070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Beste reistijd voor Malawi

Wat is de beste reistijd voor Malawi. Mensen die er wonen zeggen dat de maand mei en de periode september-oktober de beste tijd is om Malawi te bezoeken. Wij waren er eind augustus en hadden een zeer aangename temperatuur (ca. 27 graden) en vrijwel de hele dag zon.

Het land heeft een sub-tropisch klimaat. Het regenseizoen is van november tot en met april. Omdat de zijwegen en ook de aanrijroutes naar veel accommodaties op verharden zandwegen en dirt roads liggen, is in die tijd zeker een 4×4 aan te raden. Van mei tot november regent het vrijwel niet en is het aantal zonuren met soms wel tien uur enorm.

Bekijk al onze rondreizen Malawi.

Temperatuur Malawi

Ook de temperaturen spelen een rol bij het bepalen van de beste reistijd voor Malawi. Hoewel het land niet groot is zijn er wel flinke verschillen in temperaturen. Helemaal in het noorden heb je het hoger gelegen Nyika Plateau, waar het altijd koeler is. Ook helemaal in het zuiden, bij de stad Blantyre (ook al hoger gelegen) is het gemiddeld koeler. Oktober, aan het begin van de droge tijd is vaak het warmst, met 33 graden. Juli is de koudste maand maar met 21 graden voor ons doen nog altijd zeer aangenaam.

Kijk ter informatie ook eens naar onze andere blogs over Zuid-Afrika. Overweeg je een Zuid-Afrika rondreis? Laat je inspireren door de website van Malawi Tourism.

 

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug