrika is gelegen, is het Cape Columbine Nature Reserve.

In de al genoemde reis combineren wij dit deel van Zuid-Afrika met een bezoek aan de Kalahari woestijn: adembenemend mooi. Paternoster komt ook voor in onze culinaire reizen.

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug