070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Namibie: land van onaards mooie landschappen

Zoek je gezellige drukte, ga dan niet naar Namibië. Het land – twintig keer groter dan Nederland – is het op één na (Mongolië) dunst bevolkte land van de wereld. Zoek je verbijsterend mooie landschappen en wildlife, adembenemende vergezichten en stilte om er optimaal van te kunnen genieten? Dan is deze rondreis Namibië zeker iets voor jou.

Reacties van mensen die er geweest zijn: ‘ De zonsondergangen zijn de mooiste die ik ooit heb gezien!’, zegt Jolijn. En: ‘Namibië is als reizen door een ansichtkaart.’ Iemand anders: ‘Namibië is de droom van iedere fotograaf.’ Channah schrijft op: ‘Het is het meest prachtige land wat ik heb gezien tot nu toe. Het landschap veranderd elke 15 minuten compleet, soms heb je zelfs het gevoel dat je op mars rijd. Zo onaards mooi is het landschap in Namibië.’

Rode zandduinen
In reisgids Trotter wordt het als volgt samengevat: ‘De eindeloos uitgestrekte landschappen blijven verwonderen. Ongemerkt veranderen ze van een maanlandschap in rode zandduinen, van een savanne in een blauwachtig berglandschap, van een droge rivierbedding in een verlaten kuststrook.’

Neem een 4×4
Het is duidelijk. Het landschap van Namibië vormt dé aantrekkingskracht van het land, dat ingeklemd tussen Zuid-Afrika, Botswana en Angola in het noorden. Het is bij uitstek een land voor rondreizen. Zorg wel voor een goede auto, bijv een 4×4. Een rondreis door Namibië is een reis van het ene naar het andere natuurgebied, allemaal met hun eigen kenmerken, allemaal even bijzonder. Enkele van de belangrijkste gebieden beschrijven we hier kort.

Namib Naukluftpark
Met 50.000 vierkante kilometer het grootste nationale park van Afrika. Het strekt zich uit langs de kust van Namibië en herbergt een keur aan verschillende landschappen: de iconische rode zandduinen van Sossusvlei (de hoogste ter werekd – bij zonsopgang de enige plek waar het opeens wat drukker wil zijn, want daarvoor komen mensen hier -, het Naukluftgebergte en Namib Park zijn er enkele van.

Het Etosha National Park
Een uitgedroogd zoutmeer vormt ongeveer een kwart van de oppervlakte van dit park, vlak en ‘wit’, en dat is precies wat de naam Etosha betekent: grote witte vlakte. Hoewel je je dat soms moeilijk kunt voorstellen, leven hier meer dan honderd zoogdiersoorten, inclusief olifanten, leeuwen, luipaarden, neushoorns giraffen en vooral heel veel springbokken: hele kuddes kom je er tegen.

Damaraland
Is een streek in het noord-westen van Namibië. Het noorden is vlak en uitgestrekt, het zuiden is bergachtig en is bekend om de rotsformaties en veelal droge rivierbeddingen. In beide delen leeft de woestijnolifant: een soort die zich aangepast heeft aan de omstandigheden, met veel minder water toe kan, grote afstanden aflegt om voldoende voeding en vocht binnen te krijgen en veel voorzichtiger omgaan met groen en bomen dan in andere gebieden. Alsof zij zich realiseren dat het hier schaars goed is.

Fish River Canyon
Bevindt zich in het zuiden van Namibië en ligt tegen de grens van Zuid-Afrika (gevormd door de Oranjerivier). Fish River Canyon is de op twee na grootste canyon van de wereld (na de Grand Canyon in Amerika en de Blauw-Nijl Canyon in Ethiopië). U kunt van bovenaf over de kloof heen kijken en in de kloof wandeltochten maken waarbij u zich uitzonderlijk klein en nietig zult voelen. In beide gevallen zult u de ervaring niet snel vergeten.

Kalahari
De Kalahari is een (half)woestijngebied dat zich uitstrekt over Botswana, Zuid-Afrika en Namibië. Omdat het in het Namibische gedeelte relatief veel regent is er ook veel wild te spotten. Golvende duinen, rood zand en groene bomen en struiken bepalen het beeld. Het is bovendien historische grond: in de Kalahari heeft wellicht de oudste mens geleefd. Overdag is het een en al indrukwekkend vergezicht, ’s avonds geniet u van stilte en een flonkerende sterrenhemel.

Accommodaties
Namibië heeft een uitstekende toeristische infrastructuur (handig als je veel moet rijden), er wonen vriendelijke en gastvrije mensen en er zijn tal van bijzondere accommodaties. Uiteraard selecteerden wij die voor u. Maak kennis met Namibië en deze en andere gebieden in Namibië met onze rondreis De Wonderen van Namibië.

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug